marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Zambetul trist si cicatricile Jokerului au devenit simbolul unei generatii. Cei mai periculosi 10 dusmani ai lui Batman in filme

De la originalul film Batman, creat de Tim Burton in 1989, si pana la capodoperele lui Christopher Nolan, Cavalerul Negru a avut de infruntat o gramada de eroi negativi periculosi, duri si chiar psihopati. Dupa maleficul Joker, jucat magistral de Heath Ledger, in The Dark Knight Rises a venit randul lui Bane (Tom Hardy)  sa-l infrunte pe Batman.

Zambetul trist si cicatricile Jokerului au devenit simbolul unei generatii. Cei mai periculosi 10 dusmani ai lui Batman in filme

GALERIE FOTO Cei mai periculosi 10 dusmani ai lui Batman in filme


In istoria de peste 70 de ani a benzilor desenate, Batman a trecut prin nenumarate lupte cu raufactorii care amenintau Gotham-ul, iar dintre acestia cativa au devenit celebri in adaptarile pentru marile ecrane.

In filmele lui Tim Burton, Cavalerul Negru i-a avut de infruntat pe The Penguin (interpretat de Danny DeVito) si Jokerul (in versiunea lui Jack Nicholson).

Urmatoarele doua filme au fost semnate de Joel Schumacher. Desi filmele au fost intens criticate pentru aspectul de desene animate si faptul ca nu erau deloc convingatoare, totusi fanii nu uita personajele negative ca Poison Ivy (Uma Thurman), Two-Face (Tommy Lee Jones), Riddler (Jim Carrey) sau Mr Freeze (Arnold Schwarzenneger). 


 

Christopher Nolan a reusit sa dea o cu totul alta semnificatie conceptului de erou negativ in trilogia sa, inceputa in 2005 cu Batman Begins.

Cel care i-a cucerit definitiv pe fani si care a ramas in memoria tuturor ca eroul negativ perfect este Jokerul din The Dark Knight (2008), interpretat de Heath Ledger. Interpretarea sa a fost aplaudata de critici, iar fanii au fost hipnotizati de Joker-ul lui Heath Ledger. Tragedia actorului, care a murit cu 6 luni inainte de lansarea filmului, i-a apropiat si mai mult pe fani de el.

 


Revista Empire l-a numit pe Jokerul creat de Heath Ledger cel mai tare erou negativ al deceniului si este rolul care i-a marcat cariera, dar si viata australianului.


Rolul s-a dovedit a fi cel mai dificil din cariera sa, epuizandu-l fizic si psihic. Ledger a fost fascinat de Joker, declarand pentru New York Times: "Nu am crezut ca o sa fie atat de interesant sa joc acest personaj, dar este mult peste ce m-am asteptat. Jokerul este un psihopat, criminal in serie, un clovn schizofrenic si fara nici un fel de umanitate, insa acesta este rolul meu preferat".


"Inspiratia noastra pentru Jokerul lui Heath a fost intodeauna imaginea anarhiei extreme si a haosului. Heath a gasit resurse sa il umanizeze, insa am vrut sa pastram trasaturile sale negative permanent, fara sa le aratam fanilor ce l-a determinat sa devina un psihopat." a spus Nolan pentru Empire.


"Heath a reusit sa transforme personajul sau intr-unul memorabil si cred ca asta este momentul meu de glorie in cariera, cand vine vorba de constructia personajelor. Heath a fost un actor uimitor si a fost o experienta extraordinara sa lucrez alaturi de el". a spus Jonathan Nolan, scenaristul filmului si fratele regizorului.


"Este rolul meu preferat. Nu stiu cum s-a gandit Chris sa mi-l ofere mie, dar sunt fericit ca a facut-o. Nu am avut niciodata atat de multa libertate cum am avut pentru acest rol." a spus Ledger dupa incheierea filmarilor la The Dark Knight.

Aaron Eckhart, care l-a jucat pe Harvey Dent, le-a marturisiti celor de la Empire in urma cu ceva timp cat de iubit era Ledger pe platou si in afara acestuia. "Heath era iubit la nebunie in acest film. Rar se intampla ca un actor sa vina zi de zi pe platou si cei din echipa sa fie atat de entuziasmati.  El reusea sa transmita o bucurie si o emotie de nedescris, un lucrur rar in cazul multor actori. Nu pot sa spun decat ca The Dark Knight este filmul lui in intregime, ii apartine."


Pe langa jocul magistral al lui Ledger, Jokerul a devenit fascinant si datorita aspectului fizic si a machiajului exceptional, care dura in fiecare zi cel putin jumatate de ora pentru a fi aplicat. Acele cicatrici si zambetul trist de pe fata Jokerului au devenit simbolul unei generatii intregi la fel ca si replicile celebre "Let's put a smile on that face" sau "Why so serious?"


"Nu mi-au fost date niciodata detalii despre cum a obtinut Jokerul acele cicatrici. M-am gandit la acei skinheads, care au diverse cicatrici si am inteles ca acest gen de semne poarta denumirea de "Chelsea Smile". Apoi, un baiat care mi-a livrat un storcator de fructe, avea o cicatrice in acest gen. Am indraznit sa-l intreb cum a obtinut rana si mi-a explicat ca dintr-o lupta cu un caine. Asa mi-a venit inspiratia pentru machiajul lui Joker. " a spus Conor O'Sullivan, cel care a condus echipa de machiaj a filmului.

Colegul sau platou, Christian Bale a ramas impresionat de prestatia lui Ledger: "Heath impingea limitele cu Jokerul. Iubea rolul asta enorm de mult. Atunci cand il juca pe Joker, simteam ca e alt actor, alt om. Simteai intr-adevar ca ai in fata un anarhist, un psihopat fara limite. A facut o treaba fantastica".

Jokerul lui Heaht Ledger ramane nemuritor si intotdeauna le va provoca emotie fanilor Batman. Insa in 2012, a venit randul lui Bane sa ii inspaimante pe fani.


The Dark Knight Rises (Cavalerul Negru: Legenda Renaste) este finalul epic al trilogiei semnate de Christopher Nolan.


Au trecut 8 ani de cand Batman a disparut in noapte, transformandu-se din acel moment din erou in fugar. Asumandu-si vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el si Comisarul Gordon sperau ca e o cauza mai buna. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea orasului Gotham fiind zdrobita sub greutatea Actului Dent impotriva infractionalitatii.

 


Dar totul se va schimba o data cu sosirea unui hot ingenios cu scopuri misterioase. Dar cu mult mai periculoasa se dovedeste a fi aparitia lui Bane, un terorist mascat al carui crud plan pentru Gotham il determina pe Batman sa iasa din exilul auto-impus. Dar chiar si atunci cand isi pune pelerina si masca, e posibil ca Batman sa nu se poata masura cu Bane.


In fruntea unei distributii alcatuite din staruri internationale se afla castigatorul Premiului Oscar, Christian Bale (The Fighter) care isi reia rolul dublu Bruce Wayne/ Batman. Distributia filmului ii mai include pe: Anne Hathaway, in interpretarea personajului Selina Kyle; Tom Hardy in rolul lui Bane; castigatoarea Premiului Oscar, Marion Cotillard (La vie en rose), in rolul Mirandei Tate si pe Joseph Gordon-Levitt, in interpretarea lui John Blake.

 


GALERIE FOTO Cei mai periculosi 10 dusmani ai lui Batman in filme



 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies