marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

World War Z: filmul care va schimba tot ce stii despre zombi. Primul disaster movie pentru Brad Pitt ii nemultumeste pe americani

Brad Pitt s-a intors inca o data la locul crimei pentru a filma din nou scene la World War Z ambitiosul, costisitorul, dar si problematicul sau proiect in care actorul in varsta de 48 de ani are misiunea de a salva planeta de zombi.

World War Z: filmul care va schimba tot ce stii despre zombi. Primul disaster movie pentru Brad Pitt ii nemultumeste pe americani


Primul disaster movie pentru Brad Pitt, World War Z costa 180 de milioane de $, iar fanii se tem sa nu ajunga el insusi un adevarat dezastru. Desi productia s-a incheiat de mult, iar Paramount Pictures a lansat primul trailer al filmului regizat de Marc Forster, se pare ca producatorii sunt in continuare nemultumiti de modul in care arata pelicula. Brad Pitt i-a surprins din nou joi pe londonezi filmand, plin de sange, cateva scene suplimentare alaturi de partenera din film, Mireille Enos.
 


 

World War Z este un film action horror inspirat din romanul apocaliptic scris de Max Brooks. Brad Pitt il interpreteaza pe Gerry Lane, un membru al Natiunilor Unite care calatoreste in jurul lumii pentru a cauta originile pandemiei de zombi. Iubitorii cartilor au fost dezamagiti de imaginile din trailer din cauza modului in care sunt reprezentate creaturile sangeroase - care ataca de parca ar fi un tsunami de zombi.

 
World War Z trebuia sa fie lansat in decembrie 2012, insa a fost amanat pentru iunie 2013. Entertainment Weekly a stat de vorba cu John Nelson - directorul de efecte speciale al filmului pentru a afla ce a stat in spatele deciziei de a face zombii sa arate astfel.

"Zombii din film sunt ca niste predatori naturali, ca niste animale care nu se pot controla",  a declarat John Nelson care s-a ocupat si de efectele speciale de la Gladiatorul in 2000.

"Scopul nostru este ca acest film sa-i arate pe zombi intr-un stil unic, asemanator cu cel al animalelor pradatoare. La cest gen de filme publicul a vazut tot ce era de vazut, asa ca am incercat sa aducem ceva nou. Si cred ca am facut asta. Echipa de designeri s-a inspirat de la animale pentru a realiza noile modele de zombi", a mai sustinut acesta.



"Zombii din World War Z se misca in stilul stolurilor de pasari sau al bancurilor de pesti nu pentru ca au un nivel de gandire sau de comunicare mai ridicat, ci pentru ca este in natura lor, in instinctul lor sa infecteze" a explicat Nelson. Daca World War Z se descurca bine la vara in box office exista planul sa fie transformat intr-o trilogie pentru a acoperi intreaga poveste din roman. Insa Entertainment Weekly nu crede ca filmul are siguranta unui box office puternic.


Pelicula de 180 de milioane de dolari a avut de infruntat o faza de productie plina de probleme. Filmarile au inceput in vara lui 2011, urmand ca filmul sa fie lansat in sezonul de iarna 2012, insa saptamanile s-au transformat in luni iar neintelegerile au devenit tot mai puternice intre regizorul Marc Forster (Finding Neverland, Quantum of solace) si producatorul - star Brad Pitt. Modul in care se termina pelicula i-a deranjat pe producatori asa ca in aceasta vara scenaristul lui Prometheus - Damon Lindelof a fost adus sa scrie un alt final pentru World War Z. Scenele suplimentare au marit considerabil costurile de productie si au pus si mai multa presiune pe cei implicati in proiect.



 


World War Z spune povestea lui Gerry Lane (Brad Pitt) un angajat al Organizatiei Natiunilor Unite, care calatoreste in toata lumea incercand sa opreasca invazia de zombi care distruge omenirea. Filmul are la baza romanul extrem de popular in Statele Unite "World War Z: An Oral History of the Zombie War" scris de Max Brooks. Anul trecut fanii au reactionat dur pe retelele sociale atunci cand au aflat ca filmul celor de la Paramount urma sa modifice o mare parte din povestea aflata in carte.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies