marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

World War Z, cosmarul lui Brad Pitt si cel mai scump disaster movie din toate timpurile, super productia care poate deveni un esec catastrofal

In noul numar al revistei Vanity Fair, Brad Pitt a povestit intreaga sa lupta pentru a aduce pe marile ecrane World War z si toate problemele intampinate: costuri foarte mari, bugetul urias si cele 40 de minute pe care a fost nevoit sa re filmeze.

World War Z, cosmarul lui Brad Pitt si cel mai scump disaster movie din toate timpurile, super productia care poate deveni un esec catastrofal

 

World War Z pare sa fie condamnat esecului inainte de a fi lansat in cinematografe. Productia cu Brad Pitt a intampinat numeroase probleme si de un an vestile nu sunt decat negative.

Un scenariu incomplet, un final incoerent, o gramada de scene refilmate, zeci de milioane de dolari peste buget sunt doar cateva de problemele intampinate de Brad Pitt pentru productia World War Z. Romanul scris de Max Brooks a avut un succes fenomenal, mai ales ca este scris ca si cand ar fi maturiile unor supravietuitori ai apocalipsei zombiilor. Asa ca e de inteles ce viziune a avut Brad Pitt, insa, din pacate, in realitate, filmul sau ambitios a devenit un fiasco total.


 


Conform scenaristului Damen Lindelof, care a scris o treime din scriptul filmului, la prima vizionare a thrillerului geopolitic cu zombi regizat de Marc Foster, finalul era complet abrupt si incoerent. Inclusi executivii de la Paramount au fost de acord cu acest lucru. "Ne-am dat seama atunic ca finalul filmului nostru este prost, ca n-are nici o treaba cu restul. In acel moment, am fost convins ca trebuie refilmate multe parti" a spus Mark Evans, presedintele departamentului de productie in cadrul Paramount Film Group.

Asa ca Damon Lindelof le-a oferit doua variante: "Le-am spus ca exista doua drumuri: exista material suficient de bun de la care sa pornim si sa schimbam? Putem sa rescriem scenariul, care sa transmita emotie, pastrandu-si logica in acelasi timp? A doua varianta era sa schimbam povestea cu totul, din momentul in care personajul lui Brad Pitt pleaca din Israel".

Filmul urmareste povestea lui Brad Pitt, un birocat, caruia i se da sarcina sa gaseasca o solutie pentru a opri o pandemie si invazia zombiilor. Astfel, dupa venirea lui Lindelof in echipa, s-a renuntat la o scena de 12 minute  in care avea loc o batalie in Rusia, iar finalul s-a schimbat complet. Mai mult, producatorii au declarat ca au avut de infruntat probleme si cu o echipa SWAT din Ungaria, care a intrat si a confiscat peste 85 de arme din depozite folosite pentru filmari. Armele erau non-functionale, insa reprezentantii legii au declarat ca sunt ilegale.

 

 

Lindelof nu se astepta ca producatorii sa accepte a doua varianta si sa schimbe, practic, tot filmul. Insa, bugetul filmului a explodat din cauza celor 40 de minute refilmate.  Din 2008, cand a aparut prima versiune a scenariului si pana anul trecut cand au inceput filmarile propriu-zise, World War Z a devenit cu totul alt film. Cei de la The Wrap scriu chiar ca versiunea initiala a scenaristului JM Straczynsk avea potential mare si putea transforma filmul intr-un candidat in sezonul premiilor.


Lucrurile au luat o intorsatura atat de grava, incat acum probabil ca Pitt regreta orice fel de implicare in acest proiect. Au existat zvonuri ca tensiunile intre Brad Pitt si regizorul Marc Foster au crescut si cei doi nu si-au mai vorbit pe tot parcursul productiei. Insa, cel mai ingrijorator zvon e legat de bugetul urias, care crescuse deja la 200 de milioane de $, dar acum se discuta despre o suma de 400 de milioane de dolari, ceea ce ar inseamn ca World War Z este cel mai scump film realizat vreodata, noteaza cei de la The Guardian.

 


Articolul din Vanity Fair prezinta si alte probleme: o zi intreaga de filmari a fost ruinata dupa ce cei de la firma de catering nu mai aveau suficienta mancare pentru a le oferi masa celor 750 de figuranti, iar mai tarziu producatorii au gasit facturi mari neplatite dintr-o scena care a fost filmata in Malta, dar care n-a mai ajuns in versiunea finala. "Credeam ca am scapat de tot de Malta, ca apoi sa descoperim ca avem facturi neplatite, era o nebunie. A fost un cosmar" au spus cei de la Paramount.

 

Conform analistilor, World War Z trebuie sa faca incasari de minim 400 de milioane de dolari ca sa recupereze banii investiti, insa cu toate scandalurile legate de acest film, interesul fata de productie a scazut considerabil in randul fanilor. Dar avand in vedere succesul de care s-a bucurat romanul lui Brooks in SUA, exista o sansa ca fanii sa doreasca sa vada si ecranizarea. In 2012, peste 18 filme au reusit fiecare sa faca incasari de 400 de milioane de dolari fiecare.

 

Regizat de Marc Forster filmul spune povestea unui angajat al Organizatiei Natiunilor Unite, interpretat de Pitt, care calatoreste in toata lumea incercand sa opreasca invazia de zombies care distruge omenirea.Scenariul a fost scris de Matthew Michael Carnahan, avand la baza romanul "World War Z: An Oral History of the Zombie War" scris de Max Brooks. Povestea este prezentata in forma unor marturii adunate de un cercetator, care incearca sa gaseasca leacul acestei pandemii care a ucis mare parte din populatia globului.Din distributia filmului mai fac parte Mireille Enos, James Badge Dale, Matthew Fox si Daniella Kertesz.

 

In  Romania, World War Z se va lansa pe 26 iunie.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies