marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Wes Craven, regizorul seriei "Nightmare on Elm Street", a murit. "Astazi lumea a pierdut un om mare”

Legendarul regizor Wes Craven, maestru al filmelor de groaza, intre care 'Scream' si seria 'Nightmare on Elm Street', a murit la varsta de 76 de ani, potrivit Hollywood Reporter, citat de AFP.

Wes Craven, regizorul seriei Nightmare on Elm Street , a murit. Astazi lumea a pierdut un om mare

"Cu mare tristete va informam ca Wes Craven a murit duminica in urma unei tumori pe creier", potrivit unui comunicat al familiei. El a murit la casa sa din Los Angeles, "inconjurat de familie", inclusiv de sotia sa, producatoarea Iya Labunka.

Craven a avut un fiu, Jonathan, o fiica Jessica si o fiica vitrega Nina Tarnawksy. El a regizat mai mult de opt versiuni ale 'Nightmare on Elm Street', iar in anii 1980 a regizat mai multe episoade din serialul "Twilight Zone".

Wes Craven a fost si un cautator de talente: in selectia actorilor pentru filmul "Freddy", el l-a identificat pe Johnny Depp atunci complet necunoscut si, de asemenea, a dat unele dintre primele roluri actritei Sharon Stone in "Deadly Blessing" si actorului Bruce Willis, intr-un episod din serialul de televiziune "The Twilight Zone".

Craven s-a aventurat si in filme de gen precum "Music of the Heart" (1999), pentru care Meryl Streep a fost nominalizata la Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita, dar si in thrillerul psihologic "Red Eye", cu Rachel McAdams si chiar in genul comediei romantice, cu un segment din filmul colectiv "Paris Je t'aime".

Originar din Ohio, Wes Craven a fost absolvent de filosofie si a predat limba engleza. Iubitor al naturii, Craven a abandonat un timp orasul Los Angeles pentru coasta de est a insulei Martha's Vineyard, unde a fost implicat in protectia pasarilor.

"Astazi, lumea a pierdut un om mare, prietenul meu si mentorul Wes Craven", a scris pe Twitter actrita Courteney Cox, una dintre eroinele din filmul 'Scream', mai noteaza Hollywood Reporter.



Modifică setările cookies