marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO / Top 10 cei mai de SUCCES tineri actori romani din ultimii 10 ani!

Apar pe marile ecrane si isi asuma rolul de a ne emotiona, intriga, uimi si cuceri.

VIDEO / Top 10 cei mai de SUCCES tineri actori romani din ultimii 10 ani!

Numele lor apar din ce in ce mai des pe genericele filmelor, chipurile lor devin din ce in ce mai cunoscute in lumea cinematografica. “Noul val actoricesc” incepe cu ei!
 

10. Serban Pavlu
29 iulie 1975, Bucuresti

Lucian Pintilie a vazut in Serban Pavlu ce urma sa vada si regizorii din noua generatie: un talent remarcabil. Astfel ca inca din 1998 actorul apare pe marile ecrane, debutand in lung metrajul  “Terminus Paradis”, apoi in 2001 in “Dupa-amiaza unui tortionar” si in 2003 realizeaza un rol deosebit in “Niki Ardelean, colonel in rezerva”.

Din noua generatie a colaborat cu regizori de renume cum sunt: Cristi Puiu la “Moartea Domnului Lazarescu”, Radu Jude la scurt metrajul “Alexandra” si la “Cea mai fericita fata din lume”, Ioan Carmazan la “O secunda de viata” din 2009.

Acum il puteti vedea in cinematografe in pelicula “Ursul” in regia lui Dan Chisu.

9. Constantin Dita
27 februarie 1980, Bucuresti

Corneliu Porumboiu este cel care i-a deschis portile catre lumea filmului, in proiectele sale de scoala: “Pe aripile vinului” si “Calatorie la oras”, unde Dita a cucerit publicul. Numele sau a mai aparut pe genericele semnate de Porumboiu in: “Visul lui Liviu”, “A fost sau n-a fost?”.

Constantin Dita nu rasuna in timpanele fanilor, dar in CV-ul sau atarna greu titluri de filme apreciate si premiate de-a lungul vremii, din care reamintim doar cateva: “Hartia va fi albastra”,California Dreamin’ (Nesfarsit)”, “Restul e tacere”, Aurora”.

In rolul principal in “Portretul luptatorului la tinerete”, film care (in sfarsit) i-a recunoscut talentul si l-a valorificat ca actor de referinta a noii generatii.

8. Mimi Branescu
31 martie 1974, Lehliu

Mimi Branescu este omniprezent in filmele autohtone. Inca din 2002, odata cu “Filantropica” lui Nae Caranfil, Branescu e aproape nelipsit de pe marile ecrane. Regizori precum Muntean (“Boogie, “Marti, dupa Craciun”), Peter Calin Netzer (“Medalia de onoare”), Bogdan George Apetri (“Periferic”) l-au distriuit in filmele lor.

Si totusi, unul din rolurile de referinta este cel din “Un cartus de Kent si un pachet de cafea” unde face echipa de exceptie cu maestrul Victor Rebengiuc sub atenta observatie a regizorului Cristi Puiu.

7. Toma Cuzin
1 iunie 1977

Toma Cuzin nu este de renume, dar este in plina ascensiune. Cunoscut pentru scurt metrajul “Fabulosul destin al lui Toma Cuzin” in regia lui Paul Negoescu si Vlad Trandafir, Cuzin numara o serie de titluri interesante in istoria sa filmica, dar niciun rol principal in lung metraj. Si totusi, are timp…

A lucrat la filme cunoscute precum: “Tertium non datur”, “Italiencele”, “Hartia va fi albastra”, “Francesca. In prezent poate fi urmarit in festivaluri cu mult premiatul scurt metraj in regia Mirunei Lazarescu, “Apele tac” si in pelicula “Ursul”.


 
6. Andrei Mateiu
27 august 1982, Bucuresti

Andrei Mateiu este familiarizat cu scurt-metrajele: “Tarziu” de Paul Negoescu, “Urban Groove” de Ruxandra Ghitescu sau “Strung Love” de Victor Dragomir, dar a fost si pe platourile de filmare a peliculelor: “Portretul luptatorului la tinerete” si “Aurora”.

Este la inceput de drum, dar este un actor care promite asa ca ati face bine sa stati cu ochii pe el!

5. Tudor Chirila
28 mai 1974, Bucuresti

Nu mai are nevoie sa fie introdus, Tudor Chirila este actor, cantaret si… blogger. 3 in 1 si mai este si sexy, cum ar putea sa fie absent din top?

Dar pentru noi este important ce a facut in lumea filmului, de apare in acest articol… chiar daca din 2008 cand a aparut in scurt metrajul Monicai Istrate, “Eu sunt eu”, Chirila a lipsit de pe marile ecrane.

Raman totusi in amintirea noastra filme precum, “Milionari de weekend” si “Legaturi bolnavicioase” pentru care nu putem sa-l evitam. Tudor, te asteptam pe marile ecrane!

4. Alex Potocean
21 aprilie 1984, Timisoara

Printre cei mai tineri, dar si printre cei mai bine cotati, Potocean a pasit in lumea filmului in 2005, odata cu pelicula lui Cristi Puiu, “Moartea Domnului Lazarescu”.

L-a jucat pe Adi in filmul de Palme d’Or al lui Mungiu, “4,3, 2” si mai nou imparte platoul cu nume celebre precum Monica Bellucci si Rachel Weisz in drama “The Whistleblower” in regia Larysei Kondracki. A jucat alaturi de compatriotul sau, Dragos Bucur, in pelicula “The Way Back” in regia lui Peter Weir, o productie 2010 care-i are in distributie pe Colin Farrel si Ed Harris.



3. George Pistereanu

12 octombrie 1989, Bucurest

Pistereanu este mezinul familiei, dar si printre cei mai cunoscuti si asta datorita lui Florin Serban care i-a oferit celebrul rol din “Eu cand vreau sa fluier, fluier” care l-a incununat cu o sumedenie de premii. Pistereanu este un talent necizelat, dar pentru asta a inceput UNATC-ul, la Arta Actorului, probabil ca pana termina (plus master) se mai slefuieste diamantul.

Catalin Mitulescu l-a distribuit in noul sau film, “Loverboy”, intr-un rol asemanator primului – baietasul de cartier, infractorul cuceritor.

Probabil ca toate rolurile de acest gen i se vor oferi tinerei sperante, asta pana creste mai mare si imbina arta cu talentul sau nativ.



2. Andi Vasluianu

23 iunie 1974, Bucuresti

Vasluianu este un alt actor care pare nelipsit de pe marile ecrane, dar care spre deosebire de Branescu, reuseste sa compuna anumite roluri, desi i se cam ofera acelasi tipar.

Radu Jude l-a distribuit in rolul soferului de taxi din “Dimineata” (2006) si de atunci poate fi urmarit pe marile ecrane atat in scurt metraje, cat si in lungi. Acum in cinematografe il puteti urmari in “Periferic”, scurt metrajul “Apele tac” sau in “Manusi Rosii” in regia lui Radu Gabrea.

Vasluianu este un nume care atarna greu in topul noului val actoricesc, datorita talentului sau, numarului impresionant de aparitii, dar si a sex appealului care nu trebuie evitat omis nicicum.



1. Dragos Bucur

13 iunie 1977, Bucuresti

Nu poate lipsi din lista noastra celebrul Dragos Bucur, nu-i asa? Nume de referinta cu istorie uluitoare si prezent uimitor, Bucur este printre favoritii regizorilor. A inceput in 1998 sub supravegherea lui Lucian Pintilie in “Terminus Paradis”.

Corneliu Porumboi l-a distribuit in “Visul lui Liviu” si mai apoi in “Politist, adjectiv”, Muntean in “Boogie” si “Furia” si Peter Weir in “The Way Back” alaturi de Colin Farrel si Ed Harris.

Dragos Bucur are o carisma aparte si-ti place sa-i vezi chipul pe marile ecrane, este un actor al noii generatii cu care ne mandrim si pe care-l vrem in cat mai multe filme de succes.

Tu pe care-l preferi?


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies