marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO  Te lasa cu gura cascata! Cele mai surprinzatoare finaluri din filme!

Nu se compara cu nimic un twist neasteptat la finalul unui film, o schimbare surprinzatoare care sa te lase mut de uimire si tintuit in scaun. Sa iesi din cinema si sa nu-ti poti lua gandul de la film. Acest articol contine spoilere!

VIDEO Te lasa cu gura cascata! Cele mai surprinzatoare finaluri din filme!

10. “The Usual Suspects” (1995)
Regie: Bryan Singer
Cu: Kevin Spacey, Gabriel Byrne

Nu te-ai astepta niciodata ca ucigasul Keyser Soze sa fie chiar Verbal Kint, mai ales dupa toata confesiunea de la politie. E atat de credibil pentru ca pare un mielusel in comparatie cu criminalul Soze.

Scena finala aici.

9. “Seven” (1995)
Regie: David Fincher
Cu: Brad Pitt, Kevin Spacey

Ce este in cutie?” il intreaba detectivul Mills pe criminalul John Doe (acelasi bestial Kevin Spacey). O, e chiar capul sotiei detectivului, despre care se afla pe parcursul filmului ca e si gravida. Asa ca detectivul il impusca. De ce esti surprins? Urma sa aiba loc urmatoarele crime, sase si sapte, dar nimeni nu se astepta la capul sotiei, nu?

Scena finala aici.

8. “The Mist” (2007)

Regie: Frank Darabont
Cu: Thomas Jane, Marcia Gay Harden

Convins ca lumea este complet invadata de monstrii criminali, David Drayton, impusca trei pasageri, inclusiv pe fiul sau in varsta de 8 ani. Coboara din masina ca sa descopere… soldatii. O echipa de salvare a reusit sa puna capat tragediei. Desi e un thriller SF destul de bun, nu este chiar in topuri, de aceea nu te astepti la un final atat de tare.

7. “The Sixth Sense” (1999)
Regie: M. Night Shyamalan
Cu: Bruce Willis, Haley Joel Osment

Rasucirea este ca Dr. Crowe e o fantoma. Daca te uiti la filmele lui Shyamalan, te astepti ca finalul sa fie altfel, asta daca ajungi pana acolo ca-n ultima vreme filmele sale au devenit din ce in ce mai slabe, dar aici nimeni nu se astepta la o asemenea dezvaluire.

Scena finala aici.

6. “Fight Club” (1999)

Regie: David Fincher
Cu: Brad Pitt, Edward Norton

Tyler Durden (Pitt) este un alter-ego nascocit de subconstientul naratorului anonim. Esti atat de prins in actiune, in scenariul iute si violent, incat creierul tau nu prea are timp sa proceseze informatiile subtile. La final Fincher iti ofera informatia asta care te cam lasa cu gura cascata.


5.“Memento” (2000)
Regie: Christopher Nolan
Cu: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss

Leonard stie ca Teddy nu i-a ucis sotia, si totusi face in asa fel incat sa-si aminteasca acest lucru. Te-ar fi surprins daca ai fi putut tine pasul cu povestea atat de sucita, spusa in ordine inversa. Filmul este plin de rasuciri, de aceea trebuie sa vezi secventele in alb negru in ordine cronologica si cele color in ordine inversa. De asemenea nu te poti baza pe memoria personajului pentru ca el admite ca aceasta e evaziva si poate fi inselatoare.

Nolan a fost extrem de atent in construirea filmului, ca un puzzle pe care daca-l reasamblezi iese perfect.

4. “Planet of the Apes” (1968)
Regie: Franklin J. Schaffner
Cu: Charlton Heston, Roddy McDowall, Kim Hunter

Astronautul George Taylor vede Statuia Libertatii facuta tandari pe planeta misterioasa condusa de maimute, cand realizeaza ca este de fapt pe Pamant, dar in viitor. Este surprinzator pentru ca nu prea aveai parte de astfel de finaluri in anii ’60, acum nu te mai mira.



3. “The Crying Game” (1992)

Regie: Neil Jordan
Cu: Stephen Rea, Jaye Davidson

Ea e barbat. Identitatea lui Dil a fost bine ascunsa de-a lungul filmului.

2. “Chinatown” (1974)
Regie: Roman Polanski
Cu: Jack Nicholson, Faye Dunaway

Fiica lui Evelyn Mulwray este de asemenea si sora ei. Incestul nu este prea prezent in filmele castigatoare de Oscar…

1. “Psycho” (1960)
Regie: Alfred Hitchcok
Cu: Anthony Perkins, Janet Leigh

Infricosatoarea mama a lui Norman Bates este de fapt moarta. Regizorul a iubit rasucirile la final, dar chiar si asa nu-ti poti imagina aceasta imagine socanta (scheletul mamei cu peruca), mai ales daca ne gandim la anul aparitiei.

Care sunt twist-urile tale favorite?
 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies