marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO Cele mai PUTERNICE DISCURSURI din filme! Care te-a impresionat?

E dificil sa alegi numai 10 discursuri memorabile din toate filmele.

VIDEO Cele mai PUTERNICE DISCURSURI din filme! Care te-a impresionat?

Unele au intrat in legenda si au devenit sursa de inspiratie pentru multi: in sport, politica, show bizz.  Iata catava din cele pe care americanii le considera cele mai influente 10 discursuri din filme!

10. Robert De Niro, “Taxi Driver
Regie: Martin Scorsese

Un veteran al razboiului din Vietnam lucreaza ca taximetrist in ture de noapte intr-un oras decadent si murdar. Dorinta sa de violenta rabufneste cand incearca sa salveze o prostituata.

Momentul cheie in acest film: cand simti ca De Niro te  infioara cand sta singur in camera sa, inchipuindu-si tot felul de confruntari.

9. Liam Neeson, “Schindler’s List
Regie: Steven Spielberg

In Polonia in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Oskar Schindler este preocupat de soarta evreilor cand acestia incep sa fie persecutati de nazisti.

Momentul de maxima sensibilitate este atunci cand Schindler se mustra ca a pastrat masina in schimbul vietii a 10 evrei sau acul de cravata din aur care ar fi valorat viata altor doi.

8. Charlie Chaplin, “The Great Dictator”
Regie: Charles Chaplin

Satira adusa  Germaniei nazista, in care dictatorul  Adenoid Hynkel are o dublura, un barbier evreu sarac care este confundat intr-o zi cu Hynkel.

Charlie Chaplin a fost impotriva sonorului si a declarat ca sunetul va distruge valoarea filmelor. Si totusi, cele mai bune momente ale sale sunt cele vorbite. Momentul cheie al filmului este cand Chaplin vorbeste despre umanitate: “cunoasterea ne-a transformat in cinici”…

7. Morgan Freeman, “The Shawshank Redemption
Regie: Frank Darabont

Doi oameni incarcerati isi gasesc ispasirea prin gesturi decente. Andy, inchis pe viata pentru uciderea sotiei se imprieteneste cu negrul Red, inchis de 20 de ani. Andy pune la cale un plan ingenious de evadare.

Morgan Freeman a avut o performanta frumoasa in filmul “The Shawshank Redemption” si ultima data cand se intalneste cu comisia de eliberare pare istovit. Cel mai bun prieten l-a parasit, este inchis si pentru prima data are un moment de sinceritate cu sine insusi in care recunoaste ca a fost un tanar prost ce a comis o crima si ca ar vrea sa-i bage mintile in cap acelui pusti, dar nu are cum.

Aici monologul.

6. Ellen Burstyn, “Requiem for a Dream”
Regie: Darren Aronofsky

Utopiile induse de droguri sunt distruse cand dependentele devin puternice. Trei dependenti de heroina si o dependenta de lumea virtuala a televizorului, cad prada viciilor, ajungand niste ratati.

Filmul este unul ce nu poate fi uitat cu usurinta si este plin de momente cheie, dar cel mai impresionant este cel al "rochiei rosii": Burstyn interpreteaza un rol de Oscar, pacat ca nu l-a primit.

Aici monologul.

5. Al Pacino, “The Devil’s Advocate”
Regie: Taylor Hackford

Un avocat primeste mai mult decat si-ar fi imaginat cand afla ca seful lui este insusi Lucifer.

Momentul cheie este cand Pacino tine discursul despre Dumnezeu in care-l numeste, pe langa altele, sadic.

4. Mel Gibson, “Braveheart”
Regie: Mel Gibson

William Wallace are o inima neinfricata care in secolul 13 uneste scotienii in batalia impotriva Angliei. Probabil ca stiti deja momentul memorabil in care Wallace tine discursul in fata armatei si le spune ca desi englezii le pot lua viata, nu le pot lua libertatea.

3. Brad Pitt, “Fight Club”
Regie: David Fincher

Un insomniac si un comis voiajor pun bazele unui club de lupte unde barbatii pot fi cat vor ei de agresivi, ca metoda terapeutica. In ring nu exista nicio regula si monologul cel mai tare din film este atunci cand Pitt spune regulile clubului: nimeni nu vorbeste despre Fight Club.

2. Humphrey Bogart, “Casablanca
Regie: Michael Curtiz

Actiunea se desfasoara pe un teritoriu neocupat din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Un expatriat american intalneste in Casablanca o fosta iubire si odata cu ea apar si complicatiile.

Un final clasic pentru un film grozav, cand Bogart o impresioneaza pe Bergman cu lipsa de ticalosie!

Aici secventa.


1. Al Pacino, “Scent of a Woman

Regie: Martin Brest

Un student care are nevoie de bani este de acord sa fie companionul unui orb, dar slujba nu este asa cum a anticipat el.

Lt. Col. Frank Slade este unul dintre cele mai interesante personaje intruchipate de Pacino. Una dintre cele mai interesante secvente se desfasoara in scoala Baird cand Pacino declara ca ar da foc locului.


Sursa: film.com/



Modifică setările cookies