marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO/ 5 filme despre atentatele de la 11 septembrie! Cum s-a construit mitul lui Osama Bin Laden in filme!

Acum ca Bin Laden este mort americanii pot rasufla usurati, insa nimeni nu poate uita masacrul din 11 septembrie. De atunci si pana astazi regizorii au incercat sa-si expuna opinia cu privire la cele intamplate. Unora le-a iesit, altora nu. Iata cinci filme care merita vazute!

VIDEO/ 5 filme despre atentatele de la 11 septembrie! Cum s-a construit mitul lui Osama Bin Laden in filme!

“25th Hour” (2002)
Regie: Spike Lee
Cu: Edward Norton, Barry Pepper

Incoltit de politie traficantul de droguri Montgomery Brogan isi reevalueaza viata in cele 24 de ore ramase pana intra in inchisoare.
Filmul este foarte bine construit, considerat de unii chiar o capodopera, este valoros prin curajul sau si abordarea corecta a povestii atentatelor.




“Fahrenheit 9/11” (2004)

Regie: Michael Moore
Cu: Michael Moore, George W. Bush

In “Fahrenheit 9/11” regizorul isi expune viziunea si teoria cu privire la ce s-a intamplat in 11 septembrie in Statele Unite si evidentiaza cum presedintele Bush s-a folosit de tragedie pentru a forta atacurile in Afganistan si Irak.

Documentarul acesta a fost ca o revelatie pentru acest gen de film si a devenit unul dintre cele mai bine vandute (peste 100 de milioane de dolari) din istorie, de asemenea a influentat si alegerile din SUA.



“United 93” (2006)

Regie: Paul Greengrass
Cu: David Alan Basche, Olivia Thirlby

Povestea in timp real a evenimentelor petrecute in unitatea de zbor 93, unul din avioanele deturnate in septembrie 2001 care s-a zdrobit in apropiere de Shanksville, Pennsylvania, atunci cand pasagerii s-au luat la lupta cu teroristii.

Cand a aparut trailerul filmului cinematografele s-au umplut de afise cu mesajul “prea curand” in timp ce altii protestau impotriva sa.

“World Trade Center” (2006)
Regie: Oliver Stone
Cu: Nicolas Cage, Michael Peña

Doi ofiteri de politie raman captiv in ruinele din Trade Center. Filmul este usor de indragit si extrem de emotionant. Poate a fost prea glorificat spun unii, dar altii aveau nevoie de o atingere delicata si de o poveste fericita la final.

“Rescue Me” (2004 -)
Creatori: Denis Leary, Peter Tolan
Cu: Denis Leary, Michael Lombardi

Show-ul spune povestea pompierilor care salveaza oamenii dintr-un New York post atentate 9/11.

Serialul il are in centrul sau pe Tommy Gavin care trebuie sa se obisnuiasca cu meseria sa de pompier, dar si cu faptul ca fosta sa sotie a mers mai departe in viata amoroasa. Leary este remarcabil, iar personajul sau este unul dintre cele mai bine conturate, veridic, plin de defecte, care transforma serialul intr-unul sincer.


Sursa: withrowag.blogspot.com/


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies