marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Victorie istorica pentru Alejandro Gonzalez Inarritu: cineastul mexican a fost premiat al doilea an consecutiv la gala Sindicatului regizorilor americani

 Regizorul mexican Alejandro G. Inarritu a obtinut sambata principalul premiu al galei Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America Awards - DGA) cu pelicula sa ''The Revenant'', reusind astfel o dubla istorica dupa succesul obtinut cu ''Birdman'' in 2015 si confirmand totodata pozitia de favorit la premiile Oscar din acest an, scrie AFP.  

Victorie istorica pentru Alejandro Gonzalez Inarritu: cineastul mexican a fost premiat al doilea an consecutiv la gala Sindicatului regizorilor americani

narritu, 52 de ani, a fost din nou incoronat cel mai bun regizor in timpul galei DGA, un barometru elocvent pentru premiile Oscar, cu trei saptamani inainte de acordarea prestigioaselor statuete ale Academiei americane de film. Mexicanul devine astfel primul regizor care se impune doi ani la rand in cadrul premiilor Sindicatului regizorilor americani.

Leonardo DiCaprio, interpretul personajului Hugh Glass in pelicula ''The Revenant'', a obtinut pentru acest rol premiul pentru cel mai bun actor la gala Sindicatului actorilor americani (SAG Awards). Filmul a fost recompensat in acest an cu trei Globuri de Aur - pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor intr-un film dramatic si cel mai bun film dramatic.

''Sunt emotionat, sunt extrem de norocos si mai mult decat atat sunt extrem de recunoscator'', a declarat Inarritu in fata celorlalti regizori si invitati prezenti la gala gazduita de hotelul Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles. Regizorul mexican, foarte emotionat in momentul primirii premiului, a adus un omagiu tatalui sau, care a murit in urma cu doi ani. Actrita Jane Lynch, 55 de ani, a fost gazda ceremoniei la care au luat parte peste 1.600 de invitati, conform site-ului web oficial al evenimentului .

 

Sursa: Agerpres


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies