marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Universul fascinant al androizilor este readus la viata: Ridley Scott ofera detalii inedite despre Blade Runner 2. Cum ar putea arata scena de deschidere

Fanii regizorului britanic Ridley Scott au asteptat cuminti timp de 30 de ani ca acesta sa revina la genul horror-SF, pe care l-a definit, iar de saptamana asta ei pot vedea Prometheus, marea revenire a lui Scott la genul SF. Dar mai mult, regizorul pregateste un sequel la Blade Runner si a oferit detalii inedite despre cum va arata Blade Runner 2.

Universul fascinant al androizilor este readus la viata: Ridley Scott ofera detalii inedite despre Blade Runner 2. Cum ar putea arata scena de deschidere

Din 1982 si pana acum, Blade Runner a devenit un clasic al genului si este considerat de fani si critici o capodopera cinematografica. De curand, Scott a confirmat oficial ca lucreaza la o continuare, a carei actiune va avea loc la scurt timp dupa evenimentele din primul film. Si ca lucruile sa iasa perfect, acesta face echipa din nou cu scenaristul Hampton Fancher, care a lucrat si la originalul Blade Runner.

Scott nu s-a grabit sa ofere foarte multe detalii despre film, la fel cum nu a facut-o nici in cazul lui Prometheus, insa  le-a descris celor de la Collider.com o scena care se va regasi in Blade Runner 2.

“Va exista un teren agricol vast, unde nu se zareste nimic la orizont si nu exista nici o delimitare, o sa semene cu Kansas. Va exista mult praf, iar la orizont va fi o seceratoare futuristica. Va avea niste lumini puternice si va fi imensa, cat 6 case mari. In prim plan se afla o casa alba mica din lemn cu veranda, similara celei din Grapes of Wrath. Din partea dreapta soseste o masina, la aproximativ 2 metri fata de pamant, fiind alergata de un caine. Si acesta este sfarsitul, nu voi mai impartasi nimic altceva."  a descris Scott una dintre scenele noului sau film.

Ridley Scott este recunoscut ca un maestru din punct de vedere vizual si un regizor care creeaza imagini puternice. Fanii Blade Runner au fost extrem de entuziasmati de descrierea scenei, mai ales ca multi isi aduc aminte ca asa trebuia sa inceapa si originalul Blade Runner, intr-o prima versiune a scenariului.

 


Momentan, Blade Runner 2 este un proiect aflat la inceput si inca nu se cunosc foarte multe detalii despre film, insa presa straina deja a inceput sa speculeze ca aceasta ar fi scena de deschidere pentru Blade Runner 2.
 

Recent, Scott a dezvaluit ca e posibil ca eroul primului film, Harrison Ford sa aiba o aparitie scurta in Blade Runner 2: "Nu cred ca  Harrison Ford o sa aiba un rol principal, insa cu siguranta o sa-l am pe undeva. O sa fie amuzant" a declarat regizorul pentru publicatia The Independent.

 

Blade Runner este unul dintre cele doua SF-uri de referinta realizate de Ridley Scott, alaturi de Alien (1979), si poate fi socotit o capodopera a genului, influenta sa asupra evolutiei ulterioare a filmelor de gen fiind considerabila.

Lansat acum 30 de ani, valoarea filmului sta in primul rand in felul in care este reprezentat Los Angelesul anului 2019: amestec de promiscuitate si opulenta, de kitsch, mizerie si tehnologie inalta.

Prin aceasta viziune a orasului in cinematograf, datorata lui Ridley Scott, cineast cu un deosebit simt plastic si rafinament al imaginii, filmul a intrat definitiv in istoria acestei teme cinematografice. Filmul este ecranizeaza romanul SF Do Androids Dream of Electric Sheep?, al lui Philip K. Dick, iar soundtrackul fenomenal este semnat de Vangelis.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies