marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile vine la TIFF. Sophia Loren va fi premiata pentru intreaga cariera

Una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile vine in Romania. Actrita Sophia Loren participa la ''Festivalul International de Film Transilvania'', care incepe peste doua zile.
 

Una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile vine la TIFF. Sophia Loren va fi premiata pentru intreaga cariera

Organizatorii au pregatit sute de proiectii in locuri inedite din Cluj. In cadrul galei, diva italiana in varsta de 81 de ani va primi un premiu pentru intreaga cariera.

Sophia Loren a jucat in aproape o suta de filme. Italianca si-a inceput cariera la 15 ani, dupa ce a fost remarcata pe la diverse concursuri de frumusete. A fost un sex simbol al cinematografiei insa in 1961 a castigat si un Oscar pentru rolul din pelicula "Doua femei", devenind astfel prima actrita premiata pentru un film strain. La gala de inchidere TIFF, de la Teatrul National din Cluj, Sophia Loren va primi premiul pentru intreaga cariera.

Elogiat pentru "Contributia adusa Cinematografiei Mondiale" va fi si producatorul seriei Mad Max, Ian Smith. Filmul sau a primit anul acesta sase statuete Oscar.

Tudor Giurgiu, presedinte TIFF: "Este un tip care a facut multe in cinema-ul mondial, a produs filme remarcabile, cum ar fi "7 ani in Tibet", Mad Max. Va fi prezent la proiectia filmului "Mad Max" pe data de 3 iunie in Piata Unirii."

Cristian Hordila, manager TIFF: "O sa avem o gala de deschidere impresionanta pe langa proiectia filmului romanesc, ultimul film al lui Nae Caranfil "6,9 grade pe scara Richter", clujenii si toti participantii la gala vor avea parte de un spectacol de teatru stradal al unei trupe din Franta, un spectacol aerian cu acrobatii si tobosari care vor, sa spunem, pluti deasupra Pietei Unirii."


Sursa: Stirile PROTV


Galerie foto


Modifică setările cookies