marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un regal de arte martiale, in “Marele maestru”, in premiera, la Pro Cinema, pe 19 aprilie    

Inainte de a antrena legende, a trebuit sa devina el insusi una – o legenda care a schimbat istoria artelor martiale pentru totdeauna. Inspirat de povestea adevarata a lui Ip Man, cel care l-a antrenat pe Bruce Lee, “Marele maestru”,  film difuzat in premiera de Pro Cinema pe 19 aprilie, de la 22:15 si prezentat de Cristian Tudor Popescu  la  CineTePrinde, a reprezentat propunerea Hong Kong-ului pentru categoria cel mai bun film strain la Oscar 2014.

Un regal de arte martiale, in Marele maestru , in premiera, la Pro Cinema, pe 19 aprilie

articole relationate

Nominalizat la doua premii Oscar, “Marele maestru”, regizat de Wong Kar Wai, a fost un film a carui realizare a durat aproape un deceniu – timp de sase ani, regizorul Wong Kar Wai s-a documentat si a studiat ideea de a ecraniza viata legendarului Ip Man, iar trei ani  a durat realizarea sa propriu-zisa. Perfectionismul regizorului Wong Kar Wai a facut ca “Marele maestru” sa petreaca un an de zile la montaj, pana cand acesta sa se declare multumit de rezultat.

 


Tony Chiu Wai interpreteaza rolul marelui maestru Ip  Man, antrenorul celebrului Bruce Lee.  De la viata linistita din Foshan si pana la incercarile prin care trece in Hong Kong, viata Marelui Maestru de arte martiale reprezinta un model de echilibru dar si de tenacitate.


    
    

 

Tony Chiu Wai s-a antrenat patru ore pe zi, timp de un an, pentru a avea pregatirea fizica necesara interpretarii rolului lui Ip Man – o perioada dura si plina de incercari, pentru ca, la un moment dat, Tony Chiu si-a fracturat mana, iar refacerea a fost lenta si dureroasa. Insa filmul nu ar fi impresionat atat de mult criticii, dar si pe fanii artelor martiale fara contributia de neegalat a celui care s-a ocupat de coregrafia scenelor de lupta - Yuen Wo Ping. in al carui palmares se mai inscriu “Matrix”, “Tigru si Dragon” si “Kill Bill”.
    

“Marele maestru” a fost filmul care a deschis cea de-a 63 editie a Festivalului de Film de la Berlin.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies