marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un film unic in istoria cinematografiei: Boyhood, premiat cu Globul de Aur pentru cea mai buna drama. O calatorie de 12 ani care ne arata transformarea unui baiat in adult

Boyhood a fost premiat cu marele trofeu Globul de Aur pentru cel mai bun film de drama. Considerat un film unic, "Boyhood" este un tur de forta cinematografica, care a durat 12 ani pentru a fi finalizat. 

Un film unic in istoria cinematografiei: Boyhood, premiat cu Globul de Aur pentru cea mai buna drama. O calatorie de 12 ani care ne arata transformarea unui baiat in adult

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DE LA GLOBURILE DE AUR 2015

 

 

Filmul “Boyhood” este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Nici un alt regizor nu a mai incercat asta pana acum, un proiect atat de complex si de durata. Insa roadele sunt pe masura asteptarilor.

 
 
Richard Linklater este un regizor american cunoscut cel mai mult pentru seria filmelor “Before Sunrise” (1995), “Before Sunset” (2003) si “Before Midnight” (2013), o poveste romantica impartita in trei filme, cu Ethan Hawke si Julie Delpy in rolurile principale. Tot el este omul care l-a lansat pe Matthew McConaughey in comedia "Dazed and Confused" din 1993. Alte filme interesante pe care si le-a trecut in CV sunt "School of Rock" cu Jack Black sau "Fast Food Nation"."Boyhood" prezinta viata unei familii din Texas si evolutia acesteia, la propriu, in fata camerelor. Eroul principal este baietelul familiei, Mason, interpretat de Ellar Coltrane. Din distributie fac parte si Ethan Hawke sau Patrica Arquette.
 
 
 
 
 
 
 
 
Linklater a luat si el Globul de Aur pentru cel mai bun regizor. "Multumesc, desi sunt singur aici, impart trofeul cu toti cu care au lucrat. Acest film este personal, am legat o conexiune unica cu toti cu care am lucrat. Asa vrea sa dedic acest trofeu parintilor mei si in general, familiilor, care se straduiesc zi de zi sa supravietuiasca si sa faca viata mai frumoasa", a spus acesta in discursul sau de multumire. Si Patricia Arquette a fost rasplatita cu Globul de Aur pentru rol secundar.
 
 
Filmul este cu adevarat unul revolutionar. Nu are efecte speciale, nu are nici o actiune demna de filme cu efecte speciale, insa pentru cinematografie reprezinta un pas titanic inainte si iti ofera tie, ca spectator, o experienta unica. Linklater si-a dorit sa prezinte lumii cat mai realist adevaratul portret al unui tanar care se dezvolta, de la pasii copilariei si pana la momentul in care devine adult si iese din adolescenta. Pentru asta, l-a urmarit pe Ellar Coltrane timp de 12 ani. Ce e si mai remarcabil e ca si ceilalti actori, din rolurile cheie, Ethan Hawke sau Patricia Arquette au avut parte de acelasi tratament si in aceasta perioada, intre alte proiecte, isi gaseau loc si pentru a mai pune un capitol in viata si dezvoltarea lui Mason
 

Practic pentru Ellar Coltrane, acesta a fost rolul vietii, tinand cont ca a lucrat la el timp de 12  ani, de la varsta de 6 ani si pana la 18 ani. Auditia pentru rol a fost una normala, insa regizorul a avut o sarcina dificila pe umeri. "Ma simteam de parca trebuia sa descopar un al doilea Dalai Lama. Ma uitam la el si ma tot intrebam daca el este baiatul perfect pentru acest film. Dar Ellan parea un om cu totul special, are ceva deosebit, la fel ca acum." spunea regizorul intr-un interviu pentru Vulture. Pentru ca avea doar 6 ani, auditia a decurs liber, ca o discutie. Impresionat de calitatile sale, Linklater si-a creat filmul in jurul eroului sau: cu cat crestea mai mult, filmul evolua in functie de trasaturile si trairile actorului sau. Mai multe secvente din film sunt influentate de viata reala a lui Ellar Coltrane.
 
Insa, pustiul minune nu a fost restrictionat si si-a trait adolescenta ca orice alt tanar: a experimentat, s-a tautat, si-a facut piercinguri. Acesta declara ca intotdeauna l-a intrebat si pe regizor daca ii afecteaza filmul in vreun fel schimbarile sale, insa cineastul l-a lasat liber, dezvoltand scenariul odata cu trecerea timpului si evolutia reala a tanarului actor.


Filmarile aveau loc in fiecare an, de obicei in timpul verii. "Pentru mine, era o experienta cu totul deosebita, sa ies din viata mea normala si sa vad cum evolueaza tinerii americani in mod obisnuit." a spus Coltrane. Nici macar regizorul nu stie daca Ellar a modelat filmul sau filmul i-a influentat lui viata. 


Ethan Hawke, care in film joaca rolul tatalui baiatului, a fost alaturi de Coltrane si i-a oferit cele mai bune sfaturi, tinand cont ca a intrat in industrie la o varsta atat de frageda. "Am incercat sa il ajut sa invete sa se descurce cu faima si sa ia usor lucrurile. Mi-am pierdut doi dintre cei mai dragi prieteni, River Pheonix si Phillip Seymour Hoffman, din cauza heroinei. Asa ca incerc sa il incurajez sa nu ia lucrurile atat de grav, sa isi pastreze umorul si sa invete sa nu fie luat de val. E mare lucru sa stii sa faci asta" a spus Hawke pentru Vulture.


Galerie foto


Modifică setările cookies