marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Un etaj mai jos" de Radu Munteanu, selectionat la Festivalul de Film de la Toronto

Cel mai nou film al regizorului Radu Munteanu - "Un etaj mai jos" - a fost selectionat in Festivalul International de Film de la Toronto, cel mai mare eveniment de gen din America de Nord, care se desfasoara in perioada 10 - 20 septembrie, informeaza un comunicat remis miercuri AGERPERS.

Un etaj mai jos de Radu Munteanu, selectionat la Festivalul de Film de la Toronto

Filmul spune povestea lui Patrascu, care, dupa ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercatie domestica ce se sfarseste cu o crima, trebuie sa infrunte doi "vecini" foarte apropiati: unul este ucigasul, celalalt este propria sa constiinta.
 

Protagonistii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu si Oxana Moravec.  "Un etaj mai jos" va rula in cinematografele din Romania incepand cu 18 septembrie si va putea fi vazut in salile din Bucuresti, Iasi, Cluj, Alba Iulia, Brasov, Braila, Botosani, Calarasi, Constanta, Craiova, Onesti, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Tulcea.
 

 

Conform comunicatului, la Cannes, "Un etaj mai jos" a fost primit entuziast de mai toate marile publicatii de cinema ale lumii - de la "Variety", "Screen International", "The Hollywood Reporter" si "Positif" la "Le Monde" sau "Le Figaro". Gratie cronicilor din presa internationala, filmul a fost achizitionat de distribuitori din Canada, America Centrala, Argentina, Italia, Ungaria, Grecia, Turcia, Elvetia, Cehia si Slovacia, vanzarile la nivel international fiind gestionate de Films Boutique.


 

 

Radu Muntean se afla la al cincilea lungmetraj din cariera si la a patra colaborare cu Alexandru Baciu si Razvan Radulescu in calitate de co-scenaristi, dar si cu Tudor Lucaciu (director de imagine) si cu Dragos Vilcu (producator Multi Media Est). Trei dintre filmele sale au fost selectionate la Festivalul de la Cannes. In 2008, a fost invitat in Quinzaine de Realisateurs cu filmul "Boogie", iar in 2010 si 2015 a revenit la Cannes in selectia oficiala, sectiunea Un Certain Regard, cu "Marti, dupa Craciun", respectiv "Un etaj mai jos".
 

"Un etaj mai jos" este produs de Multi Media Est, in coproductie cu Les Films de l'Apres-midi (Franta), Neue Mediopolis Filmproduktion (Germania) si Bleck Film & TV AB (Suedia).
 

Filmul este finantat de Centrul National al Cinematografiei din Romania, Centrul National al Cinematografiei din Franta, prin programul Aide aux Cinemas du Monde, Mitteldeutsche Medienforderung din Germania, Fondul regional suedez Film I Vast si Programul MEDIA al Uniunii Europene.

 

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies