marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ultima data cand Meryl Streep a luat un Oscar a fost acum 30 de ani. Voteaza aici ce actrita merita Oscarul in 2012

In acest an cele mai bune 5 actrite ale momentului duc o lupta stransa pentru Oscar. Mai sunt 4 zile pana la Gala Premiilor Oscar cand vor fi anuntati castigatorii celor mai prestigioase premii din industria filmului. Evenimentul va fi live-text pe procinema.ro.

Glenn CloseAlbert Nobbs
Regie: Rodrigo García
Distributie: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson
Buget: 8 milioane de $

Cu o cariera de aproape 40 de ani si cu 6 nominalizari la Oscar, Glenn Close arata inca o data ca este timpul sa fie recompensata cu celebra statueta. Actrita de 64 de ani face un rol spectaculos in care isi schimba identitatea si chiar "sexul" pentru a supravietui intr-o lume dominata de barbati.

Viola Davis - The Help
Regie: Tate Taylor
Distributie: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer
Buget: 30 de milioane de $

La 46 de ani, Viola Davis ar putea ajunge a doua actrita de culoare care primeste Oscar pentru rol principal dupa Halle Berry. Viola Davis a reusit sa se evidentieze cu o interpretare de zile mari in rolul lui Aibileen Clark, o servitoare de culoare din Mississippi in  anii '60, inainte de aparitia miscarii pentru drepturile civile. Nu este o actrita de categoria A, insa mai are o nominalizare la Oscar pentru rol secundar.

Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo
Regie: David Fincher
Distributie: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer
Buget: 90 de milioane de $

Cariera tinerei Rooney Mara a explodat in 2011 cu rolul din "The Girl With The Dragon Tattoo", versiunea americana regizata de David Fincher a filmului suedez cu acelasi nume, bazat pe seria cartilor Millenium scrisa de Stieg Larrson. La 26 de ani Mara a aratat un talent urias cu un rol dificil pentru care s-a transformat total.  Filmul lui Fincher nu a bifat premii importante, insa a castigat popularitate la capitolul interpretare.

Meryl StreepThe Iron Lady
Regie: Phyllida Lloyd
Distributie: Meryl Streep, Jim Broadbent,  Richard E. Grant
Buget: 13 milioane de $

A fost nominalizata de un miliard de ori la Oscar, insa ultima data cand a plecata acasa cu statueta a fost in urma cu 30 de ani - Sophie's Choice (1982). E nevoie de o femeie curajoasa pentru a intra in pielea Doamnei de Fier a Marii Britanii iar acea e femeie Meryl Streep. Actrita cu cele mai multe nominalizari la Oscar ( 17 nominalizari) si la Globurile de Aur ( 26 de nominalizari) $ a reusit o interpretare sclipitoare intr-un film care nu s-a ridicat insa la inaltimea asteptarilor.

Michelle Williams - My Week With Marilyn
Regie: Simon Curtis
Distributie: Michelle Williams, Eddie Redmayne,  Kenneth Branagh
Buget: 10 milioane de $

Jen din serialul Dawson’s-Creek a ajuns intr-adevar departe: in 6 ani ani actrita ( de 31 de ani) a obtinut 3 nominalizari la Oscar. Michelle s-a transformat complet in dublura lui Marilyn Monroe si i-a impresionat pe critici cu prestatia sa din My Week With Marlyn - filmul este povestea a doi actori legendari, Sir Laurence Olivier, in perioada de glorie, si altul aflat pe val, Marilyn Monroe. 

Ce actrita va lua Oscar in 2012 pentru cel mai bun rol principal feminin? (264 voturi)
Glenn Close (Albert Nobbs)
16.67%
Viola Davis (The Help)
8.33%
Meryl Streep (The Iron Lady)
48.48%
Michelle Williams (My Week With Marilyn)
8.33%
Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo)
18.18%

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies