marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai socante transformari de la Hollywood. Vezi cum s-au antrenat actorii pentru unele din cele mai celebre roluri 

Actoria cere sacrificii si marii actori de la Hollywood au inteles asta pe propria lor piele, cand au trecut prin schimbari radicale fizice pentru a intra in pielea personajelor lor. Unii ne-au socat prin cat au slabit, altii au devenit irezistibili prin muschii proeminenti, dar toate aceste schimbari au fost urmarile unor antrenamente drastice. Iata cele mai mari transformari de la Hollywood

1. Chris Evans

Rol: Steve Rogers/Captain America in Captain America: The First Avenger

De la 44 de kg, la super erou in cateva momente  - aceasta este pe scurt povestea transformarii timidului Steve Rogers (interpretat de Chris Evans) - un militar declarat inapt care ajunge Capitanul America in una din marile lovituri ale studiourilor Marvel din aceasta vara.

Actorul american  de 30 de ani s-a pregatit ca niciodata pentru rolul super eroului Capitanul America. Sala de forta si multa mancare bogata in proteine acesta a fost secretul transformarii sale.

"M-am antrenat pentru acest film cum nu am facut-o niciodata in viata mea pana acum. Am tras de fiare pana mi-a venit sa vomit. Trei luni dupa filmari nu am trecut deloc pe la sala de forta" a declarat actorul pentru MTV.

2. Christian Bale


Rol: Bruce Wayne/Batman in Batman Begins

Pentru rolul din "Masinistul", actorul a slabit atat de mult, incat producatorii se temeau ca nu va mai fi in stare sa joace si se temeau pentru sanatatea lui. Avea 58 de kg. Pentru urmatorul sau film Batmn Begins a ajuns la 104 kg, cu 18 kg peste ceea ce dorea regizorul Christopher Nolan de la el.

"Nu puteam sa fac nicio flotare dupa ce am terminat Masinistul. Nu mai aveam muschi.Mi-a fost foarte greu sa-mi reconstruiec corpul" a declarat Bale. A fost cea mai drastica oscilatie de greutate a sa.

3.Hugh Jackman

Rol: Logan/Wolverine in X-Men Origins: Wolverine

Actorul australian s-a antrenat timp de 2 ore zilnic cu un preparator fizic profesionist pentru a ajunge la statura pe care i-o ceruse regizorul Gavin Hood. O diesta speciala plus yoga, pilates si Tai Chi au contribuit la transformarea lui Jackman care a fost supus si la exercitii cardiovasculare pentru a elimina grasimile din dieta bogata.

Pentru continuarea The Wolverine care se va lansa in 2012, actorul va trece prin schimbari si mai radicale.

4. Sylvester Stallone

Rol: Rocky in Rocky

Nu degeaba Rocky a fost numit in topul celor mai bune productii cu subiect sportiv. Timp de 3 luni in anii 70 actorul s-a pregatit pentru  rolul care urma sa-l faca nemuritor la Hollywood. Inot, 3 km alergati in fiecare zi, antrenament de box - totul pentru un corp care a facut istorie. 

5.Demi Moore

Rol: Jordan O'Neill in G.I. Jane

A tras de fiare si a alergat pana s-a transformat intr-un super soldat. "Am vrut sa fiu cat mai credibila" a declarat Demi Moore care avea pe atunci 35 de ani. Actrita a dezvaluit ulterior ca pregatirea pentru film a dus-o in pragul colapsului. Dupa G.I. Jane a luat o pauza de 3 ani.

6. Christopher Reeve

Rol: Clark Kent/Superman in Superman

Multe proteine, exercitii cu greutati si 90 de minute pe trambulina. Acesta a fost antrenamentul lui Christopher Reeve pentru a intra in costumul celui mai iubit supererou, Superman. Actorul a declarat in 1981 intr-un interviu: "Am pus pe mine 13 kilograme, numai muschi. De fapt, am descoperit muschi pe care nici nu stiam ca ii am."

Christopher Reeve a trebuit sa isi mentina conditia fizica si pentru urmatoarele trei filme din seria Superman.

7.Mark Wahlberg

Rol: Micky Ward in The Fighter

Pentru rolul boxerului din The Fighter, Marky Mark asa cum este poreclit actorul, a trebuit sa treaca prin multe ore de chin. Actorul a inceput antenanementele de box inca din 2005. In 2008, acesta declara: "Ma trezesc in fiecare dimineata la ora 5 si ma antrenez pentru un film care s-ar putea sa nu se faca niciodata. Este frustrant si deprimant". Iata cata dedicare din partea actorului pentru un rol.

Deja este oficial faptul ca se va face si The Fighter 2, asa ca Wahlberg trebuie sa isi revina in forma.

8. Robert De Niro

Rol: Jake La Motta in Raging Bull

Unul din cele mai celebre roluri ale actorului ramane cel din Raging Bull in care l-a jucat pe Jake La Motta. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului sau, De Niro s-a antrenat alaturi de celebrul boxer, a urmat acelasi regim si chiar a luptat in trei meciuri de box organizate, castigand doua dintre ele.

Cu mult timp inaintea lui Christian Bale, De Niro demonstra cate sacrificii este dispus sa faca pentru rolurile sale, si fie slabea foarte mult fie lucra pentru a-si mari muschii.

9. Chris Hemsworth
Rol: Thor in Thor

Ajungand in atentia publicului datorita rolului de zeu din "Thor", considerat pana in acest moment cel mai bun film Marvel din aceasta vara, Chris Hemsworth a atras atentia si prin aspectul sau  fizic. Pentru acest rol, Hemsworth a tinut un regim de sase luni in care a mancat multe oua, pui, sendvisuri, legume, orez, friptura si bauturi pline de proteine, insa in acelasi timp a combinat regimul cu sala de forta. A pus atat de multi muschi pe el, incat a rupt costumul cand l-a pus prima data la filmari. Natalie Portman a spus ca atunci cand l-a vazut prima data pe platou, nu i-a venit sa creada ca muschii lui Hemsworth sunt reali.

Chiar daca a mai slabit cateva kilograme, actorul se pregateste sa ii dea viata din nou personajului sau Thor, in "The Avengers" ce va reuni cele mai celebre personaje Marvel.

10. Ryan Reynolds

Rol: Hannibal King in Blade: Trinity

Ryan Reynolds, considerat unul dintre cei mai sexy barbati din lume, s-a transformat vizibil pentru rolul din Blade Trinity, avand un corp plin de muschi lucrati. Pentru asta, actorul a facut exercitii la sala timp de trei ore pe zi si manca intre opt si zece mese pe zi.

Reynolds a ramas in forma si pentru rolurile din Amytiville Horror, X-men Origins: Wolverine si recentul Green Lantern 3D: Protectorul Universului

11. Gerard Butler

Rol: King Leonidas in 300

Multe dintre spectatoare au suspinat dupa Gerard Butler dupa ce l-au vazut in rolul razboincului Rege Leonidas din 300. Aproape tot filmul, actorul nu poarta decat o pelerina si niste pantaloni, asa ca trebuia sa arate impecabil. Butler a lucrat cu instructorul Mark Twight timp de opt saptamani pentru a fi in forma, care l-a pus in fiecare zi sa faca ore de exercitii la sala. Dupa ce toti colegii de platou terminau exercitiile, Butler o lua de la capat inca o data. Actorul a declarat ca perioada antrenamentelor pentru 300 a fost cea mai grea perioada din viata lui, iar cand s-a terminat perioada, Twight a recunoscut ca a impins limitele actorilor cum nu a mai facut-o cu nimeni altcineva.

12. Edward Norton

Rol: Derek Vinyard in American History X

Amrican History X este unul dintre cele mai tulburatoare filme. Prestatia lui Edward Norton a fost indelung apreciata de catre critici. Insa pentru acest rol, Norton s-a pregatit intens si din punct de vedere fizic: a mancat alimente cu  multe proteine si a facut exercitii grele de forta.

13. Nicholas Cage

Rol: Cameron Poe in Con Air

Desi nu a fost niciodata un mare "musculos", pentru rolul din Con Air, Nicholas Cage a pus ceva muschi pe el. Pentru a elimina grasimea din corp, actorul a urmat un regim alimentar strict combinat cu ore intregi de exercitii la sala. Din pacate, actorul nu si-a mentinut conditia fizica si n-a mai ajuns niciodata la performanta de atunci.

14. Will Smith

Rol: Muhammad Ali in Ali

Pentru a-l intruchipa pe campionul mondial la box Muhammad Ali, Will Smith a lucrat cu fostul antrenor al lui Sugar Ray Leonard si a urmat un antrenament de sase ore pe zi. Smith a reusit sa puna pe el 15 kilograme numai masa musculara.

Will Smith a avut un corp bine lucrat si in I Am Legend sau I, Robot.

15. Mickey Rourke

Rol: Randy "The Ram" Robinson in The Wrestler

Mickey Rourke a intuit ca The Wrestler va fi revenirea lui in lumea filmului asa ca a facut toate eforturile pentru a intra in pielea personajului sau si a pus pe el 15 kilograme de muschi, dupa ce a facut antrenamente cu lupatorul de wrestling Afa the Wild samoan. Rourke a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa.

16. Linda Hamilton

Rol: Sarah Connor in Terminator 2: Judgement Day

Pentru rolul din Terminator 2, Linda Hamilton a lucrat cu acelasi instructor cu care a lucrat mai tarziu si Edward Norton pentru rolul din American History X. Ea a slabit 6 kilograme si a facut exercitii timp de sase ore pe zi, sase zile pe saptamana. A facut inot, exercitii la sala, alergat si a ridicat greutati.

Dupa ce a terminat filmarile, Hamilton s-a mai linistit, lucrand doar cinci zile la sala, nu sase ( o diferenta mare, nu? :) )

17. Daniel Craig

Rol: James Bond in Casino Royale

E de neuitat scena in care Daniel Craig iese din apa, aratandu-si pectoralii bine lucrati. Pentru a arata asa, Craig facut un antrenamet de tip circuit, care l-au ajutat sa slabeasca, dar in acelasi timp sa isi modeleze muschii.

Insa actorul n-a fost atat de incantat de rezultat. El a declarat intr-un interviu: "Ultima data m-am antrenat ca un nebun si am ridicat mult greutati ca sa am conditia fizica necesara. Data viitoare voi alerga mai mult. Nu vreau sa mai arat asa, de parca nu aveam gat" a spus actorul.

18. Brad Pitt

Rol: Ahile in Troia

Brad Pitt a facut deliciul publicului feminin cu rolul din Troia, in care si-a expus pectoralii bine lucrati. Despre cat de greu i-a fost sa faca antrenamentele, Pitt a spus intr-un interviu: "Primele trei luni au fost epuizante si deloc amuzante."

Actorul petrecea cate trei ore la sala si manca numai alimente sarace in carbohidrati dar bogate in proteine.

19. Jake Gyllenhaal

Rol: Dastan in Prince of Persia: The Sands of Time

Pentru a fi cat mai credibil in rolul lui Dastan, Jake Gyllenhaal a muncit destul de mult. Instructorul sau, Simon Waterson, a stat mai tot timpul langa actor, timp de un an de zile, in fiecare zi, sapte zile pe saptamana. " Am avut grija sa se antreneze atunci cand trebuie, sa manance cand era nevoie si sa odihneasca suficient" a spus Waterson despre antrenamentele lui Gyllenhaal. Si rezultatul a fost peste asteptari, dupa acest rol actorul intrand pe lista celor mai sexy de la Hollywood.

20. Tom Hardy

Rol: Charles Bronson in Bronson

Transformarea lui Tom Hardy pentru filmul "Bronson" a fost spectaculoasa. Pe cat de firav era, Hardy a reusit sa se antreneze suficient pentru a fi potrivit pentru rolul condamnatului in puscarie ce dezvolta un alter ego, Charles Bronson. Pentru ca filmarile au fost oprite si reluatela un an distanta, Hardy a trebuit sa munceasca de doua ori mai mult. "Pusesem pe mine greutatea necesara, dar pentru ca filmarile au fost oprite a trebuit sa dau jos tot ce pusesem pentru a filma Stuart: A Life Backwards. Apoi, au reinceput filmarile si a trebuit sa pun toata greutatea in doar cinci saptamani".

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies