marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transcendence, un nou esec in cariera lui Johnny Depp? Care sunt primele reactii si ce lupta duce in box-office

Un nou proiect ambitios din cariera lui Johnny Depp pare sa se fi transformat intr-un fiasco. Transcendence era pe lista celor mai asteptate productii din acest an, atat pentru distributia stelara, subiectul interesant, cat si pentru regia semnata de Wally Pfister, mana dreapta a lui Chris Nolan. Insa, primele semne sunt rele: Transcendence a primit recenzii foarte slabe la primele vizionari, iar acum filmul se lupta pentru o cifra decenta in box-office.

Transcendence, un nou esec in cariera lui Johnny Depp? Care sunt primele reactii si ce lupta duce in box-office

 

Transcendence, noul fim cu Johnny Depp in rol principal, nu are parte de startul pe care atat fanii actorului, cat si producatorii si l-au dorit. Conform celor de la The Hollywood Reporter, Transcendence ar putea avea unul dintre cele mai slabe debuturi de Paste in cinematografe. El are competitori puternici ca Rio 2 sau Captain America: The Winter Soldier.
 


Mai mult, Transcendence ar putea fi batut in box-office si de un film crestin, Heaven Is For Real. Conform cifrelor obtinute din vizionarile de vineri seara, Transcendence se zbate sa incheie weekendul cu o cifra modesta de doar 15 milioane de dolari. Recenziile slabe si calificativul C Cinemascore oferit de spectatorii care au vazut filmul nu imbunatatesc deloc lucrurile pentru filmul lui Johnny Depp. Pe Rotten Tomatoes filmul are un procent de doar 19%.

Transcendence a avut parte de finantare si din partea chinezilor, cu un buget aproximat la 100 de milioane de dolari. Astfel, Transcendence ar fi al treilea esec consecutiv dupa Dark Shadows si The Lone Ranger. Desi este unul dintre cei mai versatili si iubiti actori din lume, Depp pare sa nu mai gaseasca drumul catre productiile de succes.


 

Pfister spune ca a fost influentat de 2001: Odiseea Spatiala in realizarea noului sau film. "O parte din echipa mea a fost la vizionare speciala unde a fost proiectat 2001: A Space Odyseey, filmul care mi-a influentat cel mai mult viata. Am vrut sa vada cam ce inseamna calitatea unei pelicule de 70 de mm si cum arata imaginea".


In Transcendence, Johnny Depp este  Dr. Will Caster, un cercetor si om de stiinta a carui personalitate este transferata total intr-un computer. Acesta va deveni obsedat de a crea o masinarie cu emotii, chiar daca metodele sale vor sfida orice regula. De la un anumit punct, intr-un viitor apropiat, inteligenta artificiala o va intrece pe cea umana, insa asta nu reprezinta un lucru bun.
 

 


Pfister a vorbit si despre o scena cheie din film, in care constiinta personajului jucat de Johnny Depp este transferata de sotia sa (Rebecca Hall) intr-un computer. Actorul apare apoi sub forma unei holograme. "Rebecca era pe platou, cu un ecran imens in fata, pe care era proiectata imaginea lui Johnny Depp.  Johnny era intr-o camera intunecata, in fata unei camere, pe acelasi platou. Asa am reusit sa ii facem sa apara in aceeasi scena, Trebuia sa controlam foarte bine lumina".

Ce spun primele recenzii despre Transcendence


Entertainment Weekly
: "Transcendence incearca sa revina asupra ideii ca tehnologia poate deveni periculoasa, pune intrebari a la Matrix, dar nu pot sa nu ma intreb cum ar fi iesit acest film daca il facea Nolan. Probabil ca el ar fi trimis inapoi scenariul pentru revizuire".


Vanity Fair
: "Transcendence e un film decent, care porneste de la premisa "what if", combinata cu material demn de cartile lui Michael Crichton".


ScreenRant:
"Probabil ca titlul este o ironie pentru ca Transcendence nu se poate ridica nici macar la nivelul propus...iar sa depaseasca nici nu se pune problema".


Hollywood Reporter
:
"Filmul are ambitii mari, regizorul Wally Pfister a vrut sa dea lovitura cu primul sau film, iar Johnny Depp este un nume suficient de convingator incat sa atraga spectatori. Insa Transcendence se dovedeste a fi mult prea ambiguu, solicitant si imbarligat pentru marea majoritate. Uneori, filmul in sine pare ca se pierde in temele mult prea complexe".

Transcendence se lanseaza in Romania incepand cu 25 aprilie 2014.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies