marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul magnatilor care au bagat cei mai multi bani in filme: pariuri de miliarde pentru box office!

Inainte ca filmul sa fie un mesaj artistic este o afacere sau cel putin asta sustin investitorii. Marii finantatori ai Hollywoodului sunt in competitii financiare avand in portofoliu productii de renume, ei pariind si sute de milioane de dolari pentru a da lovitura. Iata cele mai tari pariuri de Box Office ale miliardarilor americani.

Topul magnatilor care au bagat cei mai multi bani in filme: pariuri de miliarde pentru box office!

Pe locul 139 in topul celor mai bogati oameni din USA Tim Headington ( cu avere neta 2.65 de miliarde) a inceput din 2004 sa investeasa la greu in filme.

Tim Headington a vandut o proprietate de pe urma careia a incasat 1.8 miliarde de dolari  si a investit in doua productii ale deja celebrului cuplu Scorsese – DiCaprio: “The Aviator” (2004) care a obtinut cinci Oscaruri si “The Departed” (2006) care a obtinut patru printre care si cel pentru cel mai bun film.

A experimentat si reversul cu pelicula “The Edge of Darkness” (Mel Gibson in rolul principal) in care a investit 80 de milioane si de pe urma careia o obtinut  incasari de 80 de milioane de dolari.

Din pacate nici “The Tourist” (Angelina Jolie si Johnny Depp) nu a avut incasari fabuloase (lansat in decembrie 2010), cu o investitie de aproximativ 100 de milioane, a incasat pana la inceputul lunii martie numai 67.

Mai are o speranta cu filmul “The Rum Diaries” avandu-l pe Depp in rolul principal, film ce va fi lansat in octombrie 2011.


Philip Anschutz este pe numarul 34 in topul Forbes pe 2010, cu o avere de 7 miliarde de dolari, a castigat cu “Ray” un Oscar pentru cel mai bun film.

Are sub tutela franciza pentru “The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” in care a investit aproximativ 155 de milioane de dolari si cu care a incasat pana in martie 2011 suma de 104 milioande de dolari.

Jeff Skoll, miliardarul EBay, produce de obicei filme cu mesaj social. Compania sa a participat la realizarea documentarului “An Inconvenient Truth”, film ce a castigat un Oscar pentru cel mai bun documentar si l-a ajutat pe Al Gore sa castige Premiul Nobel Pentru Pace.

Alte filme de influenta realizate sub stampila lui Skoll: “Food Inc.” si “Waiting for Superman”. A avut mai putin noroc cu comedia “Furry Vengeance”, film ce a costat 35 de milioane si a incasat 36.
Averea sa este estimate la 2.4 miliarde de dolari.

Miliardarul israelian Arnon Milchan a produs “Fight Club” si clasica comedie “Pretty Woman” care a incasat 460 de milioane cu un buget de 14, asta da mare lovitura!

A avut de unde acoperi pagubele de pe urma filmului “Freddy Got Fingered”, regizat de Tom Green, care a fost nominalizat pentru cel mai prost film al secolului. Milchan ocupa locul 249 in topul Forbes din 2010 cu o avere de 3.6 miliarde de dolari.

Pentru alti miliardari cum sunt Steven Spielberg si George Lucas, realizarea filmelor nu este doar un hobby, ci si sursa averilor lor.

Spielberg este cofondatorul “DreamWorks Animation” si a primit o investitie de 325 de milioane de dolari de la "India’s Reliance Industries" in 2009.

A realizat o multime de filme, dintre care amintim “ET”, “Indiana Jones”, “Star Wars”, “Jaws”, “Saving Private Ryan”,”Schindler's List” si “Catch Me If You Can”. 

George Lucas este mintea din spatele francizei “Star Wars”si seful departamentului de efecte special de la “Industrial Light and Magic”. Cele sase filme “Star Wars” i-au adus 4.3 miliarde de dolari.

Alti magnati care au investit in filme:


Mark Cuban – avere de 2.5 miliarde de dolari : a investit in The Jacket; Good Night, and Good Luck; The Road.


Gary Magness – avere de 1.2 miliarde de dolari a investit in “Precious”

Oprah Winfrey -  avere de 2.7 miliarde de dolari din televiziune a investit in Beloved, The Great Debaters  si Precious.

Sursa: http://www.forbes.com/


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies