marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul celor mai bune 10 filme ale anului 2016, conform Rotten Tomatoes. Surpriza mare pe primul loc

Platforma online de filme Rotten Tomatoes, care se bazeaza pe calificativele adunate de la public si de la critici, a centralizat cele mai bune 100 de lung-metraje ale anului 2016.
Topul celor mai bune 10 filme ale anului 2016, conform Rotten Tomatoes. Surpriza mare pe primul loc

Pe locul 1 se afla un film de animatie, realizat de celebra companie Disney: Zootropolis. Printre vocile celebre din acest film se afla cele ale Shakirei sau a lui Idris Elba.

La nivel international, acest film a adunat incasari de peste 1 miliard de dolari, ajungand al 3-lea film cu cele mai mari incasari din 2016 si al 25-lea din toate timpurile.
Iata care sunt primele 10 titluri ale anului 2016 (originale, asa cum au fost lansate peste hotare), in ordinea calificativelor adunate pe Rotten Tomatoes:

1 - Zootopia (2016)

In versiunea dublata in limba romana a filmului "Zootropolis", actrita Tily Niculae si realizatorul de radio Mihai Dobrovolschi si-au imprumutat vocile pentru doua dintre personaje, ambii debutand astfel intr-un film de animatie.

In vreme ce Tily a dublat-o pe cea mai simpatica oita (Talanga) Dobro l-a interpretat chiar pe vicleanul vulpoi Nick Wilde, personajul principal masculin din animatia Disney.


2 - Hell or High Water (2016)

"Cu orice pret" este un western modern, in care piesa de rezistenta este data de Jeff Bridges. "The Dude" joaca aici rolul unui politist blazat, care gaseste un motiv sa iasa din plictiseala de dinainte de pensionare atunci cand mai multe banci sunt jefuite de 2 persoane.
Doi frati din Texas, Toby (Chris Pine), si Tanner (Ben Foster), se reunesc dupa mai multi ani in care nu s-au vazut, pentru a jefui bancile care ameninta cu executarea silita afacerea familiei lor.


3 - Arrival (2016)

Productia a atras atentia pe plan international, deopotriva in randul criticilor si al cinefililor, dupa ce in septembrie a obtinut o nominalizare pentru marele premiu, Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Venetia.
Cu un scenariu inedit si o distributie multi-premiata, “Primul contact” a fost una dintre cele mai asteptate lansari din toamna lui 2016.
Douasprezece nave misterioase aterizeaza in locuri diferite de pe glob, starnind panica. Inainte doar imaginati sau contestati, extraterestrii sunt acum aici, dar nimeni nu stie de ce au venit si ce planuri au. Lumea intreaga lanseaza imediat supozitii, iar marile puteri ameninta sa atace „invadatorii


4 - Moonlight (2016)

Moonlight este povestea dramatica a unui baiat de culoare care se transforma in barbat, in Miami, chiar in timpul asa numitei perioade a "Razboiului drogurilor", derulat de autoritati.
Este o poveste despre descoperirea de sine, care se axeaza pe 3 capitole importante din viata sa - asta in timp ce experimenteaza ecstasy-ul, durerea si dragostea, alaturi de descoperirea propriei sexualitati.

5 - The Jungle Book (2016)

 In 2016 am avut parte de inca o ecranizare a celebrei povesti "Cartea junglei", insa de aceasta data filmul a fost unul deosebit de celelalte - fie si prin faptul ca productia a fost sustinuta de un singur actor care a jucat propriu zis (in afara celor care au pus voce). Easte vorba despre baietelul Neel Sethi, care l-a jucat magistral pe Mowgli.
Cu un scenariu semnat de Justin Marks, aceasta noua varianta a regizorului Jon Favreau ne-a incantat cu animale generate exclusiv pe computer.
Cat despre vocile personajelor din  film, acestea apartin unor nume celebre la Hollywood: Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito si Christopher Walken.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies