marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Top: 7 lucruri amuzante pe care nu le stiai despre Oscaruri

Toata lumea stie ca Oscarul este un eveniment “la patru ace”, fara de cusur. Sau cel putin asa se vede. Noi ne-am intrebat: oare Premiile Oscar nu pot deveni subiect de gluma? Si am aflat ca DA.

Top: 7 lucruri amuzante pe care nu le stiai despre Oscaruri

1. Atat de obsedati sunt organizatorii de reputatia evenimentului, incat castigatorii sunt obligati sa semneze un contract, numit “The Winner’s Agreement”, prin care acestia se angajeaza sa nu vanda statueta. Nici ei si nici urmasii urmasilor lor.

2. Ups! Am pierdut statueta! Ca sa nu zic ca am vandut-o... Whoopi Goldberg si-a trimis Oscarul primit pentru rolul secundar din “Ghost” la curatat. Si, ghinion, s-a pierdut. Noi o banuim ca l-a facut lingou.

3. Alice Brady a castigat si ea un premiu al Academiei pentru rolul secundar din filmul “In Old Chicago” (1938). Nu a putut sa mearga la ceremonie, iar cand a fost strigat numele ei, un barbat a mers pe scena si a luat Oscarul. Brady nu-l cunostea pe domnul cu pricina, asa ca a pierdut statueta pentru totdeauna. Sa privim insa partea buna: acel Oscar a facut doi oameni fericiti.

4. Suntem in sezonul inundatiilor, dar ai crede ca la americani apele nu stau in calea unui eveniment de asemenea amploare. As! In 1938, inundatiile din Los Angeles au facut ca ceremonia sa fie amanata o saptamana.

5. Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa primesti un premiu din ghips? Ei bine, in timpul razboiului, actorii au fost rasplatiti exact cu Oscaruri din ghips.

6. Pana cand a primit numele “Oscar”, in onoarea unei rude a actritei Margaret Herrick, care a exclamat la vederea premiului: “Seamana cu unchiul meu Oscar!”, statueta era “strigata”: “trofeul de aur”, “statueta de merit” sau “omul de fier”.

7. Un singur film interzis minorilor din cauza abundentei scenelor de sex a castigat un premiu al Academiei pentru cea mai buna pelicula. Este vorba despre “Midnight Cowboy”.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies