marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Top 10 filme recomandate de Steven Spielberg: ce pelicule celebre l-au impresionat pe regele Hollywood-ului

Steven Spielberg, supranumit si regele Hollywood-ului,  a produs si regizat peste 100 de filme in generoasa sa cariera, fiind unul dintre cei mai prolifici cineasti de la Hollywood. Acesta a dezvaluit si care sunt filmele sale preferate din toate timpurile.

Top 10 filme recomandate de Steven Spielberg: ce pelicule celebre l-au impresionat pe regele Hollywood-ului

 

GALERIE FOTO 10 filme recomandate de Steven Spielberg


Ce il fascineaza si ce il emotioneaza pe Steven Spileberg ca spectator? Cineastul de 66 de ani a demonstrat in cariera sa intinsa pe 4 decenii ca poate impresiona, emotiona si distra cinefilii in egala masura, insa fanii sau se intreaba care sunt filmele care i-au marcat viata lui Spielberg.
 

Regizorul le-a dezvaluit celor de la Premiere care sunt cele 10 filme memorabile din istorie care i-au schimbat viata si pe care le recomanda tuturor cinefililor. Din top nu lipsesc pelicule celebre ca Nasul sau 2001: Odiseea spatiala, insa regizorul a dat dovada de nostalgie atunci cand a inclus si Fantasia, filmul animat din 1940 al celor de la Disney.

 

Spielberg le-a dezvaluit celor de la Premiere ca filmul care l-a inspirat sa se apuce de cinematografie a fost celebrul Lawrence of Arabia, cu Peter O'Toole si Omar Shariff din 1962.

 

 

"Scena mirajului cu Omar Shariff mi-a starnit pasiunea si interesul pentru filme. Sigur, azi e simplu de facut, cu toata tehnologia moderna, dar atunci, in urma cu 40 de ani , era o realizare artistica deosebita" a spus regizorul de 66 de ani.

 

In urma cu cateva luni, Spielberg, premiat cu 2 Oscaruri, a facut dezvaluiri inedite despre viata si cariera sa. Regizorul a marturisit ca era chinuit de colegi in liceu, ca nu a crezut vreodata ca se va uita cineva la "Schindler's List" si ca nu mai este interesat sa faca filme mari de actiune. Ultima dezvaluire a fost o adevarata bomba pentru fanii regizorului cunoscut pentru filme ca "Jaws", "Raiders of the Lost Ark ", "Indiana Jones and the Temple of Doom ", "Jurassic Park", "Saving Private Ryan" sau "War of the Worlds".

 


Cineastul nu a crezut niciodata ca cineva va merge sa vada Schindler's List, povestea adevarata si cutremuratoare a lui Oscar Schindler, un industrias german, care a ales sa-si "investeasca" averea stransa in timpul razboiului in salvarea catorva sute de evrei. Filmul este o marturie emotionanta despre ororile razboiului si despre alterarea caracterelor umane in timp de razboi.


"Nu m-am asteptat ca acest film sa faca un singur dolar. Am facut totul sa spun aceasta poveste intr-un mod in care credeam ca trebuia sa fie spusa" a declarat regizorul despre fimul care a luat doua Premii Oscar in1994, pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, si care a facut incasari de 321 de milioane de $.

 


Regizorul care are sapte copii, 4 naturali si 3 adoptati, a dezvaluit ca "E.T. the Extra-Terrestrial" a fost inspirat de divortul parintilor sai atunci cand el avea 19 ani. Povestea nemuritoare a lui ET este centrata pe un baietel si cei doi frati ai sai, crescuti de o mama singura, parasita de sotul ei. Acest personaj a fost inspirat de mama lui Steven Spielberg. In realitate aceasta a fost cea care a divortat de tatal cineastului atunci cand s-a indragostit de un alt barbat. In adolescenta insa, Spielberg si-a invinuit mereu tatal crezand ca acesta a instigat divortul. Multe din filmele lui Spielberg au avut ca personaj un tata absent din viata copiilor si alcoolic, pana cand cei doi s-au impacat.

 


"ET este cel mai personal film al meu, imi aminteste de relatia cu tatal meu“, a povestit Steven Spielberg. "Am inceput sa ma gandesc la «E.T», in timp ce lucram la «Close Encounters of the Third Kind». M-am intrebat ce s-ar intampla daca micul extraterestru ar fi ramas aici si nu ar reusi sa se intoarca la astronava mama. Pana in momentul cand am regizat «The Adventures of Tintin», in 2011, a fost filmul la care m-am distrat cel mai mult in timpul filmarilor“, a povestit regizorul peliculei. Pentru celebrul regizor, micul extraterestru a fost mereu „un fel de figura paterna, un intelept, un barbat-copil, un batran-copil. "Imi amintesc ce i-am spus «papusarului» Carlo Rambaldi: aspectul lui E.T. trebuie sa fie infantil si batranesc in acelasi timp! Si a reusit perfect. Acea poveste a fost modul meu de a aminti tuturor cat de importanta este relatia dintre parinti si copii“.

 

Steven Spielberg s-a aflat t in cursa Premiilor Oscar 2013 cu pelicula Lincoln, care a luat 2 premii Oscar, printre care si pentru cel mai bun actor in rol principal - Daniel Day-Lewis. In luna mai, Spielberg ajunge la Cannes, dupa ce a acceptat sa fie Presedintele Juriului in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

 

 

 

Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies