marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hanks va colabora pentru a patra oara cu Steven Spielberg: cei doi fac un thriller despre Razboiul Rece, afla povestea noului lor film

Tom Hanks ar putea colabora pentru a patra oara cu Steven Spielberg cu ocazia filmarilor pentru un thriller cu o actiune plasata in perioada Razboiului Rece, ce ar putea fi regizat de celebrul cineast hollywoodian.

Tom Hanks va colabora pentru a patra oara cu Steven Spielberg: cei doi fac un thriller despre Razboiul Rece, afla povestea noului lor film


Noul proiect al studiourilor DreamWorks, deocamdata fara titlu, va fi produs de Steven Spielberg, care analizeaza in aceasta perioada posibilitatea de a regiza acest film, potrivit revistei Variety, informeazabbc.co.uk.

 


Tom Hanks si Steven Spielberg au colaborat anterior la filmele "Salvati soldatul Ryan/ Saving Private Ryan" (1998), "Prinde-ma! Daca poti!/ Catch Me if You Can" (2002) si "Terminalul/ The Terminal" (2004). Noul proiect va relata viata avocatului american James Donovan, care a fost racolat de CIA in timpul Razboiului Rece.

 

Tom Hanks il va interpreta pe Donovan, desemnat sa negocieze eliberarea unui pilot american al carui avion a fost doborat in fosta Uniune Sovietica. Desi DreamWorks nu a confirmat deocamdata, acesta este unul dintre proiectele regizorale avute in vedere de Spielberg, care este deja producator al filmului, alaturi de Marc Platt. Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" si drama istorica "Montezuma".

 


Steven Spielberg a castigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvati soldatul Ryan". Pentru rolul capitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks in acest film, actorul american a fost nominalizat si el la Oscar.

 

In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostrada/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Falci/ Jaws" (1975), "Intalnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre productiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" si "Lista lui Schindler", dar si "Salvati soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treileapremiu Oscar din cariera, castigat in 2013.

 


Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele "Forrest Gump" (1994) si "Philadelphia" (1995), a putut fi vazut in ultimii ani pe marile ecrane in "Codul lui Da Vinci" si "Ingeri si demoni" - ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar si alaturi de Julia Roberts, in filmul "Larry Crowne", pe care l-a regizat si produs.

 


Tom Hanks filmeaza in aceasta perioada filmul independent "A Hologram for the King", inspirat din romanul omonim scris de Dave Eggers.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies