marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care a salvat 20th Century Fox de la faliment: actorii din cel mai iubit musical dupa 47 de ani de la lansare

The Sound of Music este unul din cele mai populare si iubite filme din istorie. Povestea familiei Von Trapp si a guvernantei Maria a cucerit generatii intregi. Peste 2 luni se implinesc 47 de ani de la lansarea unui film ce continua sa fascineze milioane de oameni din lumea intreaga. Si cine ii poate uita pe copiii minunati ai familiei Von Trapp.

Filmul care a salvat 20th Century Fox de la faliment: actorii din cel mai iubit musical dupa 47 de ani de la lansare

GALERIE FOTO: Actorii din The Sound of Music dupa 47 de ani

Lansat in 1965, The Sound of Music se inspira  de la celebra piesa de teatru cu acelasi nume si a devenit rapid unul din cele mai populare filme cu  milioane de fani in lumea intreaga. Cu Christopher Plummer si Julie Andrews in rolurile principale si o generatie de copii extrem de talentati, The Sound of Music a reusit sa devina unul din cele mai bune musicaluri din istorie.

Cu o coloana sonora exceptionala sisi o poveste minunata, filmul a fost pentru o parte din distributie rampa de lansare la Hollywood, iar pentru ceilati momentul definitoriu al carierei lor.

Cu doi ani inainte ca musicalul sa aiba debutul pe Broadway, Paramount Pictures a cumparat drepturile de a ecraniza povestea familiei Von Trapp, cu intentia de a-i oferi rolul Mariei lui Audrey Hepburn. Cand aceasta a refuzat oferta, Paramount a renuntat la proiect. Julie Andrews a acceptat oferta si a primit 225.000 de dolari pentru acest rol.

Sean Connery si Richard Burton au fost luati in considerare pentru rolul capitanului Von Trapp, interpretat magistral de Christopher Plummer.  In 2001, Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii a inclus pelicula  in patrimoniul national al filmelor, numindu-l "semnificativ din punct de vedere cultural, istoric si estetic".

The Sound of Music a avut premiera pe 2 martie 1965 in SUA.  Filmul a facut incasari de 163 de milioane de $ in SUA si Canada, depasind astfel recordul detinut in aceea perioada de o alta capodopera Gone with the Wind. Ajustata la inflatie, incasarile ar trece de peste 1 miliard de dolari la preturile din 2011, si astfel, The Sound of Music ar fi al treilea film pe lista peliculelor cu venituri record. Coloana sonora a filmului a fost vanduta in peste 11 milioane de copii in intreaga lume.


Desi ramane unul din cele mai populare filme din istorie, criticii nu au fost impresionati si a fost criticat pentru ca prezinta o minciuna expusa frumos, pe care publicul este dispus sa o inghita. The Sound of Music este considerat filmul care a salvat studioul 20th Century Fox de la faliment. Cu 2 ani inainte, mega productia Cleopatra (1963) cu Elizabeth Taylor si  Richard Burton a adus studiourile la ruina, dupa ce a incasat doar 66 de milioane de $ la un buget de 44 de milioane de $, unul gigantic la acea vreme.


Prima televiziune americana care a difuzat filmul a fost ABC, in 1976 si a facut audiente record.  Apoi, timp de 3 ani, pelicula nu a putut fi vazut pe TV pana cand NBC a cumparat drepturile de difuzare in 1979. De atunci, a existat o traditie a postului de a-l difuza in fiecare an timp de 20 de ani.

Insitutul American de Film l-a cotat pe locul 4 in topul celor mai bune 100 de musicaluri din istorie, iar cantecul The Sound of Music se afla pe locul 10 in topul celor mai bune melodii din filme din istorie.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies