marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Revenant: cum a devenit noul fillm al lui Leonardo DiCaprio si Alejandro G.Inarritu un "adevarat infern".40 de milioane de $ peste buget, conditii ingrozitoare de filmare si un producator concediat

The Revenant se anunta un candidat solid la Premiile Oscar, in sezonul urmator. O colaborare de exceptie intre Leonardo DiCaprio si regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu, The Revenant a impresionat inca de la premiera trailerului. Cu toate astea, filmarile au fost "Iadul pe Pamant". Defectiuni, temperaturi scazute, o cautare globala pentru zapada si un actor gol, tarat pe tot platoul, sunt doar cateva dintre piedicile intampinate de cineasti in realizarea filmului "The Revenant".

The Revenant: cum a devenit noul fillm al lui Leonardo DiCaprio si Alejandro G.Inarritu un adevarat infern .40 de milioane de $ peste buget, conditii ingrozitoare de filmare si un producator concediat

Alejandro Gonzalez Inarritu, recent premiat cu Oscar pentru "Birdman", este un "regizor metoda", cunoscut in breasla pentru cat de exigent este. "Cand o sa vedeti filmul, os a intelegi scala la care a fost facut si de ce am ales sa fac asta" a declarat acesta pentru Hollywood Reporter.  Cativa dintre oamenii care au lucrat cu Alejandro Gonzalez Inarritu sustin ca noul lui film este o capodopera, cu potential la Oscar. Dar in acelasi timp, unii sustin ca realizarea acestui film a fost o experienta infioratoare, "un adevarat Iad".
 

The Revenant il aduce in rolul principal pe Leonardo DiCaprio, in rolul exploratorului Hugh Glass, din secolul XIX. 


Mai multi oameni din echipa de filmare au dezvaluit ca au vazut multe tensiuni pe platouri, inclusiv oamnei dati afara. Inspirat de evenimente reala, The Revenant aduce in prim plan aventurile dure prin care a trecut Hugh Glass, inclusiv batalie cu nativii americani, lupta cu zapada uriasa si friguroasa si chiar o confruntare cu un urs, care aproape ca i-a adus moartea.


Inarritu a ales sa filmeze filmul pe bucati, pe secvente, folosind doar lumina naturala. Planul initial era ca filmarile sa aiba loc exclusiv in Canada, dar vremea nu le-a fost de prea mare ajutor si s-au dus in Argentina, in cautare de zapada.

 

"A fost un film dur si greu de realizat. Ne-am infruntat cu vremea, am avut probleme. Stiam de la inceput ca va fi greu de realizat, dar si ca va iesi o capodopera, in final." au spus sefii studioului New Regency.

 

Orice productie intampina greutati, dar The Revenant pare un caz special. "Au fost probleme, nu le voi ascunde, dar nu este nici una de care sa imi fie rusine. Daca o vioara nu este acordata, atunci este datoria mea sa o scot din orchestra" a spus metaforic Inarritu. Desi stie ca a depasit bugetul si timpul alocat, Inarritu spune ca este constient de toate astea, dar nu renunta la nimic pentru a-si duce filmul la bun sfarsit.

 


 

Alejandro G. Inarritu este recunoscut in breasla ca fiind un regizor dificil, toate acuzatiile se indreapta catre Jim Skotchdopole, producatorul lui Inarritu, pe care a fost nevoit sa il concedieze din cauza tensiunilor. Mai mult, o pauza de doua saptamani in iarna s-a transformat intr-una de sase saptamani, pentru a calma spiritele. Iar asta l-a fortat pe actorul Tom Hardy sa renunte la un alt proiect important, "Suicide Squad".


Inarritu a vrut un realism aparte in filmul sau, asa ca nu a folosit prea mult tehnologia CGI. S-a filmat in conditii extreme, temperaturile scadeau brusc, iar actorii nu foloseau manusi si caciuli. "Toata lumea ingheta, echipamentul se spargea, sa muti camera dintr-un loc in altul era un cosmar". Cu toate astea.

 

"The Revenant" se va lansa in SUA pe 25 decembrie 2015.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies