marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby si-a mutat data de lansare pentru vara lui 2013: Leonardo DiCaprio pierde inca o data sansa de a obtine Oscarul

Producatorii de la Warner Bros au facut astazi un anunt bomba, prin care informau ca au decis sa lanseze mult asteptatul The Great Gatsby in 2013, dupa ce initial trebuia lansat in decembrie, anul aceasta.

The Great Gatsby si-a mutat data de lansare pentru vara lui 2013: Leonardo DiCaprio pierde inca o data sansa de a obtine Oscarul

 

 

Adaptarea 3D a romanului scris de Scott F. Fitzgerald trebuia lansata pe 25 decembrie 2012, insa cei de la Warner Bros au decis sa amane premiera filmului pana in vara lui 2013.

 

The Great Gatsby nu este primul film pe care studiourile il amana in aceasta perioada. De curand au anuntat acelasi lucru pentru pelicule ca Gangster Squad, Gravity, Bullet to The Head si Jack and The Giant Killer.

 

"Dupa primele imagini pe care le-am vazut din film, este evident ca Baz Luhrmann a reusit inca o data sa creeze o lume minunata, asa cum am anticipat toti. Aceasta adaptare aduce la viata stilul american si lumea grandioasa imaginata de Fitzgerald in romanul sau celebru. Vizual, este splendid acest film. Credem ca cinefilii de toate varstele vor iubi acest film, asa ca este normal sa ne asiguram ca acesta devine accesibil pentru toata lumea." a spus Dan Fellman, managerul departamentului de distributie, intr-un comunicat oficial.


 


Decizia producatorilor de a lansa vara filmul vine dupa succesele nebune ale productiilor care s-au lansat in aceasta vara, printre care blockbustere ca The Avengers sau The Dark Knight Rises, insa sansele de a atinge acele sume colosale sunt mici pentru The Great Gatsby.

 

Insa aceasta decizie i-a dat peste cap pe cinefili si membrii Academiei Americane de Film. Multi credeau ca Leonardo DiCaprio va primi in sfarsit mult asteptaul Oscar pentru partirura din The Great Gatsby, insa acum singura lui sansa este sa primeasca o nominalizare pentru rolul din Django Unchained, insa pentru rol secundar.

 

 


 

 

O alta pierdere este si pentru Carey Mulligan, despre care presa straina scria ca are sanse mari sa primeasca o nominalizare pentru cea mai buna actrita.

 

Dar aceasta mutare ar putea fi benefica pentru alte productii ca Les Miserables, Lincoln, Zero Dark Thirty, Anna Karenina, Life of Pi, Cloud Atlas, Moonrise Kingdom, The Hobbit, The Master, Django Unchained pe care cei de la Hollywood Reporter le considera favorite la categoria cel mai bun film. Tot cei de la Hollywood Reporter scriu ca ar avea si The Dark Knight Rises sanse mici sa intre pe lista nominalizatilor.

 

 

 

 

The Great Gatsby este povestea lui Nick Carraway (Tobey Maguire), proaspat mutat in Long Island care devine atras de stilul de viata misterios al vecinului sau foarte bogat, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio).


Extravagantul Jay Gatsby, devenit milionar cu afaceri pe timpul prohibitiei, nutreste inca sentimente profunde pentru fosta lui iubita Daisy (Carey Mulligan), desi aceasta s-a dovedit a fi superficiala si s-a maritat cu Tom Buchanan (Joel Edgerton).Dar in momentul in care Nick Carraway devine un apropiat al lui Gatsby, acesta isi da seama ca nu este exact ceea ce isi dorea.


Noua varianta va fi lansata in format 3D si este a patra ecranizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, dupa cele din 1949, 1974 si 2000.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies