marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Beauty, "o lovitura" sclipitoare pentru cinematografia mondiala, a impresionat la Cannes: filmul care va ajunge la inimile tuturor

Considerat unul dintre filmele cu sanse mari pentru Palme d'Or, The Great Beauty se dovedete a fi o productie ambitioasa, "o lovitura sclipitoare" pentru cinematografia mondiala care va ajunge la inimile tuturor cinefililor.

The Great Beauty, o lovitura sclipitoare pentru cinematografia mondiala, a impresionat la Cannes: filmul care va ajunge la inimile tuturor

 

Regizat de Paolo Sorrentino, The Great Beauty / La Grande Bellezza aduce in prim plan povestea unui jurnalist si scriitor italian, Jep Gambardella (Toni Servillo), care isi doreste sa prezinte evenimentele sociale ale uimitoarei frumuseti a capitaliei Italiei, Roma. Filmarile au inceput in august 2012, Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Vedone si Carlo Buccirosso fiind principalele nume ale productiei italiano-franceze.

 

Prin acest film, Paolo Sorrentino incearca sa aduca un tribut Cetatii Eterne, scopul principal al sau fiind sa prezinte intr-un mod natural, dar in acelasi timp romatic frumusetea uimitoare a capitalei italiene. Regizorul, care a fost comparat intrega sa cariera cu mult mai cunoscutul Federico Fellinni, aduce un omagiu frumusetii si a Romei.

 

 

Comparat cu La Dolce Vita al lui Federico Fellini, The Great Beauty se doreste a fi varianta moderna a productiei din 1960. Jep Gambardella este un jurnalist care este bantuit de insuccesul romanului sau, The Human Apparatus. De-a lungul vremii, timp in care a castigat mai multe premii, Jep a avut un stil de viata sanatos in care s-a distrat alaturi de burghezii italieni, la o terasa cu vedere la Colosseum.

 

Tabloul prietenilor sai reprezinta un amestec de oameni de afaceri, cu sotii nevrotice si scriitori in devenire, un portret de grup care reprezinta varianta moderna a celui descris de Fellini si Scola in La Notte.

 

 

 

Filmul incepe cu aniversarea de 65 de ani a lui Jep, moment in care este introdus in actiune grupul sau de prieteni. A doua zi, in timp ce se pregatea sa doarma, Gambardella se uita la tavanul care incepe sa se umfle si sa se unduiasca ca un ocean. De la acest punct, realitatea se amesteca cu amintirile din trecute, dar si cu visele sale. Asa isi da seama ca cea mai mare parte a vietii sale a petrecut-o in timp ce cauta prin oras ceea ce el numea "the great beauty", lucru care acum il considera banal si decadent.

 

 

Cei de la Telegraph i-au oferit filmului 5 stele din t: "The Great Beauty este cel mai ambitios film prezentat la Cannes in acest an, o lucrare cinematografica stralucita, care va atinge inimele tuturor".

 

Cei de la Irish Times au fost coplesiti de filmul lui Sorrentino, pe care l-au descris "sinistru, din alta lume, romantic. Daca n-ar fi fost atat de indragostit de propria sa reflectie, ar fi fost o capodopera".

 

"Perceptia despre frumusete este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le avem. Chiar poti sa mori din asta", a declarat Sorrentino. The Great Beauty se afla in competita oficiala de la Festivalul de Film de la Cannes, fiind unul dintre candidatii importanti pentru marele trofeu, Palme d'Or.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies