marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretele celui mai spectaculos personaj din trilogia The Hobbit: cum a creat Benedict Cumberbatch dragonul Smaug in filmul nominalizat la Oscar pentru efecte speciale

The Hobbit: The Desolation of Smaug a primit 3 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cele mai bune efecte speciale. Hollywood Reporter a publicat un clip in care compania Weta Digital, cea care s-a ocupat de efecte, explica modul in care a fost creat Smaug.

Secretele celui mai spectaculos personaj din trilogia The Hobbit: cum a creat Benedict Cumberbatch dragonul Smaug in filmul nominalizat la Oscar pentru efecte speciale

Cea mai impresionanta parte a celui de-al doilea film din seria Hobbit il reprezinta cu siguranta aparitia dragonului Smaug, personificat cu ajutorul vocii lui Benedict Cumberbatch.
 

 

Actorul a trecut prin acelasi regim ca si Andy Serkis, cel care l-a jucat pe Smeagol/Gollum in Lord of The Rings si in primul film The Hobbit: An Unexpcted Journey.


Astfel, britanicul a folosit tehnologie motion-capture, fiindu-i inregistrate gesturile, mimica prin dispozitive speciale, atasate pe corp. "Provocarea noastra a fost sa-l facem pe Smaug la fel de credibil ca si restul personajelor, interpretate de actori. Trebuia sa-l facem real" a spus David Clyton, nominalizat la Oscar pentru cele mai bune efecte din The Hobbit: The Desolation of Smaug.

 

 

 

Acesta a inceput sa lucreze impreuna cu Benedict Cumberbatch, la inceputul lui 2012, cand acesta a zburat in Noua Zeeland sa se pregateasca pentru rol. "Folosind tehnica motion-capture, i-am inregistrat interpretarea, focusandu-ne pe dialogurile cu Bilbo. Pentru noi, a fost amuzant sa il vedem asa pe Benedict, in acel costum si credem ca l-a ajutat in interpretarea sa, pentru ca el chiar a facut acele gesturi si miscari." au mai spus cei de la Weta Digital.

 

Dupa aceea, a urmat etapa de CGI in care au creat efectiv dragonul. "A fost un proces mai dificil, pentru ca el nu este un personaj umanoid, asa ca a trebuit sa lucram foarte bine la cum arata, cum se misca si cum reactioneaza atunci cand vorbeste. Am incercat sa-l personificam, dar sa ii lasam elementele definitorii ca dragon. A fost o provocare sa ii transpunem expresia fetei si gesturile lui Benedict in versiunea CGI. Apoi am desenat practic de mana cum arata, transformandu-l in final in versiune digitala".

 

 

 

Benedict Cumberbatch a fost alegerea perfecta pentru personajul Smaug, un erou siret, viclean, arogant si impunator. "Smaug avea nevoie de o prezenta fenomenala, asa ca ne-am straduit sa il facem cat mai impozant. I-am atribuit o serie de stari, de la aroganta suprema la suspiciune paranoica si furie, exprimate impecabil si prin interpretare de catre Benedict ".


Smaug traia in Erebor, unde era ascunsa comoara, chiar deasupra unui morman de monede de aur. "Aici, am vrut sa fie increzator si puternic, sa inspire teama si sa fii intimidat de marimea lui. Ne-am imaginat ca se deplaseaza prin mormanul de monede de aur la fel cum un tren trece prin zapada. Si asta ne-a solicitat foarte mult. Acea scena a avut nevoie de multa atentie si de generearea a milioane de monede CGI care se deplasau in acelasi timp."

 


The Hobbit: The Desolation of Smaug
are 3 nominalizari la Oscar: pentru cele mai bune efecte speciale, cel mai bun sunet si cel mai bun montaj de sunet. Al doilea film din trilogia regizata de Peter Jackson a ajuns la incasari mondiale de 860 de milioane de dolari.


Urmatorul film din serie, The Hobbit: There and Back Again se va lansa la finalul acestui an, in luna decembrie si va incheia una dintre cele mai scumpe si spectaculoase trilogii realizate vreodata in cinematografie.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies