Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Danish Girl a fost interzis in cinematografele din Qatar. Povestea primului artist transsexual, considerata "indecenta si imorala"

Autoritatile din Qatar au interzis lansarea filmului "The Danish Girl" in cinematografe, din cauza subiectului. Filmul prezinta povestea unui artist transsexual.

The Danish Girl a fost interzis in cinematografele din Qatar. Povestea primului artist transsexual, considerata  indecenta si imorala

"Dorim sa va informam ca am luat legatura cu departamentele aferente si am decis sa nu distribuim acest film in cinematografele din Qatar" a declarat Minstrul Culturii din Qatar, scriu cei de la CNN, conform stirileprotv.ro


Autoritatile nu au oferit un motiv anume pentru care au luat aceasta decizei, insa surse spun ca subiectul filmului, care prezinta povestea primului barbat care a decis sa se opereze si sa devina femeie, ar fi considerar "imoral si un film despre destrabalare". Cu toate astea, alte tari din Orientul Mijlociu au acceptat sa difuzeze filmul "The Danish Girl".
"The Danish Girl" a primit recenzii pozitive si mai multe nominalizari, atat la BAFTA cat si la Globurile de Aur, unde actorii Eddie Redmayne si Alicia Vikander au fost nominalizati pentru interpretari.De altfel, presa de specialitate considera ca este un favorit sa primeasca nominalizari la mai multe categorii, la premiile Oscar.


Filmul prezinta povestea unui artist danez, care a decis sa devina femeie. Eddie Redmayne interpreteaza rolul uneia dintre primele persoane care au suferit o operatie de schimbare de sex. Pictorul danez Einar Weigener devine Lili Elba, dupa ce a fost supus unei proceduri, pe atunci, riscante si inedite, care a inceput in 1920. Einar este casatorit cu Gerda, si ea pictorita. Intr-o zi, Gerda ii cere sa se imbrace in voaluri ca sa o ajute sa termine portretul unei balerine. Pentru Einar este o revelatie.

 Cele mai citite

42 de actori nedreptatiti de Academia Americana de Film: ce staruri uriase n-au primit niciodata Oscar pentru interpretare

Din galeria actorilor care nu s-au bucurat de aprecierea Academiei Americane de Film  cu un Oscar pentru interpretare fac parte nume grele, actori cu un talent impresionant care insa au fost trecuti cu vederea. Robert Redford, Charlie Chaplin, Cary Grant, Peter O'Toole, Edward Norton, Leonardo DiCapio sau Johnny Depp sunt printre cei mai iubiti si talentati actori care n-au primit niciodata Oscar pentru interpretare.

Citeste mai mult ►