marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Danish Girl a fost interzis in cinematografele din Qatar. Povestea primului artist transsexual, considerata "indecenta si imorala"

Autoritatile din Qatar au interzis lansarea filmului "The Danish Girl" in cinematografe, din cauza subiectului. Filmul prezinta povestea unui artist transsexual.

The Danish Girl a fost interzis in cinematografele din Qatar. Povestea primului artist transsexual, considerata indecenta si imorala

"Dorim sa va informam ca am luat legatura cu departamentele aferente si am decis sa nu distribuim acest film in cinematografele din Qatar" a declarat Minstrul Culturii din Qatar, scriu cei de la CNN, conform stirileprotv.ro


Autoritatile nu au oferit un motiv anume pentru care au luat aceasta decizei, insa surse spun ca subiectul filmului, care prezinta povestea primului barbat care a decis sa se opereze si sa devina femeie, ar fi considerar "imoral si un film despre destrabalare". Cu toate astea, alte tari din Orientul Mijlociu au acceptat sa difuzeze filmul "The Danish Girl".
"The Danish Girl" a primit recenzii pozitive si mai multe nominalizari, atat la BAFTA cat si la Globurile de Aur, unde actorii Eddie Redmayne si Alicia Vikander au fost nominalizati pentru interpretari.De altfel, presa de specialitate considera ca este un favorit sa primeasca nominalizari la mai multe categorii, la premiile Oscar.


Filmul prezinta povestea unui artist danez, care a decis sa devina femeie. Eddie Redmayne interpreteaza rolul uneia dintre primele persoane care au suferit o operatie de schimbare de sex. Pictorul danez Einar Weigener devine Lili Elba, dupa ce a fost supus unei proceduri, pe atunci, riscante si inedite, care a inceput in 1920. Einar este casatorit cu Gerda, si ea pictorita. Intr-o zi, Gerda ii cere sa se imbrace in voaluri ca sa o ajute sa termine portretul unei balerine. Pentru Einar este o revelatie.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies