marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Bling Ring, cel mai indraznet film regizat de Sofia Coppola: Emma Watson comite crime in numele celebritatii, ce reactii a starnit la Cannes

Dupa sapte ani de absenta, Sofia Coppola s-a intors la Cannes, revenirea sa fiind una de bun augur. The Bling Ring, productia pe care a prezentat-o in deschiderea sectiunii Un Certain Regard a avut parte de recenzii favorabile.

The Bling Ring, cel mai indraznet film regizat de Sofia Coppola: Emma Watson comite crime in numele celebritatii, ce reactii a starnit la Cannes

 

Fetele rele au cucerit Cannesul. The Bling Ring a fost primit cu recenzii foarte bune, fiind considerat cel mai indraznet film al Sofiei Coppola. Aflat in competitie la sectiunea Un Certain Regard, The Bling Ring este despre lumea exceselor, a celebritatii si a dorintei arzatoare care domina tinerii in ziua de azi: cum sa ajungi bogat si celebru cat mai repede prin orice mijloc.

 

Filmul care ii are in distributie pe Emma Watson in rolul principal, alaturi de Taïssa Farmiga, Katie Chang, Israel Broussard este inspirat din fapte reale si prezinta povestea unui grup de adolescenti obsedati de ideea de deveni celebri. Acestia folosesc Internetul pentru a gasi informatii despre diverse vedete si astfel, reusesc sa gaseasca detalii personale si sa le pradeze casele. Printre victimele lor s-au numarat Megan Fox, Orlando Bloom, Lindsay Lohan sau Paris Hilton.

 

Adolescentii au furat bunuri in valoare de 3 milioane de dolari, insa, in 2009, gasca Bling Ring a fost prinsa si membrii ei au fost trimisi la inchisoare.. Acestia au furat pantofi Louboutin, ceasuri Rolex, genti scumpe, bijuterii iar cu banii obtinuti isi asigura un stil de viata dominat de excese, droguri si petreceri haotice.

 

 

Coppola si-a descris filmul ca o oglinda a culturii americane acutale, in care tinerii nu viseaza decat sa faca bani si sa ajunga celebri, in cat mai scurt timp. Pentru asta, sunt dispusi sa riste orice, inclusiv propria viata. Paris Hilton, una dintre victimele gastii Bling Ring, i-a dat voie regizoarei sa filmeze in casa ei si a ajutat-o in realizarea filmului.

 

Emma Watson, care are rol principal,  a lasat in urma imaginea din Harry Potter si s-a maturizat, dovada fiind si noile ei roluri.Actrita de 23 de ani  a preluat accent american pentru acest film, a purtat tinute indraznete si a incercat  sa inteleaga cat mai bine comportamentul personajului ei. Actrita a urmarit intens reality-show-uri, printre care Keeping up with the Kardashians” si “The Hills.” "M-am bucurat enorm ca am avut ocazia sa joc un rol complet diferit si sa am in jurul meu o echipa atat de creativa. Pare ca a trecut o vesnicie de la Harry Potter" a spus actrita la conferinta de presa de la Cannes. Prezenta ei pe covorul rosu a creat frenezie in randul fotografilor, care s-au inghesuit sa o pozeze pe actrita.

 

 

 

Primit cu aplauza la Cannes, critcii au oferit recenzii foarte bune si au fost fascinanti de expunerea unui subiect delicat. Filmul are o doza perfecte de umor, drama si intensitate.

 

"O surpriza interesanta. Povestea plina de atmosfera a Sofiei Coppola despre adolescentii care urmaresc viata celebritatilor de la Hollywood este o placere neasteptata.", a scris Peter Bradshaw, de la The Guardian, in timp ce Mark Adams (Screen Daily) remarca "maniera impresionanta si reala in care a fost redata atmosfera glossy si avida de faima a celor din Los Angeles".

 

 

"Cu siguranta cel mai amuzant film al Sofiei Coppola", a apreciat si Cath Clarke (Time Out London). Guy Lodge (HitFix) aduce in prim plan "refuzul lui Coppola de a prezenta intr-un mod excesiv de sentimental greselile adolescentilor ca o dorinta arzatoare de a deveni celebrii".


Si Logan Hill, de la New York Times si-a exprimat parerea despre filmul Sofiei Coppola, acesta fiind de parere ca este "foarte inspirat".

 

Un Certain Regard, o sectiune infiintata in 1978, prezinta de obicei filme atipice, regizate de cineasti mai putin cunoscuti. Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 15-26 mai. 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies