marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Bible: miniseria despre Iisus va fi transformata intr-un film. Povestea celui mai urmarit show din acest an in SUA

Miniseria The Bible a reusit deja sa bata mai multe recorduri si se pare ca urmatorul pas este introducerea ei in marile cinematografe. Creatorul proiectului, Mark Burnett, a declarat pentru The Hollywood Reporter ca seria este transformata intr-un film de aproximativ 3 ore.

The Bible: miniseria despre Iisus va fi transformata intr-un film. Povestea celui mai urmarit show din acest an in SUA

Productia The Bible este bazata pe intamplarile din Biblie, focusul fiind insa pe Iisus. Miniseria este formata din 10 parti, care vor fi reduse la doar 3 ore pentru cinematografe. Decizia de a realiza un film axat pe viata lui Iisus a venit dupa ce producatorul executiv a primit oferte din partea multor cinematografe internationale.

“Facem o versiune de film chiar acum, una de 3 ore cu Iisus.” a declarat Burnett pentru The Hollywood Reporter. Aceasta este prima data cand producatorul trateaza subiectul Bibliei, el fiind cunoscut in special pentru reality show-uri precum Survivor, The Apprentice si The Voice pentru care a primit mai mult de 71 de nominalizari la premiile Emmy.

The Bible
a debutat pe 3 Martie si a fost urmarita de 13.1 milioane de oameni, iar audienta pentru episodul final a fost de 11.7 milioane. Seria a fost cel mai vizionat program din acea perioada in Canada, Spania si Portugalia. Mai mult, DVD-ul The Bible a batut recordul pentru cea mai rapid vanduta miniserie din istorie. Pana acum pestr 100 de milioane de americani s-au uitat la acest show, audientele reusind sa depaseasca pana si seriale populare ca The Walking Dead sau Game of Thrones.

 

Seria a devenit una dintre cele mai importante pentru postul History, alaturi de Hatfields & McCoys si drama Vikings. Se pare si ca The Bible va fi continuata si pe micul ecran, chiar si daca va face trecerea in cinematografe in urmatoarele luni.

“Am scenarii pe care tocmai le-am primit pentru ce urmeaza.” a mai spus Burnett pentru Hollywood Reporter. El si sotia lui, Roma Downey, sunt extrem de pasionati de proiect si nu vor sa renunte la proiect. “Am simtit ca e ceva ce trebuie sa facem.” a declarat producatorul despre The Bible, atribuind succesul seriei puterii lui Dumnezeu.

The Bible a fost si in centrul unor controverse majore pe internet, dupa ce fanii au postat mesaje in care spuneau ca Diavolul din miniserie, interpretat de  Mehdi Ouzaani, seamana foarte mult cu presedintele SUA, Barack Obama. Aceste stiri au explodat pe internet, iar The Bible a devenit rapid unul dintre cele mai populare show-uri.

Producatorii serialului au negat orice fel de aseamanare, spunand ca nu s-au gandit niciodata la aceasta asemanare. "Postul de televiziune History are un respect enorm pentru presedintele Obama. Mini seria are parte de o distributie internationala si este pacat ca s-a creat aceasta comparatie nefericita. Acest serial trebuia sa le ofere o experienta unica spectatorilor" au spus producatorii pentru Deadline.

 

Acestia au mai spus ca este o aseamanare nefericita intre actorul din serial si presedintele Barack Obama. "Actorul care il joaca pe Satana, Mehdi Ouzaani, este un actor foarte respectat in tara lui natala, Maroc. A jucat roluri de acest gen in alte productii religioase cu mult timp inainte ca Barack Obama sa fie ales presedintele SUA. Cred ca aceste comparatii nu isi au sens si stirbesc frumusetea serialului".

In cazul foarte probabil in care seria va fi continuata, Burnett a spus ca povestile vor avea loc in aceeasi lume si ca este bucuros ca si-a dat seama ca exista cerere pentru acest gen de programe tv. Ultimul film despre Iisus care a avut un impact profund asupra publicului a fost The Passions of The Christ (2004), care a fost regizat de Mel Gibson, a avut incasari de peste 600 de milioane de dolari si a devenit un fenomen global.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies