marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Teroare la cote maxime. Cele mai BOLNAVE  filme!

Sunt filme la Hollywood care iti fac pielea de gaina si iti provoaca insomnii, fara sa iti arate macar o picatura de sange.

Teroare la cote maxime. Cele mai BOLNAVE filme!

Nu este vorba despre pelicule de top, clasice sau cult, cu toate acestea reusesc sa impresioneze prin adevarul incomod, perversitatea secreta sau violenta naturala. Asa cum se intampla in filmele prezentate mai jos.

15. Antichrist
Desigur, nu este singurul film semnat de Lars von Trier care poate fi inclus in acest top, insa e cu siguranta unul dintre cele mai tulburatoare, datorita furiei si confuziei in care e invaluit. Ti-ai putea imagina, de pilda, ca oamenii sunt atat de rai, incat toti merita sa le fie mutilate organele genitale? Bolnav si socant sau genial, cale de mijloc nu prea exista. Willem Dafoe si Charlotte Gainsbourg sunt un cuplu fericit, pana cand copilul lor moare si ei decid sa se retraga intr-o padure, unde sunt martorii unor fenomene stranii si intamplari oribile, care au scandalizat lumea buna a cinematografiei.

14. It’s Fine! Everything Is Fine
Crispin Glover este cunoscut in principal pentru Charlie’s Angels si Alice in Wonderland. Insa tot el a regizat It’s Fine! Everything Is Fine, un film in care Steven C. Stewart joaca rolul unui paralizat, pervers, cu un fetis pentru par. Acesta ademeneste prostituate si apoi le stranguleaza. Cel mai mare impact asupra spectatorului il are, poate, faptul ca nu te poti transforma in judecator si nu-ti ramane altceva decat sa privesti cu mila si cu groaza intamplari absolut socante.

13. 25th Hour
Este povestea unui condamnat, jucat de Edward Norton, pe care il urmarim in ultima sa zi de libertate, inainte sa intre in inchisoare pentru 10 ani. Nu avem parte de afirmatii siropoase, declaratii de dragoste in ceasul al 12-lea, pentru ca, pana la urma, cine se schimba cu adevarat peste noapte? Sunt doar oameni ingrozitori, asa cum au fost si vor fi intotdeauna.

12. Salo
Unii sunt de parere ca nu exista un film mai rascolitor. Ai nevoie de mult curaj si de un stomac tare ca sa rezisti pana la capat. Aduna Marchizul de Sade, fascismul si filmul italian, iar astfel vei obtine suma acestei pelicule, care contine de toate: sclavie, torturi inimaginabile, posibil si crima, toate opera unor adolescenti dintr-o familie de aristocrati sadici.

11. Irreversible
Sunt multe scene dure in Irreversible, dintre care de mentionat este asaltul sexual asupra personajului interpretat de Monica Belluci. La premiera, multi spectatori, in special barbati, au iesit din sala la aceasta scena, cunoscuta ca “violul de 9 minute cu Monica Belluci”.

10. Deliverance
Lewis (Burt Reynolds), Ed (Jon Voight), Bobby (Ned Beatty) si Drew (Ronny Cox) decid sa petreaca cateva zile in natura, departe de agitatia orasului, sperand la o aventura idilica, dar care se transforma in cel mai mare cosmar al lor. Filmul a starnit multe controverse la vremea sa, mai ales din cauza scenei in care unul dintre personaje, un tip timid si fricos este violat de niste salbatici in padure. Traumatizanta experienta ii va face si pe ei sa renunte la orice urma de morala, de civilizatie si de sentimente.

9. Brazil
Filmul prezinta imaginea intunecata a viitorului omenirii, unde monitorizarea continua a guvernantilor face parte din cotidian. Personajul principal se trezeste in casa unui om ucis de oamenii puterii, incepe sa aiba vise cu tenta erotica si noaptea este vizitat de un super-erou. Cand o cunoaste pe Jill, de care se indragosteste, este tarat intr-un complot impotriva guvernului.

8. Paranormal Activity

Katie si Micah sunt doi tineri care se muta intr-o casa noua. Ea este mai sensibila la fenomenele paranormale, el este un tip pragmatic, insa in momentul in care o prezenta demonica incepe sa-i darame fizic si psihic, Micah decide sa ia masuri si instaleaza camere de filmat in toata casa. Desigur, in ochii spectatorului, demonul lor poate fi si unul interior: problemele de la job, din casnicie, un parinte care pune foarte multa presiune. Cei care asteapta, insa, un horror de la acest film, vor fi dezamagiti.

7. Requiem for a Dream
O poveste despre droguri si efectele lor devastatoare asupra mintii, trupului si, de ce nu, asupra sufletului. Graitoare in acest sens sunt imaginile in care personajul lui Jared Leto are mana practic necrozata, dar el continua sa se injecteze. Daca la inceput drogul este cel mai bun prieten de distractie, intr-un final ajunge sa-si reclame statutul de criminal.

6. Hostel
Tulburatoare la Hostel este violenta gratuita. Trei prieteni pleaca intr-o calatorie in Slovacia. Intr-un orasel intalnesc multe femei singure, dormice de aventuri sexuale. Ce parea la inceput distractia vietii lor se transforma intr-o lupta chiar pentru supravietuire, presarata cu jocuri sadice. Filmul este un amestec de povesti terifiante din lumea traficului de carne vie si a crimei organizate, inspirate din realitate.

5. Gomorrah
Mafia este prezentata fara pic de idealizare, asa cum se intampla, de exemplu, in Nasul. Camorra ucide copii si batrane fara sa clipeasca. Ordona unor copii sa-i ucida apropiatii, familie si prieteni. Oameni care cu numai cateva zile inainte ii mangaiau pe cap si le spuneau: “Vai, vai, dar ce-ai crescut”.

4. Saw
Un puzzle mortal care nu mai are nevoie de prezentari si explicatii. Jocurile oripilante ale lui Jigsaw provoaca valuri de teroare si te tin intr-o inclestare continua. Te intrebi cu groaza: oare ce ai fi in stare sa faci ca sa supravietuiesti, de pilda, ai ucide?

3. A Clockwork Orange

Un thriiler satiric, in care o banda de tineri se distreaza batand si violand victime neajutorate. Te ingrozeste cum un criminal psihotic, dar si psihologii pot aborda moralitatea cu atata usurinta. Te gasesti in situatia in care nu poti judeca nici criminalul si nici societatea. O situatie fara iesire.

2. Human Centipede
Considerat de unii cel mai bolnav film realizat vreodata, acesta spune povestea unui chirurg german psihopat, care-si drogheaza victimele, apoi le lipeste unele de altele, de la gura la partea dorsala, incat se creeza un miriapod uman. Este considerat atat de scarbos, incat ai face bine sa nu mananci inainte sa-l vezi.

1. Persona
Criticii au spus despre filmul realizat, scris, regizat si produs de regizorul suedez Ingmar Bergman ca este una dintre cele mai mari opere de arta ale secolului al XX-lea. Filmul prezinta relatia dintre doua femei, Elisabet, o actrita care inregistrase numeroase succese anterioare unui spectacol al piesei Electra, in timpul careia ramane muta, si Alma, sora medicala ce se ocupa de ea. Se poate spune ca Persona este un film despre o persoana ingrozitoare, care are grija de o alta persoana ingrozitoare si despre incapacitatea oamenilor de a intelege evenimentele cu adevarat tragice.
 



Modifică setările cookies