marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Super eroii au ajuns in Romania: cele mai tari imagini de la prima editie Comic-Con din Romania

Supereroii s-au intalnit cu mii de adolescenti romani la prima editie East European Comic Con, prima conventie de acest gen care a avut loc in Romania, la Bucuresti, si care a dat ocazia celor mai minutiosi si dedicati admiratori ai fenomenelor fantasy, SF si BD sa isi intalneasca idolii.

Super eroii au ajuns in Romania: cele mai tari imagini de la prima editie Comic-Con din Romania

GALERIE FOTO Cele mai tari imagini de la Comic-Con Romania


Finn Jones s-a numarat printre invitatii speciali ai primei editii East European Comic Con, care a avut loc sambata si duminica. Actorul a fost mai mult decat amabil cu tinerii sai admiratori, fiind, de altfel, sufletul petrecerii. Astfel, el a oferit sute de poze, sute de imbratisari, "high five-uri" si tot atatea raspunsuri la intrebari puse intr-o engleza impecabila de tinerii care s-au asezat la coada sa discute cu el.

Finn Jones a ajuns sa se costumeze in urs panda la evenimentul de la Bucuresti dupa ce unul dintre fani l-a intrebat daca ar prefera sa faca "cosplay" ("joc costumat", o forma de arta aparuta prima data in Japonia, in care adeptii se costumeaza in personaje din manga, anime-uri, jocuri video, benzi desenate etc.) sau sa cante cu cei de la One Direction. "Cred ca mi-ar placea sa fac cosplay interpretandu-i pe toti membrii One Direction", a spus actorul.

 

 

 

Jones a fost invitat special al evenimentului East European Comic Con, alaturi de John Rhys-Davies (Gimli din "Stapanul Inelelor/ Lord of the Rings"). Prima editie a Comic Con din Romania, eveniment- fenomen dedicat iubitorilor de supereroi in toate formele, ar putea fi unul dintre motivele pentru care, cat mai curand, va fi gasit un echivalent romanesc pentru simpatica expresie englezeasca "geek". Sambata si duminica, Palatul Copiilor nu ar fi putut adaposti mai multi Luke Skywalker, mai multe printese Lea sau mai multi Darth Vader. Supereroii au prins viata in diferite forme - pe boardgame, in benzi desenate si la concursurile de interpretare. 

 

 

Prrimul eveniment cosplay de la conventie, care a avut loc sambata, a umplut pana la refuz sala mare a Palatului Copiilor. Pe scena, supereroii dadeau tot ce aveau mai bun in materie de miscari si atitudine, iar, in juriu, Batgirl, unul dintre membrii echipei de "vanatori de fantome" si Eward Maini-de-Foarfece deliberau. Pentru cei care s-au aflat printre spectatorii primului eveniment cosplay de la Bucuresti a fost nevoie de aproape 20 de minute sa ajunga in foaier, prin strecurare prin multime.

 

 

Pentru cei mai putin expansivi au existat standurile dedicate boardgame-urilor, unde se puteau remarca atat in calitate de jucatori, cat si in calitate de cumparatori de jocuri de strategie. De asemenea, banda desenata a fost la loc de cinste, cu variatii de la cele mai celebre pana la cele autohtone. Printre proiectele romanesti de transformare in supereroi a unor personaje suta la suta romanesti se numara "Harap Alb continua" si benzile desenate din seria "Legendele dacilor". Totodata, cei pasionati au putut cumpara figurine cu eroii favoriti - de la Batman si Terminator la personajele din "Stapanul inelelor", Angry Birds versiunea "Star Wars" la un mini-Dexter - criminalul cu intentii bune - accesorizat cu mini-sort de macelar si mini-satar. East European Comic Con (EECC) este prima conventie de acest gen din Europa de Est si isi propune sa le ofere tinerilor pasionati de benzi desenate americane - comics, jocuri video, animatii si benzi desenate japoneze, filme si seriale TV o experienta unica.

 

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Comic-Con Romania


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies