marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Sunt gay!". Wentworth Miller, starul din Prison Break si-a dezvaluit orientarea sexuala dupa ce a refuzat sa participe la un Festival de Film din Rusia

Invitat la un festival de film din Rusia, Wentworth Miller a facut o dezvaluire care a uimit pe toata lumea.

Sunt gay! . Wentworth Miller, starul din Prison Break si-a dezvaluit orientarea sexuala dupa ce a refuzat sa participe la un Festival de Film din Rusia

Starul din Prison Break a refuzat sa participe la eveniment, fiind deranjat atitudinii negative pe care Rusia o are impotriva homosexualilor, marturisind ca si el este homosexual.


Actorul de 41 de ani era asteptat sa participe la Festivalul International de Film de la St. Petersburg, insa a declinat invitatia. "Fiind gay, trebuie sa refuz. Sunt deranjat de atitudinea si tratamentul guvernului rus fata de femeile si barbatii cu orientari gay", a fost pozitia oficiala a lui Wentworth Miller.


"Nu accept aceasta situatie si nu pot participa de buna voie la un eveniment gazduit de o tara in care oameni ca mine sunt respinsi din cauza orientarii sexuale", a adaugat acesta.

 

 

Decizia actorului a fost apreciata de aparatorii drepturilor homosexualilor. "Spectacolul indraznet al lui Wenthorth prin care a trimis un mesaj puternic rusilor este de ajutor. Pe masura ce oamenii continua sa vorbeasca despre violenta extrema din Rusia, mai multe celebritati si corporatii ar trebui sa urmeze exemplul sau curajos in a condamna in mod deschis legea impotriva homosexualilor", a declarat Wilson Cruz, reprezentantul GLAAD.


In iulie 2013, presedintele Vladimir Putin a semnat o lege prin care li se interzice cuplurilor gay sa adopte copii, dupa ce cu o luna inainte declarase ca "propaganda homosexuala" va fi incadrata ca pornografie.


Nascut in Oxfordshire, Anglia, Wentworth Miller este un amestec de origini; tatal sau este jamaican si german in timp ce mama sa are origini ruse, franceze, olandeze si libaneze. Miller si-a luat licenta in literatura engleza la Universitatea Princeton. Actorul isi tine viata departe de ochii presei. Fara aparitii extraordinare pe micul sau marele ecran dupa rolul din Prison Break, actorul se arata mai mult interesat de a scrie scenarii. Crescut in New York actorul si-a inceput cariera in lumea filmului facand parte din echipa de productie a unei mici companii din Los Angeles specializata in seriale.

 


Wentworth Miller a fost o alegere de ultim moment pentru Prison Break, serial care l-a facut celebru si a inceput filmarile la o saptamana dupa ce a fost la auditii. Una din principalele atractii ale personajului sau a fost corpul pe care isi tatuase planul de evadare din inchisoare. Actorul petrecea in medie 4 ore pe zi pentru a fi pictat pe aproape jumatate din corp, iar tatuajul sau a sedus mii de fani. Creat de artistul Tom Berg, tatuajul ar fi necesitat 4 ani de munca si cam 20.000 de dolari pentru a putea fi facut in realitate.


Dupa rolul din Prison Break, Wentworth Miller a aparut in cate un episod in Law and Order: Special Victims Unit, House MD si Young Justice: Invasion, dar si in filmele Resident Evil: Afterlife (2010), The Loft (2012) si Resident Evil: Retribution (2012), apoi si-a indreptat cariera catre scenografie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies