marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Spielberg va produce un film despre regiunea Kashmir

Regizorul american Steven Spielberg va produce un film care va fi turnat partial in regiunea Kashmir, o regiune care face obiectul unor dispute aprige intre India si Pakistan.

Steven Spielberg va produce un film despre regiunea Kashmir


Spielberg a spus ca scenariul pentru acest proiect cinematografic a fost finalizat, insa nu a luat deocamdata o decizie in privinta regizorului si a actorilor care vor alcatui distributia filmului, informeaza bbc.co.uk.

 

In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat 27 de filme.Cel mai recent film al sau, "Lincoln", a primit 12 nominalizari la premiile Oscar din acest an si a fost recompensat la doua categorii. Cineastul american, aflat in aceste zile in India, a declarat pentru publicatia The Times of India ca filmul "Kashmir" va fi produs de compania sa DreamWorks Studios in colaborare cu compania Reliance Entertainment cu sediul la Mumbai.

 

"Am finalizat scenariul. O parte din el se petrece la granita dintre India si Pakistan, in Kashmir. Insa nu ne-am decis deocamdata in privinta distributiei, a locurilor unde vom turna restul filmului si nici cine il va regiza", a declarat cineastul american, in varsta de 66 de ani.
Steven Spielberg l-a cunoscut cu aceasta ocazie pe Amitabh Bachchan, dar si alte vedete indiene, la o petrecere organizata de omul de afaceri Anil Ambani, luni seara.


Steven Spielberg
a anuntat de curand ca va produce un mini-serial de televiziune despre imparatul francez Napoleon. Serialul va avea la baza un scenariu scris de Stanley Kubrick in anii 1970. Regretatul regizor Stanley Kubrick, care a murit in 1999, a scris scenariul despre viata lui Napoleon in 1961, insa a renuntat la proiect, pe care vroia sa il faca un film biografic grandios, din cauza problemelor financiare si a lipsei de buget. Kubrick era cunoscut pentru perfectionismul sau, asa ca Spielberg promite sa faca o mini serie de succes.

 

Stanley Kubrick a fost fascinat de viata lui Napoleon si a petrecut cativa ani documentandu-se despre acesta si a lasat o serie de documente si notite. La o galerie dedicata artei si cinematografiei realizate de Kubrick, a fost vazuta in public pentru prima data o scrisoare din 1971 in care Kubrick discuta despre filmul sau: "Nu va pot spune inca despre ce va fi vorba, doar ca va fi cel mai bun film facut vreodata", le-a scris Kubrick mai multor producatori. Se pare ca Kubrick si-i dorea in filmul sau pe Oskar Werner si Audrey Hepburn. In aceea perioada, actrita a luat o pauza de la cariera, insa Kubrick spera ca o va convinge sa revina pe marile ecrane:  "Macar de dragul meu, crezi ca te vei razgandi?", i-a scris regizorul legendarei actrite.

 


In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat 27 de fime, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostrada/ Duel" din 1971 la thrillerul "Falci/ Jaws" (1975), de la "Intalnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" si "Lista lui Schindler" la "Salvati soldatul Ryan" (1998) si pana la recent lansatul "Lincoln", un film pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a castigat in acest an cel de-al treilea premiu Oscar din cariera.

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies