marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Star Wars: The Force Awakens a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie in SUA: filmul lui J.J. Abrams a detronat Avatar

Noua pelicula din saga "Star Wars" a devenit miercuri filmul cu cele mai mari incasari din istorie in America de Nord, titlu detinut pana acum "Avatar", pe care nu l-a depasit insa si la nivel international.

Star Wars: The Force Awakens a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie in SUA: filmul lui J.J. Abrams a detronat Avatar

"In aceasta dupa-amiaza, potrivit cifrelor preliminare din box-office,"Star Wars: The Force Awakens" a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie" in America de Nord, a declarat intr-un comunicat studioul Disney, care a produs si distribuit filmul, relateaza miercuri France Presse, confiorm Agerpres.
 

Star Wars VII: The Force Awakens (Star Wars: Trezirea fortei), al saptelea film din aceasta epopee spatiala, a "depasit 760,5 milioane de dolari generati de Avatar in intreaga perioada de difuzare", adauga Disney.
 

Acest al saptelea film al seriei acumulase 758,2 milioane de dolari in Statele Unite si Canada la 5 decembrie, in trei saptamani de la lansarea in cinematografe. Cifrele actualizate care incorporeaza vanzarile de bilete de miercuri nu vor fi comunicate decat joi, au precizat purtatori de cuvant ai studioului.

"Star Wars a fost intotdeauna una dintre cele mai iubite povesti din istoria filmului. Nu a fost decat o chestiune de timp ca o continuare sa mearga mai bine decat trilogia originala", al carei prim episod a fost lansat in 1977, si sa depaseasca "Avatar",
spune Jeff Bock, analist al companiei specializate in box office, Exhibitor Relations.

Dar cu 1,56 miliarde de dolari stransi la nivel global, "Trezirea fortei" mai are inca un drum lung de parcurs pentru a depasi la nivel mondial doua filme ale regizorului James Cameron - ''Avatar", lansat in 2008, care a adus venituri de 2,8 miliarde de dolari la nivel mondial, si "Titanic", lansat in 1997, cu venituri totale de 2,2 miliarde de dolari.

Lupta dintre Razboiul Stelelor si Avatar este abia la inceput, pentru ca si acesta din urma este pe cale sa devina o serie de filme. Sunt prevazute trei continuari, cu aceiasi actori Zoe Saldana, Sam Worthington si Sigourney Weaver. Urmatorul din aceasta serie urmeaza sa fie lansat la 25 decembrie 2017.

Disney a cumparat in 2012, pentru 4 miliarde de dolari, Star Wars, epopeea creata de George Lucas, care a generat deja venituri de 4,4 miliarde de dolari in doua trilogii, cea de-a doua, realizata intre 1999 si 2005, beneficiind de o primire impartita din partea publicului si a criticii.

Potrivit AFP, sunt planificate trei noi continuari, dintre care una va fi turnata lunile urmatoare, iar o alta, "Rogue One", despre tineretea lui Han Solo (personaj fictiv din prima trilogie Razboiul Stelelor), va fi lansata in luna decembrie a acestui an.

"Trezirea fortei", in regia lui JJ Abrams, cu o noua generatie de vedete (Daisy Ridley, John Boyega Oscar Isaac, in special), a devenit la doua saptamani dupa lansare filmul cu cele mai mari incasari din 2015 in America de Nord.

Succesul noilor aventuri ale printesei Leia, Han Solo si ale noilor eroi ai povestii - Rey, Finn si Poe Dameron, a propulsat, de asemenea, box office-ul american la un record in 2015: 11,1 miliarde de dolari, conform site-ului de specialitate Rentrak. Dinozaurii din "Jurassic World" au contribuit si ei la incasarile istorice inregistrate in acest an.

Sursa: Agerpres



Modifică setările cookies