marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Star is born! Putea sa ajunga cel mai mare actor al zilelor noastre, insa drogurile l-au terminat

Iubitorii de filme din intreaga lume si-au adus aminte in aceste zile de una dintre cele mai tragice morti din istoria Hollywodului.

Star is born! Putea sa ajunga cel mai mare actor al zilelor noastre, insa drogurile l-au terminat

Pe 23 august, River Phoenix trebuia sa implineasca 41 de ani. S-a stins in octombrie, 1993  perioada in care era vazut ca "varful generatiei sale" si era considerat de producatorii de film o adevarata cheie a succesului de box office. A fost comparat cu James Dean, desi nu parea sa adopte un stil de viata "live fast-die young"


A murit la numai 23 de ani pe trotuarul din fata clubului de noapte al lui Johnny Depp, Viper Room, dupa ce a consumat o supradoza de heroina si cocaina. Lumea intreaga a fost socata, mai ales ca River era cunoscut pentru stilul lui sanatos de viata. Era vegetarian, spunea ca nu ar manca un hamburger nici macar penrtu 40.000 de dolari si se declarase adesea impotriva drogurilor.
 


S-a nascut in Oregon intr-o familie de hippies: tatal era dulgher, iar mama secretara, insa aproape toti copiii lor Joaquin Phoenix, Summer Phoenix, Rain Phoenix, Liberty Phoenix si River Phoenix au ajuns actori. Astazi Joaquin Phoenix este poate cel mai cunoscut dintre frati.



A fost bun prieten cu Keanu Reeves, membrii de la Red Hot Chili Peppers si R.E.M.,  dar si cu Leonardo DiCaprio. "Ce a patit River Phoenix a fost o influenta masiva asupra mea.” a declarat Leo DiCaprio acum ceva vreme.

River a inceput sa joace in reclame de la 10 ani, iar faima a cunoscut-o la 16 ani cu rolul din Stand by Me - o drama despre copilaria unui scriitor - bazat pe povestirea scurta "The Body" a lui Stephen King. La 18 ani era deja nominalizat la Oscar pentru rolul lui Danny Pope in drama Running on Empty. Cel mai bun rol al sau este considerat cel din My Own Private Idaho (1991).


In seara mortii sale, River s-a prabusit pe trotuar in convulsii sub ochii surorii lui Rain si a iubitei Samantha Mathis. Se spune ca ultimele lui cuvinte au fost adresate unui reporter, care  incerca sa-l ajute: "Fara paparazzi, vreau anonimitate" ( "No paparazzi, I want anonymity." )


Sursa foto: Getty


Galerie foto


Modifică setările cookies