marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Spotlight" si "Mad Max: Fury Road", marii castigatori la Critics Choice Awards. Filmul despre scandalul care a zduguit Biserica Catolica, favorit la Oscar

Epopeea jurnalistica 'Spotlight' si filmul de actiune 'Mad Max: Fury Road' au castigat numeroase premii duminica seara la editia de anul acesta a Critic's Awards de la Hollywood, care sunt decernate de criticii de presa americani, relateaza luni AFP.

Spotlight si Mad Max: Fury Road , marii castigatori la Critics Choice Awards. Filmul despre scandalul care a zduguit Biserica Catolica, favorit la Oscar

Asemenea premiilor Globurilor de Aur decernate la 10 ianuarie, aceste premii se acorda atat productiilor de cinema cat si de televiziune si sunt considerate posibili indicatori ai castigatorilor Oscarurilor din februarie. "Spotlight", despre investigatia ziarului Boston Globe privind scandalul preotilor pedofili, a castigat premiul pentru ''cel mai bun film'' si ''cea mai buna distributie''.

 

Leonardo DiCaprio a obtinut premiul pentru ''cel mai bun actor'' in filmul 'The Revenant', care este o oda dedicata supravietuirii. In timp ce Brie Larson a castigat premiul pentru ''cea mai buna actrita'' in thrillerul 'Room'.
 

Cel mai mare castigator al serii a fost cel mai recent film al seriei Mad Max, cu 9 premii dintr-un total de 13 nominalizari, intre care si cel pentru ''cel mai bun film de actiune''.

'The Big Short', care relateaza in cheie tragicomica celebra criza economica a SUA din 2008, a castigat premiul pentru ''cea mai buna comedie'', in timp ce 'Vice Versa' (Intors pe dos) a obtinut premiul pentru ''cel mai bun film de animatie''.
 

In ceea ce priveste televiziunea, serialul cyber-thriller 'Mr Robot', despre un tanar programator informatic care duce o viata dubla, a castigat titlul de ''cel mai bun serial dramatic'', iar 'Masters of None', de ''cel mai bun serial de comedie''.
 

Premiul pentru ''cel mai bun actor intr-un serial de televiziune'' i-a revenit lui Jeffrey Tambor, care joaca rolul unui tata de familie transsexual in serialul de succes 'Transparent'. Premiul pentru ''cea mai buna actrita intr-un serial comic de televiziune'' a fost castigat de Rachel Bloom, care a creat, scris si interpreteaza rolul principal in 'Crazy ex-girlfriend'.
 

Iar Carrie Coon a castigat premiul pentru ''cea mai buna actrita intr-un serial dramatic'' pentru rolul sau din 'The Leftovers', care are un scenariu nelinistitor: de la o zi la alta, 2% din populatie dispare in mod misterios, arucandu-i pe cei apropiati intr-o angoasa existentiala.

 

Sursa: Agerpres

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies