marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sophia Loren, cea mai naturala frumusete din lume, a implinit 80 de ani: povestea actritei care a schimbat regulile frumusetii si a avut Hollywood-ul la picioare

Sophia Loren, un simbol al cinematografiei mondiale, a implinit 80 de ani pe 20 septembrie. Artista a sarbatorit intr-un stil elegant, a organizat o gala cu multe vedete, printre care si Jon Voight sau Andy Garcia. Chiar si acum, actrita reuseste sa atraga toate privirile, fiind considerata o femeie fatala. Dar, mai mult de atat, Sophia Loren are o poveste de viata ce merita transpunsa intr-un film.

Sophia Loren, cea mai naturala frumusete din lume, a implinit 80 de ani: povestea actritei care a schimbat regulile frumusetii si a avut Hollywood-ul la picioare

VEZI MAI MULTE IMAGINI IN GALERIE FOTO


Sophia Loren ramane admirata si extrem de apreciata pentru modul superb in care a imbatranit. Nu e de mirare ca poate cea mai faimoasa poza cu ea a devenit cea mai sexy coperta de revista din istoria LIFE Magazine. In 1966 actrita a pozat extrem de provocator in timp ce filma la pelicula "Marriage Italian Style" ( pentru care a fost nominalizata la Oscar). Avea 32 de ani si aparea in lenjerie intima neagra sprijinita de un perete – poza a devenit iconica dupa ce a ajuns pe prima pagina din LIFE. Actrita fost imediat catalogata drept "The Face (and Body) of Our Time".

 

 

 

Nascuta la Roma in 1934, Sophia Loren, pe numele ei adevarat Sofia Scicolone, a avut parte de o copilarie grea. La 15 ani, a participat la un concurs de frumusete, unde a castigat titlul „Miss Eleganta“ si l-a intalnit pe Carlo Ponti, cel cu care a trait o frumoasa poveste de dragoste. Insa, in copilarie era deseori tachinata si chinuita pentru silueta ei scheletica. Nimeni nu credea ca in scurt timp va deveni una dintre cele mai dorite femei din lume, a carei frumusete va schimba definitiv etaloanele si standardele.

 

 

Nicio actrita italiana n-a ajuns vreodata la o asemenea popularitate internationala ca Sophia Loren. In 1962, a fost prima actrita straina care a castigat Premiul Academiei americane de film pentru rolul din "Two Women". Incepand din 1957, Sophia Loren a jucat la Hollywood alaturi de cei mai mari actori ai epocii: Clark Gable, Peter Sellers, John Wayne si Frank Sinatra. 

 

 

 

Simbol al cinematografiei italiene, recompensata cu doua premii Oscar, unul pentru intreaga cariera ( 1991), Sophia Loren, in varsta de 80 de ani, a fost votata, in 2006, drept "cea mai naturala frumusete din lume" si nu a ezitat sa pozeze in ipostaze sexy pentru editia din 2007 a celebrului calendar Pirelli.

 

Legendara actrita italiana va aparea din nou pe marele ecran intr-un rol principal dupa o pauza de aproape un deceniu, scrie Hollywood Reporter.

 

Actrita a jucat in productia The Human Voice, regizat de Edoardo Ponti, fiul ei de 40 de ani. Filmul are la baza povestea primei interpretari realizate de o persoana in 1930, scrisa de poetul francez Jean Cocteau. Spre deosebire de versiunea teatrala care a fost scrisa in franceza, cea pentru film va fi in dialect napoletan.

 

Acesta va fi primul rol principal al Sophie Loren dupa cel din Peperoni ripieni e pesci in faccia (Too Much Romance … It’s Time For Stuffed Peppers), o comedie regizata de Lina Wertmueller, in 2004.

 

In ceea ce priveste colaborarea cu fiul ei, aceasta va fi a doua productie la care lucreaza amandoi, dupa drama din 2002, Cuori estrani (Between Strangers), film care a marcat si debutul ca regizor al lui Ponti.

 



Modifică setările cookies