marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Skyfall: Daniel Craig este cenzurat in China, ce scene au fost taiate din film

James Bond ajunge in sfarsit si in China, la sfarsitul acestei luni. Insa, spectatorii chinezi vor viziona o versiune cenzurarata a peliculei Skyfall, cu Daniel Craig.
 

Skyfall: Daniel Craig este cenzurat in China, ce scene au fost taiate din film


Autoritatile chineze au decis sa cenzureze cateva scene din Skyfall, in care cativa chinezi erau omorati, iar dialogurile care faceau referire la prostitutie si la politica dusa de regimul de la Beijing au fost la randul lor modificate, informeaza Hollywood Reporter.


Una dintre scenele suprimate de autoritatile chineze este aceea in care un asasin profesionist francez (interpretat de Ola Rapace) ucide un agent de securitate asiatic, in ascensorul unei cladiri din Shanghai.


Oficialii chinezi au decis sa cenzureze si secventele in care era mentionata prostitutia. Atunci cand personajul James Bond petrece o seara in Macau, el ii pune cateva intrebari partenerei sale din acea seara, Severine (interpretata de Bérénice Marlohe) despre tatuajul acesteia, intreband-o daca acel tatuaj are vreo legatura cu trecutul ei de sclava sexuala.


Subtitrarile pentru aceasta scena au fost modificate. In traducerea chineza a subtitrarii originale, celebrul spion britanic o intreaba pe frumoasa lui partenera despre cariera ei din mafia chineza. Subtitrarile au fost modificate si intr-o scena in care personajul negativ Silva (jucat de Javier Bardem) evoca tortura chineza. Studiourile Sony Pictures nu au dorit sa comenteze aceste acte de cenzura.

 

 

Skyfall nu este primul film care trece prin mainile autoritatilor chineze. In aprilie 2012, cateva scene din versiunea 3D a filmului Titanic, mai ales aceea in care personajul Rose, jucat de Kate Winslet apare goala, au fost retrase din montajul autorizat de oficialii chinezi.


Filmul 007: Coordonata Skyfall a impresionat in box office-ul mondial si a obtinut deja incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan international. Se pare ca acest succes rasunator a speriat autoritatile chineze care au decis sa amane lansarea filmului, prevazuta initial pentru inceputul lunii noiembrie 2012, pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a proteja productiile cinematografice locale de concurenta puternica pe care le-o face pelicula britanica.


Skyfall ii aduce impreuna pe Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Berenice Marlohe. In aceasta luna, Skyfall a obtinut Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original, Skyfall, interpretat de Adele. Pe 24 februarie, la Gala Premiilor Oscar, Skyfall concureaza la 5 categorii, insa nici una majora.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies