marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sir Ian McKellen isi ia adio de la Gandalf, dupa 14 ani:  secretele pe care nu le-a stiut nimeni despre personajul care a fascinat milioane de oameni

Anul viitor, Ian McKellen il va juca pentru ultima data pe vrajitorul Gandalf, cel care a fermecat milioane de fani in ultimul deceniu, in seriile Lord of The Rings si The Hobbit.

Sir Ian McKellen isi ia adio de la Gandalf, dupa 14 ani: secretele pe care nu le-a stiut nimeni despre personajul care a fascinat milioane de oameni

Anul trecut, cativa jurnalisti din presa straina au avut o sansa unica de a merge la studiourile lui Peter Jackson din Noua Zeelanda, in Wellington, la Stone Street Studios, acolo unde Peter Jackson lucra la post productia pentru The Battle of The Five Armies. Acestia au stat de vorba intr-un cadru restrans cu regizorul Peter Jackson si Ian McKellen, care isi ia adio de la Gandalf.


Ziaristii, printre care si cei de IGN au stat de vorba cu Ian McKellen despre ce impact a avut acest rol asupra carierei sale, daca ii va duce dorul lui Gandalf si cum va fi prezentat vrajitorul in The Hobbit: The Battle of The Five Armies. Actorul britanic, in varsta de 75 de ani, priveste cu pragmatism, dar stie ca in aceasta industrie e bine sa nu spui niciodata niciodata. "Direct de aici voi pleca la un alt job si ma voi concentra pe urmatorul rol, dar stiu ca vor veni reactii puternice si emotionante cand se va lansa ultimile parti. Vor mai fi premiere si evenimente la care voi participa. Eu incerc sa nu iau acest moment ca unul de adio si nu ma gandesc la o despartire. Niciodata sa nu spui niciodata" a spus actorul pentru IGN.
 

 

 

Dar, totusi, nostalgia il cuprinde cand isi aduce aminte de filmari, de costumele pe care le-a purtat intermitent in cei 14 ani de la premiera primului capitol din Lord of The Rings: "La inceput, eram o echipa mica de oameni, care din pasiune, am vrut sa facem un film despre cel mai indragit roman din lume. Multi au pus la indoiala decizia noastra. Altii isi faceau griji despre distribuirea rolurilor, se intrebau daca a fost o decizie buna sa imi ofere mie rolul lui Gandalf. Unii chiar se gandeau ca e neadecvat ca un actor gay sa joace un personaj asa eroic. Era capabil Peter Jackson de o responsabilitate asa mare? Nimeni n-a stiut, toata lumea era ingrijorata. " a povesti Ian McKellen.
 

"Dupa ce s-a lansat primul film, ne-am intors aici, in Noua Zeelanda si ne-am apucat deja sa lucram la urmatoarele doua parti, stiind ca milioane de fani au indragit atat de tare prima parte din Lord of The Rings. Pentru mine, asta a fost o schimbare uriasa, stiam ca atatia oameni au asteptari mari de la noi. Foarte rar in cariera faci un rol pe care lumea sa il astepte cu o asa disperare. Ca sa fim onesti, multe filme le facem si nici nu se lanseaza sau le vad prea putini fani".
 


 

 

Faptul ca Lord of The Rings a devenit una dintre cele mai iubite povesti din cinematografie si ca fandomul este atat de popular, i-a convins pe cineasti sa revina in Middle-Earth, in 2011, cand s-a lansat primul film The Hobbit.  "Normal ca am avut indoieli, dar stiam cat de iubita este cartea la nivel mondial si cati copii o adora. Ce era mai straniu era faptul ca si noi ne doream sa facem acest film, la fel de mult ca fanii. Iar asta este o situatie neobisnuita". Dar pentru el, propunerea de a-l juca pe Gandalf din nou a fost diferita, mai ales ca in The Hobbit el sta mai departe de actiune decat in Lord of The Rings. A avut si un program incarcat, asa ca s-a gandit vreodata sa refuze oferta?
 

"M-am gandit doar ca am mai facut acest rol si la varsta mea, fiecare rol ar putea fi ultimul. Imi mai doream sa fiu pus la pamant de orci, mai puteam sa joc si intr-o piesa de teatru? In final, nu ramanea decat o singura alegere. Gandalf trebuia sa se intoarca. Nu cred ca a refuzat cineva sa se intoarca. Gandalf este elementul de legatura intre cele doua povesti si este o forta".

 

In ultimul deceniu, Ian McKellen a devenit un "Dumnezeu" in cultura pop, cu doua roluri extraordinare, in care a portretizat doi dintre cei mai carismatici eroi: Gandalf si Magneto. "Sunt doua roluri geniale pentru un actor mai in varsta. Daca esti activ si implicat, este o binecuvantare sa primesti astfel de eroi. Eu inca nu stiu sigur de ce am primit rolul Gandalf. Cred ca il voi intreba maine pe Peter Jackson, in ultima noastra zi. Adevarul este ca alte nume au fost vehiculate inainte, inclusiv Sean Connery, ceea ce mi se parea firesc. Dar cel mai interesant a fost ca eu am avut negocieri intai cu Bryan Singer, pentru Magneto. Iar cand s-a modificat data de lansare pentru X-men, a trebuit sa il sun pe Peter sa ii spun ca nu il mai pot juca pe Gandalf. Dar Singer a fost un gentleman si a facut o intelegere neoficiala cu Peter, in care sa ies din film la timp ca sa pot acoperi si The Fellowship of The Ring".

 

 


 


Si totusi, multi fani nu fac imediat legatura intre cele doua roluri si actor. "E simpatic, multi din fandomul X-men nici nu stiu ca am fost in Lord of The Rings. E amuzant, nu-i asa?" Acesta a dezvaluit si cum resimte impactul emotional. "Nu cred ca voi plange cand imi dau jos barba pentru ultima data. Imi aduc aminte ca in ultima zi ne-am strans toti si Peter a prezenta un filmulet cu momente amuzante despre mine, de la filmari. O sa imi iau la revedere de la cativa prieteni dragi, dar cine stie cum ne vom intalni peste cativa ani. Nu se stie niciodata, nu-i asa?"


The Battle of The Five Armies se lanseaza in cinematografele din intreaga lume pe 19 decembrie, inclusiv in Romania.



 

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies