marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Singurii actori care mai primesc salarii de 20 de milioane de $ la Hollywood: Leonardo DiCaprio ramane regele lumii

Hollywood-ul e locul unde visele devin reale, cel putin pentru cei mai norocosi. Splendoarea, celebritatea, eleganta dar si recompensa financiara sunt atuurile si motivele pentru care milioane de oameni viseaza sa ajunga in Cetatea Filmului. Dar, cine sunt cei mai valorosi actori si cat de reale sunt salariilor lor?

Singurii actori care mai primesc salarii de 20 de milioane de $ la Hollywood: Leonardo DiCaprio ramane regele lumii

Revista Hollywood Reporter a realizat un numar special, despre celebrii "a-list actors", acele vedete de talie mondiala carora li se deschid usile oriunde, sunt influente in intreaga industrie de film si obtin si cele mai mari salarii. Dar cine mai sunt actorii care primesc salariile de 20 de milioane de dolari? 

 

 

Un sondaj realizat la Hollywood, in randul producatorilor si executivilor de la Hollywood reflecta faptul ca au devenit din ce in ce mai putini actorii care pot pretinde si chiar sa primeasca un onorariu de 20 de milioane de dolari pe film. Acest trend a aparut in anii '90, cand o mana de actori (printre care Tom Cruise sau Mel Gibson) reuseau sa puna mana pe un astfel de salariu.

 

Azi, cateva dintre vedete fac parte din acest club select: Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr, Sandra Bullock, Denzel Washington, Angelina Jolie si Matt Damon sunt starurile de la Hollywood care inca obtin 20 de milioane de dolari, in functie de filmele pe care le fac. Downey Jr isi rotunjeste si mai mult veniturile din profitul pe care le scot filmele din seria Iron Man, iar Matt Damon va obtine acest salariu pentru urmatorul film din seria Bond, dar in nici un caz nu poate cere acelasi salariu pentru filme ca The Monuments Men, mult mai mici si cu buget restrans.

 

 

 

Insa, cel mai bine platit actor de la Hollywood ramane Leonardo DiCaprio, care a fost recompensat cu 25 de milioane de dolari pentru The Wolf of Wall Street, dar in aceasta suma a intrat si onorariul ca producator. 

 

Topul 5 este completat, in ordine, de Sandra Bullock, Matt Damon, Robert Downey Jr. si Denzel Washington, fiecare cu un salariu de 20 de milioane de dolari pe film. Angelina Jolie se situeaza pe poziţia a sasea, frumoasa actrita fiind platita cu sume cuprinse intre 15 si 20 de milioane de dolari pe rol.

 

Topul 10 al vedetelor de la Hollywood cu cele mai mari salarii este completat de Dwayne Johnson - star al filmelor de acţiune -, cu o medie de 15 milioane de dolari, Jennifer Lawrence si Mark Wahlberg, cu salarii cuprinse intre 10 milioane de dolari si 15 milioane de dolari, si Seth Rogen, cu 8,4 milioane de dolari.

 

Sursa: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies