marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Singura actrita din istorie care a castigat patru premii Oscar: Hollywood-ul pregateste un film biografic despre Katharine Hepburn. 4 actrite care ar fi potrivite pentru rol

Un film despre viata si cariera actritei americane Katharine Hepburn, o veritabila legenda a cinematografiei mondiale, va fi produs in curand la Hollywood, informeaza femalefirst.co.uk.

Singura actrita din istorie care a castigat patru premii Oscar: Hollywood-ul pregateste un film biografic despre Katharine Hepburn. 4 actrite care ar fi potrivite pentru rol


Acest proiect cinematografic va fi produs de un grup de cineasti independenti si va avea la baza romanul "Kate The Woman Who Was Hepburn", scris de William J. Mann.


Filmul va fi regizat de Clare Beavan, pe baza unui scenariu scris de Michael Zam si Jaffe Cohen, autorii scenariului unui film despre rivalitatea dintre Joan Crawford si Bette Davis. Volumul "Kate The Woman Who Was Hepburn" prezinta primii ani petrecuti de Katharine Hepburn in industria cinematografica si evolutia ei de la statutul de outsider la acela de super-vedeta a Epocii de Aur de la Hollywood.

 

La inceputul acestui an, directorii companiei Reunion Pictures au anuntat ca vor produce un film despre viata actritei Katharine Hepburn si despre povestea ei de dragoste de 25 de ani cu Spencer Tracy. Katharine Hepburn, nascuta in Hartford, Connecticut, in 1907, a fost o actrita americana de teatru, televiziune si film, laureata a patru premii Oscar. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I intr-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. Actrita americana a murit in 2003 la varsta de 96 de ani.

 

 

 


Hepburn ramane pana in prezent singura actrita care a castigat de-a lungul vietii patru premii Oscar, carora li se adauga premiile Globul de Aur, Emmy si César. Printre filmele sale memorabile se numara "Leul in iarna/ The Lion in Winter" (1968), "Regina africana/ The African Queen" (1950) si "Leopardul Suzanei/ Bringing Up Baby". Are un total de 12 nominalizari la Oscar dintre care patru castigate, performanta intrecuta doar de Meryl Streep, care a fost nominalizata de 18 ori.


Iata 4 actrite care s-ar potrivi in rolul lui Katharine Hepburn

1. Cate Blanchett

Cate Blanchett pare cea mai potrivita alegere. Actrita australianca are toate calitatile si este deseori comparata cu ea: are elegenta, talent cu carul si un rafinament ce aduce aminte de starurile de cinema din epoca de aur. De altfel, Blanchett a si jucat-o in filmul "The Aviator" si a obtinut Oscarul pentru rol secundar.

 

2. Amy Adams

Amy Adams a demonstrat in ultimii ani ca este una dintre cele mai versatile actrite de la Hollywood, culminand cu rolul senzational din "American Hustle", pentru care a fost nominalizata la Oscar. Alte roluri senzationale a facut si in The Master, The Fighter, The Doubt. Are in total pana acum 5 nominalizari la Oscar.

 

 

 

3. Jessica Chastain

Jessica Chastain nu a avut un drum chiar usor pentru a ajunge celebra si a razbi la Hollywood, insa in ultimii ani a reusit sa dea pe spate lumea cinefililor, devenind rapid o actrita cautata si apreciata pentru talentul ei, dar si frumusetea naturala. Fanii o considera o candidata reala pentru rolul lui Katharine Hepburn.

 

 

4. Tilda Swinton

Sarmul, forta si stilul unic ale legendarei Katherine Hepburn nu pot fi mai bine puse in evidenta de Tilda Swinton, o actrita cameleonica si capabila sa joace orice fel de rol.

 

 

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto


Modifică setările cookies