marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scrisoarea lui Julian Assange catre Benedict Cumberbatch: Te vor folosi sa ascunzi adevarul. Fondatorul WikiLeaks a numit filmul The Fifth Estate o minciuna si este impotriva lui

Fondatorul WikiLeals, Julian Assange, a declarat oficial ca este nemultumit de interpretarea lui Benedict Cumberbatch si modul in care a fost portretizat in filmul The Fifth Estate.
 

Scrisoarea lui Julian Assange catre Benedict Cumberbatch: Te vor folosi sa ascunzi adevarul. Fondatorul WikiLeaks a numit filmul The Fifth Estate o minciuna si este impotriva lui


Julian Assange
a publicat o scrisoare oficial in care isi exprima nemultumirile fata de cum este prezentat in filmul The Fifth Estate. In scrisoare, Assange recunoaste ca a refuzat o intalnire directa cu actorul Benedict Cumberbatch si considera ca acest film ii va face rau atat lui, cat si celor din jur.


Hackerul australian locuieste in Ambasada Ecuadorului din Londra, conform celor de la BBC, dupa ce a cerut azil politic acum 2 ani pentru a evita extradarea in Suedia. In scrisoare, Assange a descris filmul ca fiind "toxic si distorsionat".


Scrisoarea a fost publicata de WikiLeaks, ca raspuns la cererea actorului de a se intalni, idee pe care Assange a numit-o "proasta". Scrisoarea a fost publicata si pe multe site-uri straine, inclusiv de britanicii de la The Guardian.

 

 

 


Draga Benedict,

"Multumesc ca ai incercat sa ma contactezi. Esti singurul din partea DreamWorks care a vrut sa stea de vorba cu mine sau cineva de la WikiLeaks.

Asistentii mei mi-au confirmat fatpul ca doresti o intalnire, m-am gandit foarte bine si am fost flatat. Cred ca mi-ar placea sa te cunosc. Relatia care se dezolvta intre un actor si personajul real este foarte importanta. Imaginile noastre vor fi mereu asociate [...]


Dar trebuie sa iti vorbesc direct.  Sper sa consideri acest gest ca unul de respect, si nu o rautate. Cred ca tu esti o persoana buna, dar nu cred ca acesta este un film bun. Sunt sigur ca va avea un impact negativ urias asupra mea si a celor pe care ii cunosc. Are la baza o carte inselatoare, mincinoasa, folosita ca o vendetta impotriva mea si a organizatiei meie.  In alte conditii, acest conflict ar fi disparut, dar tinand cont de disputa noastra cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, ne-a adus intr-o situatie delicata, in special cu presa.


Sunt numeroase carti cu o perspectiva pozitiva asupra WikiLeaks, dar DreamWorks a decis sa faca un film cu un scenariu bazat pe o carte mincinoasa. Mai mult, aceasta cartea le este trimisa personalului militar pentru a-i descuraja si impiedica sa aiba o discutie normala cu noi. Se stie faptul ca autorul cartii este implicat in productia celor de la DreamWorks."

[...]


"Daca noi doi ne-am fi intalnit, ar fi fost un gest de validare al filmului din partea mea. Nu pot permite validarea acestui film pentru ca nu exista adevar in el."


Cu toate astea, The Fifth Estate a fost bine primit la Toronto, acolo unde a avut premiera mondiala in urma cu cateva saptamani. Insa, pana acum criticii au oferit recenzii mixte, chiar daca toti au laudat interpretarea lui Benedict Cumberbatch.

In ianuarie, Assange i-ar fi trimis un email lui Benedict Cumberbatch in care incerca sa-l avertizeze ca filmul pe care urmeaza sa-l faca nu reflecta realitatea, sustin cei de la BBC: "Vei fi folosit sa ascunzi adevarul. Te vor face sa ma portretizezi ca un om imoral si sa ma plaseze intr-o istorie falsa. Eu nu vor sa creeze arta ci sa modifice adevarul. Sigur ca nu asta este intentia ta, dar pana la urma, esti un actor platit sa urmezi scenariul, indiferent de ce scrie in el".

Cumberbatch a declarat luna trecuta ca s-a gandit sa renunte la film dupa acest email, pe care l-a considerat fermecator si inteligent.

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies