marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scenele care au infricosat milioane de oameni. 10 dintre cele mai socante morti din film

Revista britanica Total Film a ales zece dintre scenele cu cele mai socante morti din filme. Aceste scene sunt unele dintre cele mai celebre si va vor da cu siguranta fiori in continuare.

10. Hannibal (2001)

In continuarea filmului "Tacerea mieilor", agentul FBI Paul Kendler (Ray Liotta) este legat si sedat de catre diabolicul Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). In acest timp, Lecter ii taie scalpul, ii extrage cortexul frontal, il gateste si apoi i-l da lui Kendler sa il manance. O scena mai sadica decat asta e greu sa vezi. Ce poate fi mai socant decat sa ii dai unui om sa isi manance propriul creier.

9. The Thing (1982)

In celebrul film al lui Carpenter din 1982, multe dintre scene sunt greu de privit. Insa, exista una in mod special in care s-ar putea sa intorci privirea: dupa ce i-a fost muscat bratul de o creatura ciudata, dar inteligenta, care a reusit sa intre in trupul altui om, dr. Copper (Richard Dysart) sangereaza pana moare. Partea cea mai socanta este cea in care capul dr. Norris, in care creatura traia, se separa de corp si ii apar picioare multiple, in timp ce se ascunde in intuneric. Pana si Kurt Russell pare ingrozit de ce vede, si daca si el este speriat, atunci este serioasa treaba.

8. Seven (1995)

Cand a fost lansat, filmul lui Davind Fincher a socat pe multa lume. Insa o scena in mod special i-a facut pe spectatori sa amuteasca. John Doe (Kevin Spacey) pregateste un pachet special pentru detectivul Mills (Brad Pitt), aceasta fiind ultima piesa din puzzle-ul sau macabru. In momentul in care Mills deschide cutia, descopera capul retezat al sotiei sale (Gwyneth Paltrow). Scarbos, nu? Fincher a folosit toate armele pentru ca acest film sa socheze, dar sa fie si la nivelul asteptarilor fanilor filmelor thriller.

7. Robocop (1987)

In timpul unei probe de demonstratii, robotul ED-209 incepe sa aiba disfunctionalitati. Acesta isi ia foarte in serios treaba si incepe sa traga fara mila in unul din membrii companiei. Acesta este practic facut sita, iar scena este extrem de sangeroasa.

6. The Dark Knight (2008)

In timp ce un scutier se apropie de el, Joker (Heath Ledger) face un truc magic cu un stilou, care, intr-o secunda ajunge infipt in craniul barbatului. Desi este unul din cele mai fascinate personaje, Jokerul are parte de foarte multe scene violente.

5. Star Trek: Generations (1994)

Moartea capitanului Kirk (William Shatner) strivit de o bucata de pod i-a socat pe fanii celebrului serial, dupa care s-a facut si o serie de filme. Desi fanii se asteptau ca celebrul capitan sa moara, nimeni nu se astepta sa o faca in acest fel.

4.Alien (1979)

In cele patru filme din seria Alien, au murit multi oameni nimiciti de teribila creatura care nu iarta nimic in calea sa. Insa una dintre cele mai oribile morti a fost chiar in primul film, cand din stomacul personajului interpretat de John  Hurt iese creatura . Din punct de vedere vizual, scena este printre cele mai socante din istoria filmului. Numai gandul ca ar putea iesi o creatura din trupul tau te face sa te infori.

3.The Departed (2009)

Filmul lui Scorese este un film genial, dar nici de aceasta data nu lipsesc scene cu morti absolut ingrozitoare. Dupa ce reuseste sa il prinda pe Sullivan (Matt Damon), Billy Costigan (Leonardo DiCaprio)  se urca in lift cu el, bucuros ca l-a prins, dar si ca a scapat cu viata. Insa nu pentru mul timp, pentru ca atunci cand usile se deschid un politist ii zboara creierii fara ezitare, incercand sa il salveze pe Damon. Nu numai ca scena este foarte explicita, dar nimeni nu se astepta sa se incheie asa, mai ales ca DiCaprio trece prin iad in tot filmul ca sa isi salveze viata, iar la final cand totul parea sa ii iasa, ajunge sa zaca cu creierii imprastiati in lift.

2.Pulp Fiction (1994)

Intr-un moment de "scapare" John Travolta se intoarce la bancheta din spate a masinii sa vorbeasca cu Marvin (Phil LaMarr) si i se descarca accidental arma in fata acestuia. Sigur, umorul negru este binevenit, ca de altfel in tot filmul, dar exact cand credeai ca se linistesc apele putin, Travolta comite inca o crima.

1. Nasul (1972)

Un film care nu are nevoie de nici un fel de prezentare. Una din scenele memorabile ramane cea in care Sonny Corleone (James Caan) este ucis in plina strada cu mai multe focuri de catre rivalii Solozo (Al Lettieri) si McKluskey (Sterlin Hayden). Sigur, moartea sa era previzibila, dar modul in care este ciuruit ramane socant.


Modifică setările cookies