marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sase minute din Anna Karenina, productia care distruge complet toate regulile unui film de epoca. Detaliile nestiute despre cea mai noua adaptare a romanului lui Tolstoi

Cu patru luni inainte de lansarea oficiala, Joe Wright, regizorul filmului Anna Karenina, a dat publicitatii un clip de sase minute cu ajutorul caruia fanii isi pot face o idee despre noua ecranizare a povestii de dragoste scrisa de Lev Tolstoi la sfarsitul secolului XIX.

Sase minute din Anna Karenina, productia care distruge complet toate regulile unui film de epoca. Detaliile nestiute despre cea mai noua adaptare a romanului lui Tolstoi

Peste 10 adaptari ale celebrului roman al lui Tolstoi s-au realizat din 1914, insa cea din 2012, regizata de Joe Wright si cu o distributie formata din Keira Knightley, Jude Law, Michelle Dockery, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen si Emily Watson se anunta a fi una de exceptie, cu sanse reale pentru obtinerea a numeroase nominalizari la Oscar.


Filmul urmareste povestea Annei Karenina (Keira Knightley)  femeia care renunta la casatorie, familie, pozitie sociala si, in final chiar la viata ei pentru chipesul Conte Vronsky jucat de Aaron Johnson (“Kick-Ass”, “The Greatest”, “Chatroom”), in timp ce Jude Law va fi Alexei Karenin, sotul cu 20 de ani mai in varsta al Annei.

Pentru a sparge tiparele, dar si pentru a se apropia cat mai mult de mentalitatea membrilor aristocratiei rusesti din aceea perioada, regizorul Joe Wright a ales o interpretare mai teatrala a romanului lui Tolstoi, majoritatea productiei avand loc pe o singura scena de teatru, o abordare “experimentala”, in care decorurile exterioare sunt compuse din machete de trenuri si case si in care aproape orice este posibil, chiar si realizarea de curse de cai pe o scena. Costumele si bijuteriiile purtate de Keira Knightley au costat aproape doua milioane de dolari.

 

Majoritatea filmarilor au avut loc in Anglia, langa Londra, la Shepperton Studios, patru saptamani mutandu-se in Rusia. "Ideea cu teatrul mi-a venit si dupa ce am citit povestea lui Orlando Figes, Natashas's Dance", a spus Wright.

"Oamenii din inalta societate din aceea vreme isi traiau viata ca si cum ar fi fost intr-un spectacol pe scena. De aici mi-a venit ideea sa realizez filmul pe o scena, intr-un teatru. Anna Karenina este o poveste de viata, despre dragoste care va fi transpusa intr-un mod original, insa fara sa se piarda din parfumul povestii", a marturisit regizorul care a realizat printre altele Pride and Prejudice si Atonement, in ambele filme colaborand cu Keira Knightley.
 

Iar pentru ca suspansul din jurul filmului sa fie din ce in ce mai ridicat, Keira Knightley, care a marturisit ca rolul Annei Karenina a fost cel mai dificil lucru pe care l-a facut in viata ei, a dezvaluit cateva dintre secretele din spatele camerelor de filmat, dezvaluiri care au atras si mai mult atentia asupra filmului.

 

 

"Ceea ce inseamna reguli ale unui film de epoca au fost complet distruse. S-a scris si s-a vorbit mult despre Anna Karenina, de aceea ne dorim sa realizam o adaptare incredibila, dar sigura in acelasi timp. Aristocratia rusa din aceea perioada incerca sa traiasca intr-un univers al aparentelor. Este un clasic, o lupta in care incerci sa te regasesti pe tine si in care nimeni nu te ajuta", a spus actrita in varsta de 27 de ani.

 

Filmul Anna Karenina  va avea premiera in Anglia, pe 7 septembrie 2012, in SUA pe 9 noiembrie 2012, urmand ca in Romania sa ajunga la inceputul anului 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies