marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Saga Amurg Zori de Zi - 2: recenzii neasteptat de bune din partea americanilor si britanicilor. De ce este ultimul Twilight cel mai bun din serie

Lansarea lui Saga Amurg Zori de Zi: Partea 2 marcheaza sfaristul unei ere si este cu siguranta evenimentul acestei saptamani in lumea filmului. Primele recenzii au aparut si sunt promitatoare pentru fanii celei mai populare francize pentru adolescenti. Criticii britanici si americani considera ca acesta este cel mai bun film din serie.

Saga Amurg Zori de Zi - 2: recenzii neasteptat de bune din partea americanilor si britanicilor. De ce este ultimul Twilight cel mai bun din serie

Inca din 2008, Twilight a reusit sa divizeze cinefilii. Fanii l-au iubit din prima clipa, insa criticii l-au urat si n-au fost deloc blanzi in recenziile lor. Si totusi, ultimul capitol pare sa fi trecut testul in fata criticilor:  primele recenzii sunt neasteptat de ... pozitive.


Cei de la Daily Mail i-au oferit lui Twilight: Breaking Dawn - Part 2  3 stele din 5. "Bella transformata in vampir este grozava. S-a terminat cu adolescenta plangacioasa, Bella devine femeie si mama. Recunosc ca nu mi-a pasat de primele 4 filme, mi s-au parut prost facute si prost jucate. Insa, ultimul film are un mesaj important despre iubire, prietenie si loialitate, care functioneaza. Kristen se ridica la nivelul asteptarilor si ofera o interpretare buna in rolul unei mame pe care nu ai vrea sa o superi. A doua jumatate a filmului m-a tinut pe marginea scaunului, a fost extrem de captivant" a spus Baz Bamigboye in recenzia sa.


Si cei de la Hollywood Reporter au fost ingaduitorii cu vampirii: "Ultima parte a povestii despre nemuritorii Bella si Edward le va oferi fanilor de pretutindeni un final spectaculos si pe masura asteptarilor acestora. Desi povestea este la fel de ridicola si nu exista scene memorabile, filmul reuseste sa capteze atentia si sa te tina prins".

 

 

Cei de la Telegraph au oferit si ei 3 stele din 5 ultimului film Twilight: "Zori de zi 2 este un cocktail reusit intre romantism, spectacol, scene de lupta impresionante. Edward si Bella aduna o armata de vampiri pentru a-si apara copilul, Renesmee. Acestia au super puteri, sunt super imbracati si arunca flacari din varful degetelor. E ca si cum i-ai vedea pe mutantii X-men imbracati de la TopShop (...) Bella nu este o Katniss din Hunger Games, dar farmecul ei provine tocmai din faptul ca ramane ancorata in propria poveste plina de suflet. Daca asta este mosternirea Twilight in cinematografie, o accept cu placere, cu tot cu vampiri nefericiti, varcolaci care fac topless si toate celelalte nebunii" a spus Robbie Collin in recenzie.

 


 


"Indiferent de pareri, uitandu-ma acum a doua oara la film, va asigur ca Zori de zi 2 va fi un hit pentru fani. Confruntarea cu clanul Volturi este mult mai periculoasa decat in carti. Luati aminte la cuvintele mele: cinematografele vor fi pline de rumoare si frenezie atunci cand vor aparea aceste scene pe ecrane. Sa va spun mai mult ar insemna sa va stric placerea de a viziona filmul" spune cei de la The Examiner.


Insa, cei de la The Guardian nu au fost impresionati de ultimul capitol: "In ciuda tututor bataliilor, a amentintarilor din film, la final descoperi ca nu exista o miza suficient de puternica si asta strica tot. Actorii se misca robotizat catre camera, ca si cum le-ar fi teama sa nu apara un vampir real in cadru. Primul film Twilight, regizat de Catherine Hardwicke, a fost realizat superb ca un film pentru adolescenti, dar continuarile au stricat tot ceea ce s-a realizat in prima parte" incheie dur Peter Bradshaw recenzia sa.

 

 


"Renasterea lui Bella in vampir este ceea ce transforma filmul intr-unul incitant si cel mai bun din toata seria. Momentul de climax al filmului il reprezinta batalia dintre clanurile vampirilor, ce le ofera fanilor o scena impresionanta. Dupa vizionarea ultimului film, va fi interesant de vazut reactiile fanilor. Acesta ar putea fi primul film din serie la care barbatii sa se uite si sa se si distreze" a s pus Justin Chang pentru Variety.
 

 

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 este al cincilea si ultimul film din seria Twilight, si continua povestea cuplului Bella-Edward Cullen.  Regizat de Bill Condon filmul pleaca de la evenimentele din Breaking Dawn - Part 1 cand Bella (Kristern Stewart) este transformata in vampir de catre Edward (Robert Pattinson) pentru a-i salva viata pusa in pericol de nasterea copilului lor  jumatate om, jumatate vampir. Renesmee, fetita hibrid a acestora este in pericol din cauza marelui clan conducator Volturi, pregatit pentru marea batalie.

 

Din 16 noiembrie, puteti vedea The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 si in cinematografele din Romania.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies