marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

S-a intors Khaleesi, Regina Dragonilor! Cel de-al saptelea sezon din "Game of Thrones" poate fi vizionat si pe telefonul mobil

Cel de-al saptelea sezon al celebrului serial de televiziune "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", penultimul al francizei produse de HBO, are premiera duminica, 16 iulie.
S-a intors Khaleesi, Regina Dragonilor! Cel de-al saptelea sezon din Game of Thrones poate fi vizionat si pe telefonul mobil
Serialul mai are doar 13 episoade inainte de final. Astfel, 7 episoade vor fi difuzate in cadrul sezonului 7, urmand ca sezonul 8, ultimul, sa aiba 6 episoade.


Cel de-al saptelea sezon va avea, de asemenea, episodul cu cea mai mica durata din istoria serialului, de 50 de minute, dar si cel mai lung din istoria serialului, cu durata de aproape o ora si jumatate.


Emilia Clarke, actrita care joaca rolul Khaleesi, promite un sezon palpitant, din care nu lipsesc surprizele si bataliile epice, conform revistei Rolling Stone. Desi se declara convinsa ca nu va relua acest rol, Emilia Clarke a povestit ca rolul lui Daenerys, pe langa faptul ca i-a salvat cariera, este lucrul care a schimbat-o cel mai mult ca adult si ca a imprumutat din taria personajului, pentru a face fata mortii tatalui sau inainte de inceperea filmarilor la sezonul al 7-lea.


Pregatiti-va sa vedeti in noul sezon o Khaleesi mult mai sigura pe ea. Un dragon cu chip de om, o regina, o adevarata forta a naturii. Khaleesi se va dezlantui pentru a lua ce i se cuvine. Nu ratati noul sezon Urzeala Tronurilor cu un abonament de mobil Telekom! Ai 50GB video streaming ca sa vezi noul sezon la HBO, oricand si oriunde ai fi, direct pe mobil. Totul de la 5 euro/luna. 


Emilia Clarke
sau Khaleesi, mama dragonilor si conducatoarea de drept a celor sapte regate, a devenit in urma rolului din "Game of Thrones" o feminista infocata, un simbol al fenomenului fantasy si o favorita a fanilor din intreaga lume. Una dintre figurile cu care fenomenul cultural mondial este asociat cel mai mult, Emilia Clarke a implinit 30 de ani in anul in care mult asteptata revenire a lui Khaleesi in Westeros se va produce in sfarsit, dupa sase sezoane in care fanii i-au urmarit periplul marcat de suisuri si coborasuri prin teritorii de peste mari si tari.


Desi serialul i-a adus o popularitate mondiala si atentia regizorilor si producatorilor de la Hollywood, Emilia Clarke spune ca a devenit constienta in aceasta perioada de discriminarea cu care se confrunta femeile pe platourile de filmare.


"Mi-a luat mult sa-mi dau seama de faptul ca sunt tratata diferit. Dar ma uit in jur si observ ca asta este viata mea cotidiana",
spune actrita britanica. Motivul? Faptul ca are "o pereche de sani", dupa cum se exprima chiar ea foarte plastic.


Actrita recunoaste ca o astfel de pozitie este una complicata pentru o femeie care a beneficiat enorm de pe urma "perechii ei de sani". Ea a fost desemnata de Esquire in 2015 cea mai sexi femeie in viata, distinctie despre care spune in gluma ca i-a fost acordata pentru ca mama ei i-a mituit pe cei care au intocmit topul, iar rolul ei din "Game of Thrones" a fost marcat de scene numeroase in care apare goala.


"Asta nu ma opreste sa fiu feminista"
, sustine Emilia Clarke, care este incantata de modul in care a evoluat personajul sau.


De-a lungul istoriei "femeile au fost mari conducatori. Faptul ca personajul pe care il joc este astfel este un lucru al naibii de norocos", marturiseste ea. Actrita recunoaste totusi faptul ca acum poate imbratisa puterea personajului ei intr-un mod in care nu ar fi reusit in primele sezoane ale serialului.


Emilia Clarke
a crescut intr-o zona rurala din apropierea Londrei, unde animalele si pajistile verzi erau un lucru obisnuit. "Am crescut cu un parau in gradina si cu pajisti in toate partile. Obisnuiam sa mergem la cules de ciuperci. Erau acolo rate. Era ceva cu totul idilic", povesteste actrita.


Dupa aceea a mers la o scoala privata cu internat din Oxford, la fel ca si fratele ei, un loc in care ea — fiica unui tehnician de sunet si a unei foste secretare care a facut apoi cariera in marketing — nu s-a simtit tocmai binevenita.


"Era o scoala de fite, iar noi nu eram atat de fitosi. Toti erau buni la hochei si voiau sa fie avocati. Eu voiam doar sa fiu prietena cu toata lumea
", isi aminteste ea.


Dupa ce a absolvit, ea a incercat sa intre la toate cele trei institutii de invatamant pentru actorii aspiranti din Marea Britanie, dar a fost respinsa de fiecare dintre ele. Apoi a lucrat ca chelnerita, a strans ceva bani si a cutreierat cu rucsacul in spate Asia de Sud-Est si India. Cand s-a intors in tara a incercat din nou sa intre la o institutie de actorie si a fost admisa, la limita, la Centrul de teatru din Londra, dupa ce o alta candidata si-a rupt piciorul.


Nici aici nu s-a simtit printre favorite. Nu a jucat niciodata roluri de ingenua, ci de batrane si de prostituate. "Ne-au distrus. Dar daca esti unul dintre favoriti la scoala, esti distrus pe viata. Adica, vreau sa spun, iesi de acolo si spui: 'Hei, unde este oul meu de aur?' Pe cand daca nu ai fost printre favoriti esti dispus sa faci orice, sa muncesti mai mult decat oricine", povesteste actrita, precizand ca si-a dat un termen de un an pentru a reusi in domeniu.


Cam in acea perioada, Emilia Clarke, ramasa fara bani, disperata si gandindu-se deja la o schimbare de cariera, a primit un telefon de la agentul ei pentru a-i propune sa dea o proba pentru rolul lui Daenerys Targaryen. A cautat pe Google cateva informatii despre romanele lui George R.R. Martin, iar apoi a mers sa se intalneasca cu producatorii de la HBO.


Desi era bruneta si mica de inaltime, actrita s-a dovedit a fi tocmai tipul cautat de HBO pentru acel rol: era in acelasi timp si vulnerabila, dar avea si puterea unei tinere crescute de o mama care a muncit pentru a face cariera si care a fost un exemplu pentru ea. in acelasi timp, ea a fost foarte apropiata si de tatal ei, caruia, prin natura meseriei lui, ii datoreaza interesul pentru actorie.


Tatal actritei a murit in iulie 2016 de cancer, iar ea nu a putut sa-i fie alaturi din cauza faptului ca filma pentru o productie in SUA. Dupa aceea, a trebuit sa inceapa filmarile la al saptelea sezon din "Game of Thrones" la trei saptamani dupa moartea tatalui ei si in perioada de dupa Brexit.


"Lumea mi s-a parut un loc mai infricosator dupa ce tatal meu nu a mai fost in ea. si faptul ca aceste doua lucruri s-au intamplat foarte repede unul dupa altul m-a facut sa reevaluez cine sunt. si a fost ceva de genul: 'Sunt o nenorocita de femeie si nu exista multi care sa realizeze atat de multe in mediul meu. Trebuie sa fiu incredibil de sigura pe mine si sa-mi asum alegerile pe care le fac'
", relateaza ea.


Asta include si modul in care se comporta pe platou. Emilia Clarke are in general un comportament plin de umor din care nu lipseste autoironia. "Cand iti petreci zilele discutand politica de la Debarcaderul Regelui, este important sa nu uiti sa faci dansul pinguinului intre duble", a spus colegul ei Peter Dinklage despre capacitatea ei de a se detasa de rol pe platourile de filmare.


De asemenea, actrita descrie cu umor modul in care isi gandeste relatia cu dragonii generati de computer. "Adica, ma gandesc, ce face dragonul? Scrasneste din dinti? Trage vanturi? Ce vreti sa fac?", spune "mama dragonilor".


De-a lungul serialului, Emilia Clarke spune ca vulnerabilitatea ei a scazut pe masura pe puterea lui Khaleesi s-a marit.


"Nu ajungi sa fii mama dragonilor fara o schimbare sau doua. Faptul de a putea sa inteleg genul de femeie care ar putea invinge armate si rasturna societati imi permite mie, actrita, sa fiu ferma in acest rol", relateaza ea.


Fapt care s-a dovedit a fi de ajutor cand un lucru sau altul de pe platou i-a adus aminte de moartea tatalui ei si a facut-o sa-si piarda suflul. "De obicei subestimezi enormitatea acestui lucru. Nu am stiut ca este posibil sa am un astfel de sentiment", marturiseste ea. in astfel de momente, ea si-a canalizat emotia in munca. "Mi-am spus: 'Nu ma voi lasa sa plang, Nu se va intampla asa ceva'".


Pentru Emilia Clarke, povestea lui Khaleesi, personaj pe care il interpreteaza de la 23 de ani, se apropie de sfarsit. Candva, anul viitor, ultimul episod din "Game of Thrones" va fi difuzat si rolul pe care l-a jucat timp de aproape un deceniu — rolul care "mi-a salvat fundul in atatea moduri, care m-a propulsat" — se va incheia. "Identitatea mea va fi zguduita, cred. si simt ca voi intelege ce au insemnat acesti sapte ani numai cand ne vom opri", afirma Clarke.


Actrita promite ca viitoarele episoade din serial nu ii vor dezamagi pe fani. "Alerta spoilere — de obicei nu petrec atat de mult timp in Belfast ca in acest ultim sezon. A fost un sezon foarte interesant in sensul ca unele afaceri neterminate vor fi lamurite si vor aparea unele puncte in intriga foarte satisfacatoare, ceva de genul 'O Doamne, am uitat de asta!' Zvonurile vor fi confirmate sau infirmate", spune actrita despre noul sezon al "Game of Thrones" care incepe luni.


Cu toate ca rolul a fost unul foarte important pentru ea, Emilia Clarke se declara convinsa ca nu-l va relua intr-un eventual spinoff. "Nu am nicio indoiala ca vor exista sequel-uri si prequel-uri si cine stie ce altceva. Dar voi mai face un singur sezon. si asta va fi tot", da asigurari actrita.


Dupa cel de al optulea si ultimul sezon al "Game of Thrones", Emilia Clarke va dispune de o libertate pe care nu a mai avut-o de la 23 de ani. Cele sapte luni pe an in care lucra pentru serial si cele 18 ore pe zi pe care le petrecea calarind dragoni, conducand armate sau mergand prin foc in pielea goala ii vor apartine din nou in intregime. Gandul este in acelasi timp excitant si ingrijorator. "Ma emotioneaza sa ma gandesc la asta. Este inceputul, mijlocul si sfarsitul — lucrul care m-a schimbat cel mai mult ca adult", se confeseaza ea.


Intr-un interviu recent pentru revista Elle, pe a carei coperta va aparea in luna august, Emilia Clarke si-a marturisit ingrijorarea privind filmarile pentru ultimul sezon din "Game of Thrones".


"O Doamne, uneori nu pot sa dorm din cauza asta. imi spun ca voi da gres. Este ultimul sezon si ceva va merge rau. Prietenii mei imi spun: 'Esti tu, tu si Daenerys sunteti una si aceeasi persoana. Trebuie sa ai incredere in instinctele tale'. Dar eu imi spun: 'Nu, trebuie sa fac mai multe cercetari!'. Cu cat mai mare este piedestalul, cu atat mai mare este caderea. Asta suna cu adevarat groaznic, dar este adevarat! Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni
", afirma ea.

Modifică setările cookies