marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Rolul blestemat care i-a distrus cariera. Cum arata astazi fetita din filmul care a ingrozit milioane de oameni: The Exorcist

Zeci de mii de fani au ales horrorul The Exorcist drept cel mai bun film de groaza din istorie intr-un sondaj realizat de site-ul www.digitalspy.com. In acest an se implinesc 39 de ani de la lansarea unuia dintre cele mai terifiante filme si pe care multi l-au numit unul blestemat pentru actrita copil - Linda Blair.

Rolul blestemat care i-a distrus cariera. Cum arata astazi fetita din filmul care a ingrozit milioane de oameni: The Exorcist

Cele mai bune 25 de filme horror - galerie foto!

Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul Exorcistul / The Exorcist, regizat de William Friedki a luat 2 Oscaruri in 1973.Povestea fetitei de 12 ani jucata de Linda Blair posedata de demoni si pe care numai un exorcist o poate salva le-a ramas multora intiparita rau in memorie. Cel mai terifiant film din toate timpurile – The Exorcist a fost ales de fani in fata altor filme devenite clasice ca "Paranormal Activity " (2007) "Halloween"(1978), "The Shining" (1980), "The Ring" (2002).

Nascuta in St. Louis, Missouri in 1959, Linda si-a inceput cariera in filme inca de la 6 ani. Pentru The Exorcist – filmul care a facut-o un star peste noapte a fost aleasa din 600 de fetite – avea 14 ani atunci si a impresionat Hollywodul si Oscarurile. Cea care a impins-o de la spate catre acest rol a fost chiar mama ei, care a dus-o la auditie. Filmul avea sa-i aduca o nominalizare la Oscar, un Glob de Aur si un People's Choice Award pentru cea mai buna actrita iar dupa 4 ani avea sa revina cu acelasi rol in Exorcist II: The Heretic din 1977. Multi au numit insa rolul – lui Regan MacNeil – fetita demonizata din The Exorcist drept unul blestemat.

Fetita care jucase in peste 75 de reclame si aparuse in sute de reviste a primit amenintari cu moartea imediat dupa lansarea filmului pentru ca venera diavolul – iar producatorii de la Warner Bros. au angajat un grup de politisti pentru a sta cu ea si cu familia ei timp de 6 luni.

 


Linda Blair in 1974                                                     Linda Blair in 2010
 

Cand s-a descoprit ca in multe din scenele in care Linda Blair apare posedata s-a folosit un manechin iar vocea terifianta a personajului ei era de fapt dublata de Mercedes McCambridge – tanara a trecut printr-un scandal imens.A fost motivul pentru care nu a primit Oscarul in acel an.

Fanii au fost dezamagiti si probabil cu asta a venit si prima lovitura in drumul ei spre glorie. Actrita a suferit o serie de caderi nervoase dupa terminarea filmarilor iar intr-una din scenele in care era posedata s-a ranit destul de grav la spate. In urmatorii ani a jucat in filme mici in mare parte in rol de copil abuzat – printre care o alcoolica de 13 ani si o victim a unui viol. La sfarsitul anilor ’70 a fost acuzata de consum si trafic de cocaina si condamnata la 3 ani de inchisoare.


I-a fost foarte greu sa-si reia cariera de la capat si in urmatorii ani s-a ales doar cu filme mici, de duzina. “Cariera mea s-a scufundat mai repede ca Titanicul” a declarat actrita cu autoironie. Evanghelistul Billy Graham a sustinut ca un demon real s-a aflat pe platourile de la Exorcistul si multe organizatii au incercat sa impiedice lansarea filmului. Chiar au existat o serie de zvonuri ca noua oameni ar fi murit in timpul productiei filmului. Mai multe incendii au izbucnit pe platourile de filmare atunci cand nimeni nu se afla acolo.

 

Scena in care fetita demonizata de masturbeaza cu un crucifix si striga  "Let Jesus f*** you, let Jesus f*** you. Let him f*** you" a fost considerata una dintre cele mai tulburatoare din istorie. 

 

"Am vrut sa fiu o printesa. Sa joc in filme Disney, in "Lassie", in "Flipper", nu am vrut sa fiu un monstru" declara Linda la 14 ani.


Vezi aici scena. Imagini interzise minorilor


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies