marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Downey Jr este deja pe lista celor mai bogati actori in 2012: starul a luat 50 de milioane de $ pentru un singur film

Robert Downey Jr. a strans o mica avere de pe urma blockbusterului The Avengers/Razbunatorii  scrie Hollywood Reporter.

Robert Downey Jr este deja pe lista celor mai bogati actori in 2012: starul a luat 50 de milioane de $ pentru un singur film

Actorul de 47 de ani si-a negociat contractul la sange cu cei de la Marvel si a reusit ca in urma procentelor din incasarile facute de The Avengers/Razbunatorii  sa-si ridice salariul la 50 de milioane de $.  Cu acesti bani actorul premiat cu Globul de Aur  isi asigura o prezenta in urmatorul top Forbes cu cele mai bogate staruri din 2012.

Nu este o practica noua: din ce in ce mai multi actori aleg ca atunci cand semneaza contracte sa primeasca o portiune din veniturile studiourilor de pe urma filmului respectiv. Astfel producatorii de la Marvel sunt obligati sa-l recompenseze pe Downey cu un procent din incasarile filmelor in care apare Iron Man  - personajul interpretat de Downey.

Se pare insa ca nu la fel de norocosi au fost ceilalti colegi ai sai: Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner si Mark Ruffalo au primit intre 2 si 3 milioane de $  pentru filmarile de la The Avengers.

Pelicula cu Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy Renner),  Black Widow (Scarlett Johansson) si Nick Fury (Samuel L. Jackson)  a devenit in aceasta saptamana al 11-lea film din istorie care strange incasari de 1 miliard de dolari la nivel mondial.

Filmul, care a inregistrat 207,4 milioane de dolari in Statele Unite in primul weekend, a mai castigat inca 103,2 milioane dolari in urmatorul final de saptamana, potrivit datelor Disney. Datorita succesului inregistrat Disney isi face planuri in privinta unei continuari a francizei, marturiseste directorul Robert Iger.


"Nu te gandesti niciodata ca s-ar putea intampla asa repede. Speri ca o sa prinzi acea zi ,iar faptul ca acest moment a venit asa de repede este o marturie a muncii pe care au depus-o cei de la Marvel in ultimii 6 ani, pentru a ajunge in punctul in care oamenii isi doresc sa vada ansamblul The Avengers", a declarat seful distributiei de la Disney.


Cele 373 de milioane cumulate in SUA, adunate cu 628,9 milioane obtinute in box-office-ul international, au marcat atingerea sumei de 1 miliard de $ intr-un timp record.


 




Modifică setările cookies