marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Downey Jr, cel mai bine platit actor din lume: cum l-a ajutat trecutul intunecat si plin de dependente sa devina starul de cinema perfect

La 49 de ani, Robert Downey Jr. reprezinta imaginea starului de cinema perfect. Titlul de cel mai bine platit actor din lume, reinventarea carierei odata cu rolul din Iron Man si carisma incontestabila i-au adus milioane de fani in lumea intreaga. Intr-un numar special al revistei Vanity Fair, actorul a povestit cum l-a ajutat trecutul sau intunecat sa devina starul de azi.

Robert Downey Jr, cel mai bine platit actor din lume: cum l-a ajutat trecutul intunecat si plin de dependente sa devina starul de cinema perfect

Robert Downey Jr este un om al contrastelor. Trecutul sau zbuciumat, marcat de droguri si alcool, il bantuie si acum, insa Downey Jr. a stiut cum sa isi infrunte demonii. "Cred ca o chestie de varsta. Cu cat inaintezi in viata, incerci sa lasi obsesiile deoparte si sa iti lasi in urma demonii." a spus acesta pentru Vanity Fair. Reinvierea lui Robert Downey  Jr. dupa ce a fost arestat de 6 ori si a facut cunostinta de la 10 ani cu drogurile pare una dintre cele mai frumoase si spectaculoase reveniri din istoria cinematografiei.


Faptul ca a devenit figura centrala a doua francize extrem de populare si de succes ca Iron Man/ The Avengers si Sherlock Holmes este cu adevarat remarcabil. La fel, imposibil de uitat este interpretatea rolului lui Charlie Chaplin in 1992. Robert Downey  Jr. e ca vinul: e mai bun si mai frumos cu timpul.

 

 

 

 

Acesta si-a adus aminte de momentul crucial din viata sa, cand a fost internat in clinica de dezintoxicare: "Primul pas e sa iesi din caverna. Multi oameni parasesc aceste clinici fara sa aiba dorinta reala de a se schimba. Trebuia sa accepti cine esti si ce destin ai. Nu trebuie sa iti negi trecutul" a continuat starul. Downey crede ca a mostenit aceste dependente si vicii, ceea ce a adus in discutie incidentul cu fiul sau, Indio, care a fost arestat pentru posesie de droguri in urma cu cateva luni. "Este fiul meu si din pacate, aceasta latura intunecata a iesit mai devreme decat speram. Dar cred ca este un lucru tipic acestei generatii, lucrurile avanseaza mult mai repede si nu neaparat in bine. Insa, tot ce poti sa faci este sa ajuti. Iar eu asta intentionez sa fac".
 

Actorul nascut in New York a avut o cariera plina de suisuri si coborasuri si a reusit sa ajunga de la un bad boy notoriu la un actor de prima mana. Insa, viata lui a luat o intorsatura pozitiva dupa ce a cunoscut-o pe actuala sa sotie, Susan Levin, cu care este casatori de 7 ani. Pe plan profesional, marea lovitura a dat-o atunci cand a semnat un contract cu Marvel, iar viata lui s-a schimbat fundamental. Acela a fost momentul care a pavat drumul catre transformarea sa in cel mai mare star de cinema in viata.

 


 

Robert Downey Jr este eroul principal in doua francize cinematografica de un succes mondial fara precedent, Iron Man si The Avengers. "Nu m-am gandit la inceput la ce impact va avea acest contract cu Marvel. A fost o reactie in lant pe care nu am putut-o controla, dar care m-a convins ca viata mi-a oferit o sansa unica. Inseamna enorm pentru mine. Am o relatie stransa, de fraternitate cu Marvel".

 

Cu toate astea, Downey nu a ramas inchis in aceste roluri de supererou si continua sa demonstreze cat de versatil este. Noul sau film, The Judge, vizionat in premiera in deschiderea Festivalului de la Toronto din acest an, il aduce pe Downey Jr intr-un rol dramatic si intens, in care descoperim o noua latura a actorului. Acesta este primul film produs de compania sa de productie, pe care o detine alaturi de sotia sa, si ea producatoare cunoscuta la Hollywood. "Acesta este primul proiect facut impreuna, in familia Downey. Si este cu atat mai special pentru ca am fost implicat mult mai mult decat imi imaginam, in fiecare sesiune de munca. A fost un proiect ce ne-a oferit mult mai mult decat ne asteptam, plus ca subiectul de drama familiala mi s-a parut captivant."


Robert Downey Jr.
se pregatetse sa devina tata inca o data, sotia sa fiind insarcinata cu al doilea copil al cuplului. "Abia astept acest copil, sunt pregatit". Actorul a glumit ca desi face roluri de actiune, in care trebuie sa se mentina in forma, nu se abtine de la mancare si este foarte pofticios. "Sunt un tip care mananca burgeri, pizza, paste. Noapte mananc inghetata, nu ma abtin. Totul e ok, daca dimineata faci sport si iti respecti antrenamentele".

 

Pe Robert Downey Jr il puteti vedea in The Jugde, o drama intensa in care joaca alaturi de Robert Duvall, ce se lanseaza pe 10 octomrbie in SUA si in The Avengers: Age of Ultron, ce vine in cinematografe incepand cu 1 mai 2015. Acesta continua si franciza Sherlock Holmes,insa al treilea film nu are inca o data de lansare stabilita.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies